Tamaskan

Actief - Intelligent - Zachtaardig - Aanhankelijk

Aandachtspunten

  • De Tamaskan heeft qua uiterlijk veel weg van een wolf waardoor ze erg geliefd zijn. Een wekelijkse borstelbeurt is voldoende om de vacht er op zijn best uit te laten zien. In de ruiperiode wordt dagelijks borstelen aanbevolen.
  • Dit ras is het beste voor ervaren hondenbezitters die de tijd en het vermogen hebben om voldoende lichaamsbeweging en mentale uitdaging te bieden.
  • Omdat de Tamaskan een zeer intelligent ras is, reageren deze honden over het algemeen goed op training. Vroegtijdige socialisatie en training zijn onmisbaar voor dit ras om hun energie onder controle te houden. Het trainen van dit ras voor gehoorzaamheid, behendigheid en andere hondensporten is een geweldige manier om aan zijn trainingsbehoeften te voldoen.
  • De Tamaskan heeft behoefte aan leiderschap van zijn baas en vraagt daarom om een ervaren hondenbezitter.
  • Ze raken erg gehecht aan hun eigenaar en vormen een zeer sterke band met hun familie. Ze willen niet graag alleen zijn en kunnen mogelijk verlatingsangst ontwikkelen.

Persoonlijkheid

Ondanks zijn wilde uiterlijk is de Tamaskan eigenlijk een vrij zachtaardig ras. Ze zijn lief en aanhankelijk. Tamaskans tolereren niet dat ze voor langere tijd alleen worden gelaten. Ze zijn vatbaar voor het ontwikkelen van verlatingsangst.

Vergeet niet dat deze honden intelligent en actief zijn. Als gevolg hiervan vereisen ze veel beweging en mentale stimulatie om verveling te voorkomen. Indien ze onvoldoende worden uitgedaagd kunnen Tasmakans gedragsproblemen ontwikkelen. Ze hebben daarom eigenaren nodig die hun fysieke en mentale behoeften kunnen bijhouden.

Vroegtijdige socialisatie en training zijn essentieel voor dit ras om zijn energie onder controle te houden. Deze honden zijn soms koppig en hebben bij hun training stevig en consistent leiderschap nodig.

Gezondheid

Veel voorkomende aandoeningen bij deze kruising:

Heupdysplasie (ontwikkelingsstoornis heup)
Degeneratieve Myelopathie (DM)
Epilepsie
Cryptorchidie (testikels niet zijn ingedaald in de balzak)

Kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. Tamaskans zijn niet alleen erg toegewijd aan hun baas, ze zijn ook vriendelijk naar anderen, waardoor ze meestal goed overweg kunnen met kinderen. Hierbij is wel belangrijk dat ze goed met kinderen worden gesocialiseerd.

Tamaskans kunnen goed overweg met andere honden en dieren als ze hier vroegtijdig mee worden gesocialiseerd.

Wil je echt onafhankelijk informatie over dit ras kijk dan naar de rasgids via:

comb
Vachtverzorging

wekelijks

ball
Beweging

veel

comb
Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 14-15 jaar

ball
Kenmerken

Aanhankelijk - Voorkom dat ze schuw worden, dit kan tot agressie leiden - Niet graag alleen

Relevante artikelen

Hulp nodig bij je zoektocht?

Ik ben Suus van Bazoeki. Waar kan ik je mee helpen?

31613074722