Mini American Shepherd | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% goede fokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Miniature American Shepherd

Intelligent - Loyaal - Trainbaar - Energiek

Mini American Shep Normaal Groot
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-13 jaar

Kenmerken

Bewakers - Ik wil graag werken - Actievelingen

Op zoek naar een Miniature American Shepherd pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Miniature American Shepherd

De Miniature American Shepherd is een erg intelligente hond. Ze leren snel nieuwe dingen aan en zijn ook erg leergierig. Ze willen graag uitgedaagd worden door hun eigenaar. De Mini American Shepherd is erg energiek en moeten wat lange wandelingen maken om zijn energie kwijt te kunnen. Ze willen graag betrokken worden bij de familie en ze zijn erg beschermend. Ze zijn erg loyaal naar de eigenaar en zullen het baasje ook niet snel alleen laten. De Miniature American Shepherd wordt gemiddeld 9-14 kg zwaar en gemiddeld 35-46 cm groot.

Aandachtspunten

  • De Miniature American Shepherd heeft veel mentaal werk en beweging nodig. Een klein rondje wandelen is niet genoeg.
  • Ze kunnen niet goed omgaan met kleine kinderen. Ze kunnen te ruw met ze gaan spelen.
  • De Miniature American Shepherd wordt blij van een huis met een grote tuin.

De beste eigenaar voor de Miniature American Shepherd

De beste eigenaar voor de Miniature American Shepherd is iemand die niet al te veel van huis weg is. Dit ras moet genoeg fysiek en mentaal uitgedaagd worden om niet destructief te worden. Als baasje moet je actief zijn en ervaring hebben met honden. Het is belangrijk dat je de Mini American Shepherd goed socialiseert. Als je een Mini American Shepherd neemt moet je verwachten dat je veel tijd kwijt zal zijn in de opvoeding en socialisering van de pup. Ook moet je het leuk vinden om bezig te zijn met deze actieve viervoeter.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Miniature American Shepherd

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Elleboogdysplasie omvat meerdere problemen in het ellebooggewricht die allemaal resulteren in schade en vervolgens artrose in het ellebooggewricht. Dit geeft pijn bij beweging en in een later stadium zal de hond kreupel gaan lopen. Elleboogdysplasie kan erfelijk zijn, daarom is het bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouders vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op de aanwezigheid van elleboogdysplasie.

In sommige hondenrassen komt de erfelijke (primaire) vorm van epilepsie voor. De eerste aanval wordt meestal waargenomen als de hond tussen de 6 maanden en 5 jaar is. De ernst en frequentie van de aanvallen is verschillend. In sommige honden kunnen de epileptische aanvallen met medicatie worden onderdrukt, maar in ernstige gevallen moet euthanasie worden overwogen. Voor een aantal rassen is een DNA test beschikbaar die kan uitsluiten of de hond drager of lijder is van de erfelijke vorm van epilepsie.

PRA is een aandoening waarbij het netvlies verslechtert. De hond krijgt eerst moeite met zicht in schemering en kan uiteindelijk helemaal blind worden. Voor sommige rassen is er een DNA-test beschikbaar die kan uitsluiten of de hond drager of lijder is van de aandoening.

Een gendefect waardoor de hond gevoeliger is voor bepaalde geneesmiddelen en narcose. Na inname van deze middelen wordt de hond snel ziek en worden vooral sloomheid, kwijlen, braken en neurologische verschijnselen gezien. Dit kan soms een dodelijke afloop hebben. Het is dus belangrijk dat zowel jij als de dierenarts op de hoogte zijn van de afwijking.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De vacht van de Miniature American Shepherd heeft een spectaculair kleurenpalet van blue merle, zwart, red merle, en rood, met of zonder witte of bruine vlekken. Het is belangrijk om de vacht goed bij te houden om klitten te voorkomen. Elke week een keer borstelen is genoeg. Tijdens de ruiperiode wordt dagelijks borstelen aangeraden.

De Miniature American Shepherd met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer uw kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Miniature American Shepherd kan ruw en speels zijn in de omgang met kleine kinderen. Ze hebben een niet al te drukke familie nodig, maar wel een familie met veel energie om dingen te ondernemen met zijn hond. Als ze goed gesocialiseerd worden kunnen ze goed omgaan met andere huisdieren. Let wel op dat het herdershonden zijn dus dat er een mogelijkheid is dat ze achter andere huisdieren aan gaan rennen.

Wil je echt onafhankelijk informatie over dit ras kijk dan naar de rasgids via:

Op zoek naar een Miniature American Shepherd pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-13 jaar

Kenmerken

Bewakers - Ik wil graag werken - Actievelingen

Op zoek naar een Miniature American Shepherd pup?
Bekijk fokkers

Honden die lijken op Miniature American Shepherd