Grote Keeshond | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?

Grote Keeshond

Aanhankelijk - Opgewekt - Waaks - Speels

Grote Keeshond Groot Normaal
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-15 jaar

Kenmerken

Koppig - Territoriaal - Ondeugend - Eigenwijs - Soms luidruchtig

Op zoek naar een Grote Keeshond pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Grote Keeshond

De Grote Keeshond heeft een prettig karakter. Ze zijn erg levendig en alert. Ze zijn erg nieuwsgierig en willen bij alle activiteiten van de familie zijn. De Grote Keeshond houdt erg van blaffen. Dit kan dus irritant zijn voor je buren en jezelf. Ook zijn de Grote Keeshonden territoriaal en zijn ze erg oplettend. Dit maakt ze goede waakhonden. Ze kunnen last hebben van verlating angst en willen dus ook niet graag alleen thuis zijn. Eigenschappen zoals levendig, intelligent en oplettend heeft ervoor gezorgd dat ze de status van meest geliefde hond in Nederland hebben.

Aandachtspunten

  • De Grote Keeshond is intelligent. Ze zijn makkelijk te trainen. Wel kunnen ze eigenwijs zijn.
  • De Grote Keeshond houdt van blaffen naar vreemden. Ze zijn erg alert en territoriaal. Wanneer de Keeshond te veel alleen gelaten wordt gaan ze meer blaffen uit verveling.
  • De Keeshond houdt ervan om samen te zijn bij zijn familie. Ze zijn gefokt om een metgezel te zijn. Houdt er rekening mee dat ze overal bij willen zijn.
  • Het is belangrijk dat je de vacht van de Keeshond schoon en gezond houdt. Ze verharen twee keer per jaar heel erg.

De beste eigenaar voor de Grote Keeshond

De Grote Keeshond heeft een familie nodig die hem genoeg aandacht kan geven. Ze zijn er aanhankelijk en houden ervan om aandacht te krijgen. Ze willen niet graag alleen gelaten worden dus is het belangrijk dat je niet veel van huis bent. Het is een ras dat niet heel veel beweging nodig heeft. Ze worden ook niet blij van te warm weer. Ze zijn het gelukkigst in koel weer. De Grote Keeshond is een intelligent ras waardoor ze redelijk makkelijk te trainen zijn.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Grote Keeshond

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Elleboogdysplasie omvat meerdere problemen in het ellebooggewricht die allemaal resulteren in schade en vervolgens artrose in het ellebooggewricht. Dit geeft pijn bij beweging en in een later stadium zal de hond kreupel gaan lopen. Elleboogdysplasie kan erfelijk zijn, daarom is het bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouders vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op de aanwezigheid van elleboogdysplasie.

Bij deze aandoening schiet de knieschijf naar de binnenzijde of buitenzijde van de knie. Hierdoor kan de hond de knie niet goed strekken en gaat hij kreupel lopen. De patella luxatie komt in verschillende gradaties van luxatie voor. De aandoening wordt vooral bij kleinere hondenrassen gezien en heeft een erfelijk component. Het is daarom bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouderdieren vooraf worden getest.

In sommige hondenrassen komt de erfelijke (primaire) vorm van epilepsie voor. De eerste aanval wordt meestal waargenomen als de hond tussen de 6 maanden en 5 jaar is. De ernst en frequentie van de aanvallen is verschillend. In sommige honden kunnen de epileptische aanvallen met medicatie worden onderdrukt, maar in ernstige gevallen moet euthanasie worden overwogen. Voor een aantal rassen is een DNA test beschikbaar die kan uitsluiten of de hond drager of lijder is van de erfelijke vorm van epilepsie.

PRA is een aandoening waarbij het netvlies verslechtert. De hond krijgt eerst moeite met zicht in schemering en kan uiteindelijk helemaal blind worden. Voor sommige rassen is er een DNA-test beschikbaar die kan uitsluiten of de hond drager of lijder is van de aandoening.

Erfelijke aandoening waarbij de bijschildklier abnormaal veel bijschildklierhormoon (PTH) produceren. Hierdoor stijgt de calciumconcentratie in het bloed en kunnen er nierproblemen ontstaan.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Grote Keeshond heeft een dubbele vacht. De ondervacht is erg wollig en de buitenlaag is langer. De buitenlaag beschermt de hond tegen koud weer. De vacht komt voor in de kleuren: crème, zwart en grijs. Ze verharen twee keer per jaar hevig. Dit kan per keer drie weken duren. Het is belangrijk dat je hem minstens twee keer per week borstelt. Een bad nemen is ongeveer om de drie maanden nodig. Het kan natuurlijk vaker als hij erg stinkt of vies is. Het is verstandig om de Keeshond te scheren in de zomer omdat het door de zware vacht erg warm kan worden.

Kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer uw kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Grote Keeshond is een echte familiehond en geweldig met kinderen. Ze kunnen goed spelen met kinderen. De Keeshond kan goed omgaan met kinderen van alle leeftijden. Ook kunnen de Keeshonden goed omgaan met andere huisdieren. Vooral als ze goed gesocialiseerd zijn en met hun opgegroeid zijn.

Op zoek naar een Grote Keeshond pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-15 jaar

Kenmerken

Koppig - Territoriaal - Ondeugend - Eigenwijs - Soms luidruchtig

Op zoek naar een Grote Keeshond pup?
Bekijk fokkers

Honden die lijken op Grote Keeshond