Zwarte Russische Terriër

Energiek - Stabiel - Levendig - Intelligent

Aandachtspunten

  • Russische Terriers hebben een baan nodig. Ze zijn ervoor gefokt en zullen ongelukkig zijn zonder. Hun taak als je metgezel moet samen gaan met een bewegingstaak zoals behendigheids- en gehoorzaamheidstraining of een hondensport.
  • Russische Terriers hebben minstens 30 minuten lichaamsbeweging per dag nodig. Ze zijn intelligent en krachtig. Lichaamsbeweging biedt een noodzakelijke uitlaatklep. Een zwarte Rus kan het in een appartement redden met voldoende beweging in de buitenlucht. Een omheinde tuin is het beste voor de Rus die in een huis woont.
  • Ze blaffen en verharen, maar niet veel.
  • Russische Terriers genieten van het gezelschap van hun families en blijven liever dicht bij hun gezin. Ze doen het niet goed alleen in de achtertuin.
  • De soms eigenwijze Russische Terrier heeft een stevige training nodig zodra je ze in thuis hebt, zodat ze niet proberen zichzelf te vestigen als de leider van het huishouden.
  • Russische Terriers zijn van nature afstandelijk tegenover mensen die ze niet kennen en kunnen overdreven beschermend worden in het bijzijn van vreemden. Het is belangrijk dat ze vanaf hun puppytijd regelmatig in contact komen met veel verschillende mensen. Anders kan het gezelschap van vreemden het leiden tot bijten en angst en agressie. Geef je Russische Terrier dus veel contact met vrienden, familie, buren en zelfs vreemden om hen te helpen bij het verbeteren van hun sociale vaardigheden.

Persoonlijkheid

Zwarte Russische Terriers zijn kalm, zelfverzekerd en moedig. Deze honden hebben een uitzonderlijk stabiel zenuwstelsel en stralen zelfvertrouwen en rust uit. Ze zijn in het leger gefokt waar ze moesten bewaken en beschermen. Daarom zijn ze afstandelijk tegenover mensen die ze niet kennen en kunnen dan gevaarlijk agressief worden.

Russische Terriers zijn zeer intelligent en houden vast aan solide leiderschap. Ze hebben een baan nodig om te presteren, dus training is gemakkelijk. Begin vroeg om een ​​mogelijk gevoel van overbescherming te compenseren. Russische Terriers houden van kinderen en zullen hun gezin bewaken. Het zijn huishonden en moeten zich onderdeel van het gezin voelen. Ze zijn niet geschikt voor het leven in de achtertuin. Russische Terriers hebben bijna constante aandacht en begeleiding nodig. Bij onvoldoende aandacht zullen ze ongewenst gedrag vertonen.

Het temperament wordt beïnvloed door een aantal factoren, waaronder erfelijkheid, training en socialisatie. Puppy's met een leuk karakter zijn nieuwsgierig en speels, bereid om mensen te benaderen en door hen vastgehouden te worden.

Zoals elke hond heeft de Zwarte Russische Terrier behoefte aan vroege socialisatie door blootstelling aan veel verschillende mensen, bezienswaardigheden, geluiden en ervaringen als ze jong zijn. Socialisatie helpt ervoor te zorgen dat jouw Russische Terrier-puppy opgroeit tot een lieve hond. Hem inschrijven voor een puppycursus is een goed begin. Regelmatig vrienden uitnodigen, hem meenemen naar drukke parken, naar winkels waar honden zijn toegestaan en naar een ontspannen wandeling maken om vreemden te ontmoeten, kunnen ook zijn sociale vaardigheden verbeteren.

Hoe beter gesocialiseerd Russische Terriers zijn, hoe beter ze zijn met andere honden. Hoewel sommigen alleen zullen genieten van andere honden die ook in hun huishouden wonen.

Gezondheid

Veel voorkomende erfelijke aandoeningen bij dit ras:

Heupdysplasie (ontwikkelingsstoornis heup)
Elleboogdysplasie (ontwikkelingsstoornis elleboog)
PRA (degeneratie van de licht ontvangende oogcellen)

Kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

Ondanks hun indrukwekkende grootte zijn Russische Terriers geweldig met kinderen en zullen ze hen beschermen. Vrouwtjes lijken meer bereid om met kinderen te spelen dan mannen, maar beide geslachten behandelen kinderen met wie ze zijn grootgebracht met zachtheid en respect. Vergeet echter niet dat de Russische Terrier een grote en actieve hond is. Jonge kinderen kunnen dus per ongeluk omver worden gestoten of gewond raken door een speelse en energieke hond van deze omvang. Wees daarom voorzichtig met zeer jonge kinderen en houd altijd toezicht op interacties tussen honden en jonge kinderen om te voorkomen dat een van beide partijen bijt of aan het oor of de staart trekt. Russische Terriers die vanaf de puppytijd niet aan kinderen zijn blootgesteld, zijn misschien niet zo tolerant.

Zorg ervoor dat jouw Russische Terriers goed gesocialiseerd is als puppy en volwassene, zodat ze niet overbezorgd worden over hun familie en eigendommen. Mannelijke zwarte Russen doen het niet goed met andere dominante honden. Velen van hen zijn om deze reden niet geschikt voor hondenparken. Thuis doen ze het het beste met andere hondengenoten die al in huis waren gevestigd. Ze zullen het prima vinden met niet-dominante of kleine honden, maar ook met katten, paarden, konijnen en andere huisdieren kunnen ze het goed vinden.

Wil je echt onafhankelijk informatie over dit ras kijk dan naar de rasgids via:

comb
Vachtverzorging

wekelijks

ball
Beweging

veel

comb
Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10-12 jaar

ball
Kenmerken

Verlangt veel inzet - Niet graag alleen - Consequente opvoeding nodig

Relevante artikelen

Hulp nodig bij je zoektocht?

Ik ben Suus van Bazoeki. Waar kan ik je mee helpen?

31613074722