Spinone Italiano | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?

Spinone Italiano

Aanhankelijk - Loyaal - Volgzaam - Zachtaardig

Spinone italiano
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12 - 14 jaar

Kenmerken

Heeft een consequente maar vriendelijke opvoeding nodig - Kwijlen - Neemt veel vuil mee naar binnen

Op zoek naar een Spinone Italiano pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Spinone Italiano

De Spinone Italiano heeft een goedaardig karakter. Ze zijn binnenshuis rustig tenzij ze onvoldoende worden uitgelaten. Het is echt een allemansvriend wanneer ze van jongs af aan goed worden gesocialiseerd. Het is dan ook geen waakhond. Hij zou wel kunnen aanslaan bij gevaar, maar daar blijft het dan ook bij. In Italië wordt de Spinone Italiano nog volledig als jachthond gebruikt. In Nederland wordt deze hond voornamelijk als gezinshond gehouden. Hij sluit zijn hele gezin echt in zijn hart.

Aandachtspunten

  • De Spinone Italiano is geen hond voor iemand die van een beetje vuil gek wordt. Hij verhaart, kwijlt en houdt van actie. Wanneer je dit geen probleem vindt, is de Spinone Italiano een perfecte match.
  • Het is belangrijk happerig gedrag richting de hielen gelijk af te leren. Dit kent de hond van zijn voorouders die deze tactiek gebruikte bij dieren op de boerderij.

De beste eigenaar voor de Spinone Italiano

De Spinone Italiano is een serieuze werker, maar is ook echt een hond waar je om kan lachen. Hij is gemakkelijk te trainen, maar er moet wel veel aandacht worden besteed bij het aanleren van commando's en trucjes. Een consequente maar vriendelijke opvoeding zal bij deze hond voor de beste resultaten zorgen. Door veel positieve aandacht zal je met de Spinone Italiano gegarandeerd een sterke band krijgen. Verder vereist de Spinone Italiano veel dagelijkse beweging en het is belangrijk dat de toekomstige eigenaar van deze hond hieraan kan voldoen.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Spinone Italiano

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Een aandoening van de kleine hersenen die leidt tot verstoring van het evenwicht, coördinatie en beweging. Dit komt meestal op jonge leeftijd al tot uiting. Bij de Jack Russel komt er ook een langzame vorm voor, waarbij langzaam de witte stof wordt aangetast en de neurologische verschijnselen pas op latere leeftijd optreden. Vaak kunnen de dieren uiteindelijk helemaal niet meer lopen. Voor de Jack Russel is er een DNA-test beschikbaar.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De vacht van de Spinone Italiano is ruw, dicht en glad. Hij verhaart het gehele jaar licht, maar is twee keer plukrijp. Op deze momenten dient de hond professioneel geplukt te worden. Verder is het belangrijk de vacht enkele keren per week te borstelen. De Spinone Italiano komt voor in de vachtkleuren wit, oranjeschimmel, oranje en wit en bruin-schimmel.

De Spinone Italiano met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. De Spinone Italiano is een betrouwbare vriend tegenover kinderen. Hij gaat voorzichtig om met kleine kinderen en heeft veel geduld. Tegenover andere honden is de Spinone Italiano erg sociaal. Ook met andere huisdieren is de Spinone Italiano geen enkel probleem. Wel moet je door het jachtinstinct van de hond goed opletten bij kleine huisdieren zoals cavia's en hamsters.

Op zoek naar een Spinone Italiano pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12 - 14 jaar

Kenmerken

Heeft een consequente maar vriendelijke opvoeding nodig - Kwijlen - Neemt veel vuil mee naar binnen

Op zoek naar een Spinone Italiano pup?
Bekijk fokkers