Field Spaniël | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?

Field Spaniël

Aanpasbaar - Gevoelig - Sociaal - Voorzichtig

Field spaniel
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10 - 12 jaar

Kenmerken

Vereist een consequente, maar vriendelijke opvoeding - Behoeft werk - Goede socialisatie is essentieel

Op zoek naar een Field Spaniël pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Field Spaniël

De Field Spaniël is een intelligente hond en een echte probleemoplosser. Hij is onafhankelijk en erg nieuwsgierig. Vroege socialisatie bij deze hond is van belang evenals een gezin dat zijn behoefte begrijpt. Het is een echte familiehond en hij houdt van zijn mensen. De Field Spaniël staat erom bekend dat hij constant snurkt, slordig drinkt en vacht verliest. Ondanks deze negatieve eigenschappen is hij door zijn leuke en zachtaardige karakter al deze ongemakken waard.

Aandachtspunten

  • De Field Spaniël is een echte snurker en slordige drinker.
  • De Field Spaniël wordt het gelukkigst in een huis met een tuin waarin hij lekker kan ravotten en spelen.

De beste eigenaar voor de Field Spaniël

Het is een hond die baat heeft bij duidelijke communicatie en beloningen. Het is van oorsprong een jachthond en hij kan uitblinken in ieder spel dat je met hem speelt. Het enige wat hij nodig heeft is de juiste motivatie van zijn baas. Door zijn achtergrond als jachthond heeft de Field Spaniël veel beweging nodig. Laat hem ook regelmatig ravotten in de tuin. Wel is het handig de tuin goed te omheinen, want het reukvermogen van deze hond is uitstekend. Hij kan nog wel eens alles vergeten en enkel achter zijn neus aan lopen.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Field Spaniël vereist een wekelijkse borstelbeurt om de glans in zijn vacht te behouden. Hij verhaart gemiddeld dus je zult zeker haren en vuil terugvinden binnenshuis. De wekelijkse borstelbeurt helpt ook de haaruitval te verminderen. Deze hond mag niet worden geknipt zoals andere spaniëls dat wel mogen. De Field Spaniël moet zijn vacht dragen die geschikt is voor het seizoen en het weer.

De Field Spaniël komt voor in de kleuren zwart, blauwschimmel, leverschimmel, leverkleur, lever en tan en zwart en tan.

De Field Spaniël met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. De Field Spaniël kan over het algemeen goed overweg met kinderen. Wel is het belangrijk om de hond van jongs af aan goed te socialiseren. Ook kunnen ze goed overweg met soortgenoten en andere huisdieren. Ze houden van samen spelen en doen dit dan ook de hele dag door.

Op zoek naar een Field Spaniël pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10 - 12 jaar

Kenmerken

Vereist een consequente, maar vriendelijke opvoeding - Behoeft werk - Goede socialisatie is essentieel

Op zoek naar een Field Spaniël pup?
Bekijk fokkers