Zwarte Russische Terriër | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% goede fokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Zwarte Russische Terriër

Energiek - Stabiel - Levendig - Intelligent

ZRT rasdetail
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10-12 jaar

Kenmerken

Verlangt veel inzet - Niet graag alleen - Consequente opvoeding nodig

Op zoek naar een Zwarte Russische Terriër pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Zwarte Russische Terriër

De Zwarte Russische Terriër is kalm, zelfverzekerd, moedig en rustig. Ze stralen zelfvertrouwen en rust uit. Het zijn echte beschermers. Ze zijn dan ook afstandelijk tegen mensen die ze niet kennen. De Zwarte Russische Terriër heeft veel aandacht, begeleiding en beweging nodig. Hij heeft behoefte aan vroege socialisatie, zodat hij opgroeit tot lieve hond. Ze zijn heel intelligent en houden ervan om te werken, ze zijn hierdoor ook makkelijk te trainen, maar ze kunnen ook koppig zijn. De Zwarte Russische Terriër is nieuwsgierig en speels, ze voelen zich graag onderdeel van het gezin.

Aandachtspunten

  • De Zwarte Russische Terriër heeft werk nodig. Ze zijn ervoor gefokt en ze zullen ongelukkig zijn zonder.
  • Minstens 60 minuten lichaamsbeweging per dag nodig. Als hij genoeg beweging krijgt kan hij prima in een appartement wonen.
  • Ze blaffen en verharen niet veel.
  • Ze genieten van het gezelschap van hun familie, ze zijn graag bij hen.
  • Het zijn soms eigenwijze honden, ze hebben een stevige training nodig zodat ze weten wie de baas is thuis.
  • De Zwarte Russische Terriër kan afstandelijk zijn tegenover mensen die hij niet kent.

De beste eigenaar voor de Zwarte Russische Terriër

De Zwarte Russische Terriër is geen geschikte hond voor beginners. Door zijn intelligentie is hij makkelijk te trainen, maar het zijn koppige honden dus jij moet wel de baas zijn. Ze moeten ook goed weten wie de baas is. Ze hebben een consequente en stevige training nodig, maar met positieve bekrachtiging. Als baasje moet je ze respecteren. De Zwarte Russische Terriër heeft minstens een uur per dag aan beweging nodig, hij is buiten actiever dan binnen. Het zijn echte werkers die graag fysiek en mentaal worden uitgedaagd.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Zwarte Russische Terriër

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Elleboogdysplasie omvat meerdere problemen in het ellebooggewricht die allemaal resulteren in schade en vervolgens artrose in het ellebooggewricht. Dit geeft pijn bij beweging en in een later stadium zal de hond kreupel gaan lopen. Elleboogdysplasie kan erfelijk zijn, daarom is het bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouders vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op de aanwezigheid van elleboogdysplasie.

PRA is een aandoening waarbij het netvlies verslechtert. De hond krijgt eerst moeite met zicht in schemering en kan uiteindelijk helemaal blind worden. Voor sommige rassen is er een DNA-test beschikbaar die kan uitsluiten of de hond drager of lijder is van de aandoening.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Zwarte Russische Terriër heeft een warrige zwarte vacht, waar soms wat grijs te zien is. Zijn vachtverzorging is niet heel moeilijk. Wekelijks even borstelen. Ze verharen niet veel. Wel kunnen ze soms kleine klitten krijgen in hun vacht, dus daarom is regelmatig borstelen belangrijk. De Zwarte Russische Terriër hoeft alleen in bad als hij vies is.

De Zwarte Russische Terriër met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Zwarte Russische Terriër is heel goed met kinderen, ze zullen ze zelfs beschermen. Vrouwtjes zijn wel speelser met kinderen dan mannetjes. Vooral als ze zijn grootgebracht met kinderen, behandelen ze de kinderen zacht en met respect. De Zwarte Russische Terriër is een grote en actieve hond dus hij zou kleine kinderen per ongeluk omver kunnen lopen.

De Zwarte Russische Terriër is ook goed met andere honden, tenzij deze honden dominant zijn. Ook zijn ze goed met andere dieren. Hoe beter hij gesocialiseerd is, hoe beter hij met andere honden en dieren is.

Op zoek naar een Zwarte Russische Terriër pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10-12 jaar

Kenmerken

Verlangt veel inzet - Niet graag alleen - Consequente opvoeding nodig

Op zoek naar een Zwarte Russische Terriër pup?
Bekijk fokkers

Honden die lijken op Zwarte Russische Terriër