Staffordshire Bull Terriër | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% goede fokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Staffordshire Bull Terriër

Vasthoudend - Sterk - Toegewijd - Betrouwbaar

Staffordshire bull terrier rasdetail
Vachtverzorging

Af en toe

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde Levensverwachting: 11-12 jaar

Kenmerken

Veel beweging nodig - Kost veel tijd - Koppig

Op zoek naar een Staffordshire Bull Terriër pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Staffordshire Bull Terriër

De Stafforshire Bull Terrier is een vrolijke energieke hond die veel van mensen houdt en vooral veel van aandacht houdt. Hij is zeer actief en speelt graag.

Met een consequente opvoeding zal hij een gezellige gezinshond zijn. Omdat hij graag bij mensen is, zal het alleen laten langzaam opgebouwd moeten worden. Een Stafford die te lang alleen is, kan zijn sterke kaken gebruiken om te slopen. Door zijn intelligentie leert hij snel. Een echte waakhond is hij niet maar hij zal wel even blaffen wanneer hij iets vreemds hoort of als er bezoek is.

Aandachtspunten

  • Minder sociaal naar soortgenoten.
  • Heeft een zeer consequente opvoeding nodig.
  • Soms ruwe manier van spelen.
  • Kan wat onstuimig zijn.

De beste eigenaar voor de Staffordshire Bull Terriër

De Staffordshire Bull Terrier heeft meer beweging nodig dan veel andere rassen. Regelmatig een wandeling en speelsessies zijn echt nodig om ze te laten floreren. Bovendien zijn ze goed te trainen. Geef je Staffie en stevige en consistentie training. Let op dat je Staffordshire goed geïntroduceerd wordt met andere honden tijdens bijvoorbeeld een wandeling. Het is belangrijk dat je als eigenaar controle houdt over de situaties om aanvaringen te voorkomen.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Staffordshire Bull Terriër

Omgevingsallergie is een van de meest voorkomende huidaandoeningen bij de hond. Bij atopie is de hond allergisch voor iets uit de omgeving bijvoorbeeld huisstofmijt of pollen. De aandoening komt meestal voor het eerst tot uiting in de eerste 3 levensjaren van de hond. Jeuk en roodheid aan de kop, onderpootjes en liezen worden het meest gezien. Als de hond heftig schuurt, kunnen er kleine ontstekingsreacties in de huid ontstaan. Het vaststellen van omgevingsallergie bij de hond is een lang en kostbaar traject en leidt niet altijd tot een resultaat.

Dystocia staat voor 'moeilijke geboorte'. Dit kan zowel door de grootte van de pup als door afwijkingen bij moeder komen. Als dit gebeurt, moet er ingegrepen worden door fokker of soms zelfs de dierenarts.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Staffordshire Bull Terriër vereist af en toe vachtverzorging door zijn gladde, zelfreinigende vacht. Wel is het aan te raden de losse haren te verwijderen tijdens de ruiperiode door middel van het borstelen van de vacht. Deze honden verharen gemiddeld en komen in de volgende vachtkleuren voor: wit, zwart, huidkleurig, reebruin, gestroomd en wit, reebruin en wit, zwart en wit, blauw, rood en wit, rood en blauw & wit.

Staffordshire Bull Terriër met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

Met kinderen gaat dit ras vaak erg goed en is hij verdraagzaam en enthousiast. Wel kan hij te onstuimig zijn voor kleinere kinderen. Laat de kinderen hem niet uitlaten, daar is hij te sterk voor, door zijn jachtinstinct zal hij achter andere dieren en voorwerpen aan willen. Daarnaast kan het ook conflicten met andere honden geven wat tot gevaarlijke situaties kan leiden. Met andere huisdieren kan hij goed mits goed gesocialiseerd.

Wil je echt onafhankelijk informatie over dit ras kijk dan naar de rasgids via:

Op zoek naar een Staffordshire Bull Terriër pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

Af en toe

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde Levensverwachting: 11-12 jaar

Kenmerken

Veel beweging nodig - Kost veel tijd - Koppig

Op zoek naar een Staffordshire Bull Terriër pup?
Bekijk fokkers

Honden die lijken op Staffordshire Bull Terriër