Epagneul Nain Continental | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% geen broodfokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Epagneul Nain Continental

Vriendelijk - Enthousiast - Alert - Energiek

Papillon
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Gemiddeld

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 13-15 jaar

Kenmerken

Extra borstelbeurt in de rui - Waaks - Aanhankelijk

Op zoek naar een Epagneul Nain Continental pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Epagneul Nain Continental

De Epagneul Nain Continental is een gezelschapshond. Het is een vrolijke, levendige en speelse hond. Ze houden ervan gezellig met de baas te spelen. Ze hebben een zacht, maar waaks karakter. Bij kleine honden wordt er dan snel gedacht aan klefferig gedrag, maar dat is bij de Epagneul Nain Continental niet van pas. Wanneer er aan de behoeftes van de hond wordt voldaan, past deze hond goed in het stadsleven.

Aandachtspunten

  • De Epagneul Nain Continental wordt ook wel Papillon of Vlinderhondje genoemd.
  • Doordat de hond geen behoefte heeft aan extreem veel beweging, is hij geschikt voor het leven in de stad of in een flat.
  • De Epagneul Nain Continental is een kleine hond en draagt zijn staart op zijn rug.
  • De Epagneul Nain Continental is vroeger ontstaan wanneer een Spaniël niet groot genoeg was voor de jacht. Deze honden werden toen gebruikt als troeteldiertjes.

De beste eigenaar voor de Epagneul Nain Continental

Door het enthousiasme van de Epagneul Nain Continental is deze hond makkelijk op te voeden en te trainen. Wel is het belangrijk dat je als baas zijnde duidelijkheid geeft aan de hond. Wanneer dit niet gebeurt, kan de hond zich uiten in een bazige hond. Verder heeft de Epagneul Nain Continental niet zoveel beweging nodig. De beste eigenaar voor deze hond is dus iemand die lekker met de hond aan de slag te gaan.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Epagneul Nain Continental

Bij deze aandoening schiet de knieschijf naar de binnenzijde of buitenzijde van de knie. Hierdoor kan de hond de knie niet goed strekken en gaat hij kreupel lopen. De patella luxatie komt in verschillende gradaties van luxatie voor. De aandoening wordt vooral bij kleinere hondenrassen gezien en heeft een erfelijk component. Het is daarom bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouderdieren vooraf worden getest.

Honden kunnen last hebben van verschillende oogproblemen zoals een ontsteking van het bindvlies of hoornvlies, cherry-eye, entropion en glaucoom. Het ECVO-oogonderzoek is een onderzoek naar meerdere erfelijke oogaandoeningen. De test kan niks uitsluiten, maar de uitslag 'vrij' betekent dat de hond op dat moment geen afwijkingen heeft aan de ogen.

Een aandoening die bij kleinere hondenrassen op middelbare leeftijd kan voorkomen. Door slijtage van de stevige kraakbeenringen raakt de luchtpijp afgeplat en krijgt de hond een droge en harde hoest. In de loop van de tijd zal de ernst van de hoest, met name bij inspanning, toenemen en uiteindelijk raakt de hond steeds benauwder. De aandoening kan worden vastgesteld door röntgenfoto's te maken van de borstkas.

PRA is een aandoening waarbij het netvlies verslechtert. De hond krijgt eerst moeite met zicht in schemering en kan uiteindelijk helemaal blind worden. Voor sommige rassen is er een DNA-test beschikbaar die kan uitsluiten of de hond drager of lijder is van de aandoening.

Bij een open fontanel is de schedel niet volledig gesloten en de hersenen zijn daardoor extra kwetsbaar. De aandoening komt vooral voor bij kleine hondenrassen.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Epagneul Nain Continental vereist over het algemeen weinig vachtverzorging. Het wekelijks doorkammen van de vacht is voor deze hond voldoende. Wel heeft deze hond tweemaal per jaar zijn ruiperiode waarin hij zijn haren loslaat. Tijdens deze periodes is het aan te raden de hond vaker te borstelen.

De Epagneul Nain Continental komt voor in de kleuren rood-wit, zwart-wit, driekleurig, bruin-wit, lemon & white en sable en wit.

De Epagneul Nain Continental met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. De Epagneul Nain Continental kan erg goed opschieten met kinderen. Hij houdt er dan ook erg van om lekker met ze te spelen. Ook met andere honden en huisdieren kan de Epagneul Nain Continental goed overweg.

Op zoek naar een Epagneul Nain Continental pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Gemiddeld

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 13-15 jaar

Kenmerken

Extra borstelbeurt in de rui - Waaks - Aanhankelijk

Op zoek naar een Epagneul Nain Continental pup?
Bekijk fokkers

Honden die lijken op Epagneul Nain Continental