Zwitserse Witte Herder | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?

Zwitserse Witte Herder

Zachtaardig - Lief - Trouw - Gevoelig

ZWH 2
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 11-13 jaar

Kenmerken

Goede socialisatie is essentieel - Gevoelig voor stemmingen - Heeft een consequente maar vriendelijke opvoeding nodig

Op zoek naar een Zwitserse Witte Herder pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Zwitserse Witte Herder

De Zwitserse Witte Herder is een echte familiehond, hij houdt van knuffelen, wandelen en spelen samen. Zwitserse Witte Herder is over het algemeen stabiel en zelfverzekerd. Deze hond is heel gericht op zijn baasje, en volgt het liefst zijn schaduw. Hij is soms een beetje terughoudend tegen vreemden. Het is dus belangrijk om je pup vanaf jongs af aan goed te socialiseren met vreemden. De Zwitserse Witte Herder is een hele leergierige hond, hij leert heel snel en veel, daarom heeft deze hond graag veel uitdaging. Het is een echte gezelschapshond dus is niet graag alleen.

Aandachtspunten

  • De Zwitserse Witte Herder is heel alert, beschermend en intelligent.
  • De Zwitserse Witte Herder is gevoelig voor stemmingen.
  • Ze hebben een goeie socialisatie nodig om een stabiele hond te worden
  • Ze houden er niet van om alleen te zijn, ze kunnen dan last hebben van verlatingsangst.

De beste eigenaar voor de Zwitserse Witte Herder

De Zwitserse Witte Herder is een hele intelligente hond. Het zijn goede leerlingen tijdens de training. Begin vroeg met de socialisatie en breng de pup in contact met zoveel mogelijk mensen en dieren van alle leeftijden. De Zwitserse Witte Herder heeft een baasje nodig die niet zomaar aan een hond begint. Het baasje moet hem een vriendelijke, opbouwende en belonende opvoeding geven. Maar hij moet wel consequent zijn met regels. De makkelijkste manier om dit ras te trainen is door hun respect en loyaliteit te krijgen, want ze doen dan ongeveer alles voor hun baasje.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Zwitserse Witte Herder

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Elleboogdysplasie omvat meerdere problemen in het ellebooggewricht die allemaal resulteren in schade en vervolgens artrose in het ellebooggewricht. Dit geeft pijn bij beweging en in een later stadium zal de hond kreupel gaan lopen. Elleboogdysplasie kan erfelijk zijn, daarom is het bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouders vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op de aanwezigheid van elleboogdysplasie.

Een gendefect waardoor de hond gevoeliger is voor bepaalde geneesmiddelen en narcose. Na inname van deze middelen wordt de hond snel ziek en worden vooral sloomheid, kwijlen, braken en neurologische verschijnselen gezien. Dit kan soms een dodelijke afloop hebben. Het is dus belangrijk dat zowel jij als de dierenarts op de hoogte zijn van de afwijking.

Hierbij vindt afbraak plaats van het kraakbeen tussen de rugwervels en is er nieuwe weefselvorming rondom de rugwervels. Dit geeft een vernauwing van het wervelkanaal wat resulteert in pijn en kreupelheid bij de hond.

Hierbij worden de zenuwen van het ruggenmerg langzaam afgebroken. Dit geeft neurologische klachten en leidt uiteindelijk tot verlamming. De aandoening is vergelijkbaar met MS bij mensen. Er is geen behandeling mogelijk en uiteindelijk is euthanasie nodig.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Zwitserse Witte Herder heeft 2 keer per jaar een rui periode, dan moet je hem vaker borstelen dan normaal. De rest van het jaar verhaart de hond matig. De hond moet minimaal één keer per week worden geborsteld zodat de vacht mooi glanzend en vrij van klitten blijft.

De Zwitserse Witte Herder met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer uw kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Zwitserse Witte Herder is een echte gezinshond, hij houdt van zijn gezin en wil ze graag beschermen. Hij is heel goed met kinderen, als hij er vanaf jongs af aan mee is opgegroeid kun je je geen betere kindervriend voorstellen. Het zijn grote honden die makkelijk kinderen omver kunnen lopen, dus hier moet je wel mee oppassen.

De Zwitserse Witte Herder is ook goed met andere honden. Als de hond goed is gesocialiseerd dan kan hij ook goed omgaan met andere huisdieren.

Wil je echt onafhankelijk informatie over dit ras kijk dan naar de rasgids via:

Op zoek naar een Zwitserse Witte Herder pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 11-13 jaar

Kenmerken

Goede socialisatie is essentieel - Gevoelig voor stemmingen - Heeft een consequente maar vriendelijke opvoeding nodig

Op zoek naar een Zwitserse Witte Herder pup?
Bekijk fokkers