Schipperke | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% goede fokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Schipperke

Allert - Ondeugend - Intelligent - Actief

Schipperke
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde Levensverwachting: 13- 15 jaar

Kenmerken

Behoeft werk - Eigenwijs - Goede socialisatie is essentieel

Op zoek naar een Schipperke pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Schipperke

De Schipperke is het schoolvoorbeeld van ‘een grote hond in een klein hondenlichaam’. Hij is ontzettend actief, zelfverzekerd en nieuwsgierig. Dit ras ziet overal een uitdaging in, waarbij hij zelf naar een oplossing gaat zoeken. Daarnaast is de Schipperke een ontzettend goede familievriend. Hij vindt het heerlijk om alles samen te doen en kan ook veel plezier maken met kinderen. Hij is erg beschermend, dapper en een beetje wantrouwig richting vreemden, wat hem een geweldige waakhond maakt. Ze zijn altijd alert en zullen blaffen als er (volgens hen) gevaar dreigt. Ze zijn ontzettend loyaal aan hun familie. Deze hond kan in een appartement leven, maar is gelukkiger met een tuin.

Aandachtspunten

  • De levensverwachting van de Schipperke is hoog. Het is belangrijk om te beseffen dat je misschien wel langer dan 15 jaar toegewijd moet zijn aan de hond.
  • De Schipperke verhaart niet veel. Een wekelijkse borstelbeurt is genoeg. In de ruiperiode heeft hij wel een extra borstelbeurt nodig.
  • In verband met de zelfstandigheid van de Schipperke wordt dit ras niet aanbevolen voor eerste hondeneigenaren. Het trainen van de Schipperke kan ook een uitdaging zijn. Het belangrijkste is dat je genoeg geduld, consistentie en een beetje humor hebt.
  • De Schipperke kan zich aanpassen op het leven in een appartement. Hou er wel rekening mee dat hij veel beweging nodig heeft en niet vies is van blaffen. Het is een uitstekende waakhond.
  • De Schipperke kan ontzettend goed met kinderen overweg van alle leeftijden.

De beste eigenaar voor de Schipperke

De kleine Schipperke heeft veel beweging nodig. Hij is erg actief en is van origine gewend om te werken. De training van de de Schipperke kan uitdagend zijn. Hij is aan de ene kant erg intelligent en luistert graag naar je, maar kan aan de andere kant ook zelfstandig zijn en een beetje eigenwijs. Maar, met heel wat geduld, consistentie en een positieve aanpak, zullen jullie samen ver komen. De beste eigenaar voor de Schipperke is dus iemand die sterk in zijn schoenen staat, consistent is en veel geduld en tijd heeft om lekker met de hond aan de slag te gaan.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Schipperke

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Honden kunnen last hebben van verschillende oogproblemen zoals een ontsteking van het bindvlies of hoornvlies, cherry-eye, entropion en glaucoom. Het ECVO-oogonderzoek is een onderzoek naar meerdere erfelijke oogaandoeningen. De test kan niks uitsluiten, maar de uitslag 'vrij' betekent dat de hond op dat moment geen afwijkingen heeft aan de ogen.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Schipperke vereist wekelijkse vachtverzorging. Eén keer per week de vacht door borstelen is voldoende. Het is aan te raden de losse haren vaker te verwijderen tijdens de ruiperiode. Deze hond verhaart gemiddeld. De Schipperke komt voor in de vachtkleuren zwart, abrikoos, chocoladebruin, crème, black & tan en blauw.

Kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer uw kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. De Schipperke kan erg goed met kinderen overweg. Voor deze hond maakt de leeftijd daarin niet zoveel uit. Ook kan de Schipperke goed omgaan met andere dieren, mits ze op jonge leeftijd worden gesocialiseerd. Breng ze dus al van jongs af aan in contact met andere dieren, mensen en instellingen.

Op zoek naar een Schipperke pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde Levensverwachting: 13- 15 jaar

Kenmerken

Behoeft werk - Eigenwijs - Goede socialisatie is essentieel

Op zoek naar een Schipperke pup?
Bekijk fokkers

Honden die lijken op Schipperke