Hongaarse Herdershond Kuvasz

Zelfstandig - Slim - Beschermend - Individualistisch

Aandachtspunten

  • De Kuvasz heeft een zelfverzekerde, ervaren eigenaar nodig. Iemand die zijn respect wint en zijn onafhankelijke karakter begrijpt.
  • Kuvasz verharen veel, vooral in de lente en herfst. Het wordt aanbevolen om ze minstens één keer per week en bij voorkeur om de twee tot drie keer per week te borstelen.
  • Zoals veel grote honden, kunnen Kuvasz's gewrichtsproblemen krijgen als ze te veel bewegen terwijl ze nog groeien. Dwing je Kuvasz niet om te veel te oefenen, te veel te springen of te vaak trappen op en af ​​te gaan totdat ze hun tweede verjaardag gepasseerd zijn.
  • Kuvasz's zijn wantrouwend tegenover vreemden en kunnen overdreven beschermend zijn. Gehoorzaamheidstraining is absoluut noodzakelijk als je een grote waakhond zoals een Kuvasz bezit.
  • Hoewel ze behoorlijk zelfvoorzienend zijn, houdt een Kuvasz er niet van om gescheiden te worden gehouden van zijn gezin. Zoals alle honden mogen ze niet alleen in de achtertuin wonen.
  • Jouw Kuvasz kan agressief en gefrustreerd worden als hij in een kennel, vastgebonden of geketend is. Dit is een ras dat moet rennen. Ze hebben een grote, omheinde tuin nodig, evenals een lange dagelijkse wandeling of ren-sessie als ze fysiek volwassen zijn.
  • Kuvaszok's zijn intelligent en zoals veel waakhonden denken ze voor zichzelf. Trainen kan moeilijk zijn en vereist veel geduld, tijd en consistentie.
  • Hoewel ze erg zachtaardig zijn voor kinderen als ze met hen zijn opgegroeid, kunnen Kuvasz-puppy's onstuimig zijn en per ongeluk een klein kind omverwerpen.
  • Jouw Kuvasz kan andere kinderen dan het gezin als bedreigingen beschouwen. Als andere kinderen komen spelen, let dan goed op jouw Kuvasz!
  • Laat nooit iemand anders jouw Kuvasz bestraffen. Als ze vinden dat de persoon die hen bestraft dit niet 'waardig' is, zullen ze dat jpuw kwalijk nemen.

Persoonlijkheid

De Kuvasz is een pittige hond met een scherpe intelligentie, vastberadenheid, moed, nieuwsgierigheid en gevoelig voor lof en schuld. Ze zijn toegewijd aan en beschermend naar hun gezin, vooral tegenover de kinderen van het gezin. Ze staan​​wantrouwend tegenover vreemden. Als een gezinslid in gevaar blijkt te zijn, handelen ze op eigen initiatief. Volwassen Kuvasz honden zijn zachtaardig en geduldig met kinderen, maar puppy's kunnen te onstuimig zijn voor jonge kinderen.

Dit is een gedurfde en onafhankelijke hond die een zelfverzekerde, geduldige trainer nodig heeft. Dit is niet het ras voor een beginnende of timide hondenbezitter.

Gezondheid

Veel voorkomende erfelijke aandoeningen bij dit ras:

Heupdysplasie(ontwikkelingsstoornis heup)
PRA (degeneratie van de licht ontvangende oogcellen)

Kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Kuvasz is dol op kinderen en kan zachtaardig en beschermend met hen omgaan. Als jouw kinderen met vrienden spelen, is het echter essentieel om toezicht te houdens. Ze kunnen het spel van andere kinderen verwarren met agressie en zullen "hun" kinderen beschermen. Kuvasz puppy's kunnen te onstuimig zijn voor jonge kinderen. Houd altijd toezicht op alle interacties tussen honden en jonge kinderen om bijten of aan de staart trekken van beide partijen te voorkomen.

In het algemeen is een Kuvasz een sociaal dier, maar hij wil wel graag de dominante in het gezelschap zijn. Bij kleinere honden zal de Kuvasz vaak automatisch de boventoon voeren waardoor hij nauwelijks bewijsdrang ervaart. Tegenover andere dominante honden zal een Kuvasz zich wel willen bewijzen. Bij goede socialisatie kan een Kuvasz samen leven met andere huisdieren, mits hij het gevoel heeft aan het hoofd van de "huisdierenroedel" te staan.

Wil je echt onafhankelijk informatie over dit ras kijk dan naar de rasgids via:

comb
Vachtverzorging

dagelijks

ball
Beweging

veel

comb
Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10-12 jaar

ball
Kenmerken

Behoeft een sterke leider - Veel aandacht nodig - Niet graag alleen

Relevante artikelen

Hulp nodig bij je zoektocht?

Ik ben Suus van Bazoeki. Waar kan ik je mee helpen?

31613074722