Oostenrijkse Pinscher | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% geen broodfokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Oostenrijkse Pinscher

Levendig - Vriendelijk - Waaks - Angstloos

Oostenrijkse pinscher
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-14 jaar

Kenmerken

Bijzonder waaks - Niet graag alleen - Veel beweging nodig

Op zoek naar een Oostenrijkse Pinscher pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Oostenrijkse Pinscher

De Oostenrijkse Pinscher is een attente actieve hond. Hij is altijd in om te spelen. Hij is heel lief en vriendelijk tegenover zijn baasje. Tegenover vreemden kan de hond afstandelijk of afwijzend zijn. Dit omdat hij het waakinstinct van zijn voorouders in zijn bloed heeft. De Oostenrijkse Pinscher heeft een sterk karakter, hij is vrolijk en gehecht en vriendelijk met personen die hij kent.

Het is een aanhankelijke hond en hij is dus niet graag alleen. Hechten zich sterk aan het gezin. Ze hebben veel beweging nodig. Ze zijn het liefst veel buiten en spelen graag. Ze jagen graag, hoewel het jachtinstinct bij deze honden niet helemaal is ontwikkeld. Het zijn zelfverzekerde honden, hierdoor zijn ze moedig en bijna nergens bang voor. Over het algemeen blaffen de honden graag.

Aandachtspunten

  • Omdat het een van oorsprong een waakhond is heeft de Oostenrijkse Pinscher vaak een band met een omgeving, als er indringer in zijn gebied komt dan kan hij gaan blaffen.
  • Het is een aanhankelijke hond, dus hij is liever niet te vaak alleen.

De beste eigenaar voor de Oostenrijkse Pinscher

De Oostenrijkse Pinscher is heel leergierig en leert snel. Hij heeft een vrolijk, lief en volgzaam karakter en is makkelijk te trainen. Hij leert snel als je een consequente maar liefdevolle opvoeding geeft. Ook moet hij met een eerlijke strakke hand worden opgevoed. Een beginnende hondenbezitter kan een Oostenrijkse Pinscher ook opvoeden.

Hij vindt het leuk om met zijn baasje samen te werken. Hij past bij families maar ook bij alleenstaande, zolang hij maar niet te vaak alleen is. Je moet veel met de Oostenrijkse pinscher naar buiten, als je dit doet dan kan hij ook prima in de stad wonen.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Oostenrijkse Pinscher

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Oostenrijkse Pinscher heeft een korte vacht. Ze komen voor in de kleuren, reebruin, zwart, geel en bruin. De vachtverzorging van de hond is minimaal. Elke week even licht borstelen is voldoende. De korte vacht vervilt niet. Twee keer per jaar kan je de rui ondersteunen met een massagehandschoen.

De Oostenrijkse Pinscher met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer uw kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Oostenrijkse Pinscher is vriendelijk en speelt graag samen, hij kan goed overweg met kinderen.

Als de hond goed gesocialiseerd is kan hij ook goed omgaan met andere huisdieren. Ze kunnen ook goed met andere honden, maar als ze honden nog niet kennen kunnen ze soms dominant overkomen.

Op zoek naar een Oostenrijkse Pinscher pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-14 jaar

Kenmerken

Bijzonder waaks - Niet graag alleen - Veel beweging nodig

Op zoek naar een Oostenrijkse Pinscher pup?
Bekijk fokkers

Honden die lijken op Oostenrijkse Pinscher