Entlebucher Sennenhond | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% goede fokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Entlebucher Sennenhond

Aanhankelijk - Zelfverzekerd - Intelligent - Waaks

Entlebucher Groot Normaal
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10-13 jaar

Kenmerken

Lawaaimakers - Bewakers - Ik ben middelgroot - Actievelingen

Op zoek naar een Entlebucher Sennenhond pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Entlebucher sennenhond

De Entlebucher Sennenhond heeft een prettig karakter. Het is een erg intelligent ras dat zijn eigen keuzes kan maken. Ze zijn erg loyaal naar de baasjes toe. De Entlebucher is erg toegewijd en zal niet snel je zijde verlaten. Ook zijn ze erg waaks en zullen alert zijn wanneer er bezoekers zijn. De Entlebuchers kunnen erg afstandelijk zijn tegenover mensen die ze niet kennen. Het is een ras dat erg actief is. Het is dan ook belangrijk dat ze fysiek en mentaal uitgedaagd blijven worden.

Aandachtspunten

  • De Entlebucher Sennenhond is een actief ras dat houdt van uitdagingen. Ook willen ze graag werken voor het baasje.
  • De training van de Entlebucher is niet lastig. Ze pakken snel dingen op. Wel is het belangrijk om ze consequent op te blijven voeden.
  • Ze zijn erg intelligent en kunnen voor zichzelf keuzes maken.
  • Ze zijn erg loyaal naar het baasje. Het zijn echte wakers en zijn erg alert wanneer er vreemden over de vloer komen.

De beste eigenaar voor de Entlebucher sennenhond

De beste eigenaar voor de Entlebucher sennenhond is iemand die al ervaring heeft met honden. Het is belangrijk dat je de hond genoeg aandacht kan geven. De Entlebucher eist lange stukken lopen. Ook willen ze graag met je spelen. Een consistente maar positieve opvoeding is belangrijk. Beloon de hond met bijvoorbeeld hondenkoekjes wanneer hij iets goed heeft gedaan. Dit ras is niet hardleers en pakken snel dingen op.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De vacht van de Entlebucher Sennenhond is kort en dik. De vacht komt voor in drie verschillende kleuren: Glanzend zwart, wit en bruin. De Entlebucher heeft een dikke boven- en ondervacht. Een wekelijkse borstelbeurt moet ervoor zorgen dat het verharen minmaal blijft.

De Entlebucher sennenhond met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.
De Entlebucher Sennenhond houdt van zijn kinderen. Hij kan er goed mee omgaan. Hij kan daarentegen wel erg ruig zijn. Ook kan de Entlebucher de kleine kinderen gaan 'hoeden' door hen in de hielen te knijpen. Het is belangrijk dat de Entlebucher op jonge leeftijd goed gesocialiseerd wordt zodat ze goed om kunnen gaan met de kleintjes.
De Entlebucher Sennenhond kan goed omgaan met andere huisdieren met goed gesocialiseerd. Net als bij de kinderen is er een kans dat dit ras gaat 'hoeden'. De socialisatie moet ervoor zorgen dat dit niet gebeurt.

Op zoek naar een Entlebucher Sennenhond pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10-13 jaar

Kenmerken

Lawaaimakers - Bewakers - Ik ben middelgroot - Actievelingen

Op zoek naar een Entlebucher Sennenhond pup?
Bekijk fokkers