Norrbottenspets | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% geen broodfokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Norrbottenspets

Alert - Actief - Waaks - Zelfverzekerd

Norrbottenspets
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 14 - 17 jaar

Kenmerken

Heeft een consequente maar vriendelijke opvoeding nodig - Soms luidruchtig - Goede socialisatie is essentieel - Neiging tot hoeden

Op zoek naar een Norrbottenspets pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Norrbottenspets

De Norrbottenspets is enorm trouw aan zijn eigenaar. Hij is levendig en beschikt over veel energie. Deze hond is goed te houden op eigen terrein. Hij is enorm waaks en houdt vreemden graag buiten. Het is een zelfstandige en energieke hond die graag deel uit wil maken van een mensenroedel of graag met andere honden wil worden gehouden. Het is dus geen goede hond om alleen te laten.

Zoals eerder genoemd is de Norrbottenspets een echte waker. Het is belangrijk hem een goede training te verschaffen en goed te socialiseren. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat hij zich als probleemblaffer ontwikkelt. Zijn blaf is namelijk erg indrukwekkend.

Aandachtspunten

  • De Norrbottenspets heeft een enorm indrukwekkende blaf. Goede training voorkomt dat hij een probleemblaffer wordt.
  • Officieel komt dit hondenras uit Zweden. Dit is nog altijd een discussie met Noorwegen die beweren dat zij het hondenras claimen door de Noorse voorouders.

De beste eigenaar voor de Norrbottenspets

De Norrbottenspets vereist een consequente maar eerlijke opvoeding. De hond straffen zal een averechts resultaat opleveren. Door zijn eigenwijze karakter is er veel geduld en doorzettingsvermogen nodig om de opvoeding van deze hond goed te laten verlopen. Verder vereist deze hond veel dagelijkse beweging. Het is dus belangrijk dat de toekomstige eigenaar hieraan kan voldoen. De beste eigenaar voor de Norrbottenspets is dus iemand die stevig in zijn/haar schoenen staat en tijd heeft om veel met de hond op pad te gaan.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Norrbottenspets

Bij deze aandoening schiet de knieschijf naar de binnenzijde of buitenzijde van de knie. Hierdoor kan de hond de knie niet goed strekken en gaat hij kreupel lopen. De patella luxatie komt in verschillende gradaties van luxatie voor. De aandoening wordt vooral bij kleinere hondenrassen gezien en heeft een erfelijk component. Het is daarom bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouderdieren vooraf worden getest.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Norrbottenspets heeft een korte vacht en een wat vollere staart. De vachtverzorging is hierdoor erg eenvoudig. Wekelijks de vacht borstelen is voldoende om het klit vrij te houden en de losse haren te verwijderen. Tweemaal per jaar komt de Norrbottenspets is de rui. Het is aan te raden de vacht van de hond in deze periodes vaker te borstelen. Verder komt de Norrbottenspets voor in een witte kleur.

De Norrbottenspets met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Norrbottenspets zijn enorm goed met kinderen. Door het enthousiasme kan de hond wel iets te onstuimig zijn voor hele jonge of kleine kinderen. Ook met andere honden en huisdieren kan deze hond goed overweg. Wel moet er bij contact met andere huisdieren toezicht worden gehouden door het jachtinstinct van de Norrbottenspets. Kortom, een goed lid voor het gezin.

Op zoek naar een Norrbottenspets pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 14 - 17 jaar

Kenmerken

Heeft een consequente maar vriendelijke opvoeding nodig - Soms luidruchtig - Goede socialisatie is essentieel - Neiging tot hoeden

Op zoek naar een Norrbottenspets pup?
Bekijk fokkers