Petit Basset Griffon Vendeen | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?

Petit Basset Griffon Vendeen

Eigenwijs - Extravert - Speels - Vrolijk

Vendeen rasdetail
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Levensverwachting: 14-15 jaar

Kenmerken

Koppig - Verhaart weinig - Ondeugend

Op zoek naar een Petit Basset Griffon Vendeen pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Petit Basset Griffon Vendeen

De petit basset is een vriendelijke betrouwbare hond. Hij is een tikkeltje bijdehand, en gaat graag op onderzoek uit. Het is een actieve hond met een passie voor jagen. Hij volgt graag met zijn neus allerlei sporen op de grond, als hij een wildgeur krijgt kan hij ineens Oost-Indisch doof worden en niet meer naar je luisteren.

De basset is een vrolijke extraverte hond, maar kan soms wel heel koppig zijn. De hond kan heel goed overweg met andere honden, kinderen en vreemden. De Basset heeft minimaal 1 uur beweging nodig per dag. Ook wil hij graag spelen en tijd buiten. Het is een kleine hond maar hij is wel erg snel.

Aandachtspunten

  • De Petit Basset Griffon Vendéen kunnen veel blaffen.
  • De Petit Basset Griffon Vendéen wordt geleid door zijn neus. Ook kunnen de honden heel makkelijk ontsnappen.
  • De Petit Basset Griffon Vendéen kan heel koppig zijn en moeilijk zindelijk te maken.
  • De Petit Basset Griffon Vendéen is charmant en eigenwijs, een consequente en geduldige training is nodig.

De beste eigenaar voor de Petit Basset Griffon Vendeen

De Petit Bassets Griffon Vendéen is gemiddeld makkelijk te trainen. Hij is van nature niet heel gehoorzaam. Het is een koppige hond met een eigen wil. Hij weet alles beter dan zijn baasje. Met een consequente opvoeding is de Petit Basset Griffon Vendéen prima te trainen en wordt hij een vrolijk gezelschap die een beetje eigenwijs is. Het is belangrijk om hem consistent, stevig maar ook zacht te trainen.

De eigenaar moet van lange wandelingen houden, en voldoende aandacht en gezelschap bieden aan de hond. Het is een energieke hond dus als je een rustige geduldige hond wilt is deze niks voor jou. Het is een intelligente hond die graag voor zijn baasje wilt werken.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Petit Basset Griffon Vendeen

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Stoornis in de groei en rijping van het kraakbeen van de lange botten. Dit remt de groei van de botten met als resultaat korte, dikke botten. Voor sommige rassen is dit een uiterlijk kenmerk. De aandoening gaat vaak gepaard met het radius curvus syndroom. In sommige gevallen kan een specialistische chirurgische ingreep de aandoening verlichten.

Bij deze aandoening schiet de knieschijf naar de binnenzijde of buitenzijde van de knie. Hierdoor kan de hond de knie niet goed strekken en gaat hij kreupel lopen. De patella luxatie komt in verschillende gradaties van luxatie voor. De aandoening wordt vooral bij kleinere hondenrassen gezien en heeft een erfelijk component. Het is daarom bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouderdieren vooraf worden getest.

Bij hypothyreoïdie maakt de schildklier minder schildklierhormoon thyroxine aan. Dit hormoon is belangrijk voor de stofwisseling. Bij een tekort zal de hond slomer worden, warme ligplekken zoeken, een hangende gezichtsuitdrukking en andere vacht krijgen. De hond zal dan levenslang schildklierhormoon moeten krijgen.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Petit Basset Griffon Vendéen heeft een ruwharige halflange vacht. De hond moet twee keer per week geborsteld worden, dit om klitten te voorkomen en losse haren te verwijderen maar ook om verharen tegen te gaan. Je hebt de hond tweekleurig, wit met grijs, wit met rood, wit met oranje of wit met zwarte vlekken. Ook is hij erin driekleurig, wit-zwart-rood, wit met haaskleur, wit-grijs-rood. De hond verhaart bijna niet.

De Petit Basset Griffon Vendéen met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer uw kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Petit Basset Griffon Vendéen houdt van kinderen. Hij kan goed tegen het lawaai en de drukte van kinderen. Voor een Pettit Basset Griffon Vendéen geldt hoe meer zielen hoe meer vreugde. Hij is ook goed met andere honden en huisdieren, mits hij goed is getraind en gesocialiseerd.

Wil je echt onafhankelijk informatie over dit ras kijk dan naar de rasgids via:

Op zoek naar een Petit Basset Griffon Vendeen pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Levensverwachting: 14-15 jaar

Kenmerken

Koppig - Verhaart weinig - Ondeugend

Op zoek naar een Petit Basset Griffon Vendeen pup?
Bekijk fokkers

Honden die lijken op Petit Basset Griffon Vendeen