Zweedse Lappenhond | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?

Zweedse Lappenhond

Aardig - Aanhankelijk - Levendig - Alert

Zweedse lappenhond
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-14 jaar

Kenmerken

Waaks - Behoeft veel werk - Veel behoefte aan beweging

Op zoek naar een Zweedse Lappenhond pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Zweedse Lappenhond

De Zweedse Lappenhond is een uitstekende werkhond. Kenmerken van deze hond zijn loyaal, moedig en intelligent. Het zijn vriendelijke honden, wat hen fantastische gezinshonden maakt. Ze vormen een goede band met hun familie en vinden het verschrikkelijk om alleen gelaten te worden. Het zijn uitstekende waakhonden en laten het ook zeker horen wanneer er vreemden het terrein opkomen. Om echt gelukkig te zijn moeten deze honden zowel mentaal als fysiek worden uitgedaagd. Ze houden ervan lekker betrokken te zijn bij het gezin.

Aandachtspunten

  • Houdt de training voor de Zweedse Lappenhond zowel mentaal als fysiek uitdagend om de beste resultaten te behalen.
  • Vanwege de oorsprong van de Zweedse Lappenhond, kan ​​hij niet goed tegen hitte. Houd hem daarom op warme zomerdagen binnen met de airconditioner aan om oververhitting te voorkomen.
  • De Zweedse Lappenhond heeft door zijn ietwat eigenwijze karakter een consequente opvoeding nodig.

De beste eigenaar voor de Zweedse Lappenhond

De beste eigenaar voor de Zweedse Lappenhond is iemand met veel tijd en geduld die al zijn/haar liefde in de hond steekt. Hij is makkelijk te trainen door zijn leergierigheid, maar kan ook een tikkeltje eigenwijs zijn. Hij doet graag dingen op zijn eigen manier. Hij heeft een consequente maar tegelijkertijd een vriendelijke opvoeding nodig. Het verheffen van de stem zal bij deze hond enkel een averechtse werking hebben. Daarbij komt dat deze hond veel beweging vereist. Hij wil dus lekker met zijn baas op pad gaan.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Zweedse Lappenhond

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Honden kunnen last hebben van verschillende oogproblemen zoals een ontsteking van het bindvlies of hoornvlies, cherry-eye, entropion en glaucoom. Het ECVO-oogonderzoek is een onderzoek naar meerdere erfelijke oogaandoeningen. De test kan niks uitsluiten, maar de uitslag 'vrij' betekent dat de hond op dat moment geen afwijkingen heeft aan de ogen.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Zweedse Lappenhond heeft een dubbele en dikke vacht. Hierom vereist deze hond een wekelijkse vachtverzorging door middel van het doorkammen van de vacht. Hiermee wordt dood haar verwijderd, wordt de vacht gereinigd en worden klitten voorkomen. Het is aan te raden de vacht vaker door te kammen tijdens de ruiperiode.

De Zweedse Lappenhond verhaart gemiddeld en komt voor in de vachtkleuren zwart en leverkleur.

Kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. De Zweedse Lappenhond is een uitstekende gezinshond en zal ook erg vriendelijk en beschermend naar zijn kinderen zijn. Ook gaat de Zweedse Lappenhond goed om met andere huisdieren mits ze hiermee zijn opgegroeid.

Op zoek naar een Zweedse Lappenhond pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-14 jaar

Kenmerken

Waaks - Behoeft veel werk - Veel behoefte aan beweging

Op zoek naar een Zweedse Lappenhond pup?
Bekijk fokkers

Honden die lijken op Zweedse Lappenhond