Kleine Keeshond | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% geen broodfokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Kleine Keeshond

Actief - Alert - Vrolijk - Zelfverzekerd

Kleine keeshond
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Weinig

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12 - 16 jaar

Kenmerken

Waaks - Kan last hebben van verlatingsangst - Keeshonden horen zichzelf graag, dus opletten met blaffen

Op zoek naar een Kleine Keeshond pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Kleine Keeshond

De Kleine Keeshond is een intelligente, kleine hond. Hij weet precies wat hij wil en kan hierdoor ook erg eigenwijs zijn. Hij staat graag in het middelpunt van de belangstelling. Naar zijn baasje is hij enorm trouw. Hij zal ook niet snel weglopen. Het is een erg goede gezinshond. Hij laat zich graag verwennen en kan veel tolereren. Wat je misschien niet snel zal verwachten bij deze hond, is dat hij van oorsprong een waakhond is. Hij heeft een enorm waaks karakter en zal zich in eerste instantie gereserveerd gedragen tegenover vreemden. Waar deze hond bekend om staat is het vele blaffen. Dit doet hij voornamelijk in stressvolle situaties.

Aandachtspunten

  • De Kleine Keeshond kan last hebben van verlatingsangst wat kan omslaan in ongewenst gedrag zoals veel blaffen en vernielen van spullen in huis.
  • De Kleine Keeshond is erg aanhankelijk en je moet er dus niet raar van opkijken als de hond het liefste overal bij wil zijn.

De beste eigenaar voor de Kleine Keeshond

Zoals eerder genoemd is de Kleine Keeshond erg intelligent, wat de training gemakkelijk maakt. Nieuwe commando's of trucjes pakt deze hond snel op. Wel is een consequente, maar vriendelijke opvoeding hierbij van belang. Daarbij is de Kleine Keeshond een actieve hond, maar vereist hij weinig dagelijkse beweging ten opzichte van grote honden. De beste eigenaar voor deze hond is dus voornamelijk iemand die veel aandacht voor de hond heeft.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Kleine Keeshond heeft een dikke, dubbele vacht met lange, steile haren. Een paar keer per week de vacht doorkammen is voldoende om het gezond en schoon te houden. Deze hond komt twee keer per jaar in de ruiperiode. In deze periodes verliest hij zijn haren en is het dus aan te raden vaker de vacht door te kammen. Voor de rest van het jaar verhaart de hond weinig.

De Kleine Keeshond komt voor in de kleuren zwart, zilver, grijs met zwart en crème, grijs met zwart, zwart met zilver en grijs.

De Kleine Keeshond met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. De Kleine Keeshond is goed in de omgang met kinderen en houdt ervan om samen te spelen. Het is een hond die veel van kinderen kan verdragen. Ook met andere honden of huisdieren kan de Kleine Keeshond goed overweg. Wat wel van belang is, is dat de hond van jongs af aan met deze metgezellen is opgegroeid.

Op zoek naar een Kleine Keeshond pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Weinig

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12 - 16 jaar

Kenmerken

Waaks - Kan last hebben van verlatingsangst - Keeshonden horen zichzelf graag, dus opletten met blaffen

Op zoek naar een Kleine Keeshond pup?
Bekijk fokkers