Mudi | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?

Mudi

Aanhankelijk - Energiek - Waaks - Loyaal

Mudi Groot Normaal
Vachtverzorging

Af en toe

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting

Kenmerken

Ik ben middelgroot - Bewakers - Actieveling - Goed met kinderen

Op zoek naar een Mudi pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Mudi

De Mudi is een actief ras dat genoeg beweging nodig heeft. Het zijn intelligente honden die makkelijk dingen aanleren. Het zijn harde werkers en altijd bereid om te spelen. De Mudi is een erg aanhankelijke hond. Ze zijn erg gericht op de familie en kunnen niet lang alleen gelaten worden anders kunnen ze destructief worden.

Aandachtspunten

  • De Mudi is een vrij zeldzaam ras met slechts een paar duizend exemplaren. De meeste Mudi's zijn te vinden in Hongarije.
  • De Mudi kan niet goed alleen zijn. Ze willen mentaal en fysiek uitgedaagd worden. Wanneer ze niet genoeg energie kwijt raken kunnen ze destructief worden.
  • De Mudi is erg gevoelig en moet positief benaderd worden. Ook bij het trainen is belonen erg belangrijk.

De beste eigenaar voor de Mudi

De beste eigenaar voor de Mudi is iemand die niet veel van huis weg is. De Mudi heeft veel aandacht nodig. Ze zijn erg actief en moeten fysiek en mentaal uitgedaagd worden om niet destructief te worden. De Mudi wordt blij van een huis met een tuin waar hij zijn energie kwijt kan raken. De training van de Mudi is makkelijk. Het zijn erg intelligente honden en leren snel. De Mudi moet positief beloont blijven worden. Ze zijn erg gevoelig en kunnen dichtklappen bij negatieve coaching.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De vacht van de Mudi heeft een gemiddelde lengte en is golfend of gekruld. De vacht komt voor in de kleuren: zwart, bruin, wit, fawn, grijs of een mix van deze kleuren. De vacht van de Mudi heeft weinig verzorging nodig omdat de vacht viezigheid afstoot. Een wekelijkse borstelbeurt moet genoeg zijn om de vacht goed bij te houden.

De Mudi met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.
De Mudi kan goed omgaan met kinderen en andere huisdieren mits ze goed gesocialiseerd zijn. Bij voorkeur vanaf jonge leeftijd. De Mudi gaat het best om met kinderen en andere huisdieren als ze opgroeien met kinderen en huisdieren. Mudi's kunnen niet goed tegen plagen en ruwe behandeling. Het is belangrijk dat de kinderen geleerd wordt hoe om te gaan met de Mudi. Mudi's vertrouwen onbekende mensen niet en zullen 'zijn' kinderen beschermen tegen de vreemden.

Op zoek naar een Mudi pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

Af en toe

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting

Kenmerken

Ik ben middelgroot - Bewakers - Actieveling - Goed met kinderen

Op zoek naar een Mudi pup?
Bekijk fokkers