Helpcentrum

Veelgestelde vragen

Account

Ik wil de gegevens van mijn account aanpassen. Hoe doe ik dit?

Dit kan in jouw eigen profiel, tenzij je je e-mailadres wilt veranderen. Neem dan contact op met onze klantenservice via de telefoon of per mail.

 

Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

Klik op de button 'Inloggen' rechtsboven in het hoofdmenu. Je komt dan automatisch in het Inlogscherm terecht.


Ik weet het wachtwoord van mijn account niet meer, wat nu?

Klik op 'Wachtwoord vergeten' bij het inlogscherm. We sturen je dan een email waarin jij een nieuw wachtwoord kunt aanmaken. Wanneer dit niet lukt? Neem dan contact op met onze klantenservice per telefoon of email. 

Betaling

Wat kost Bazoeki?

Wij vragen per geslaagde match een fee van €50,-


Waarom moet ik betalen voor Bazoeki?

Wij vragen de fee zodat wij op locatie kunnen gaan bij een aanbieder en om het Bazoeki-platform draaiende te houden. 

Fokker Community

Wat voor fokkers zitten er op Bazoeki?

Bazoeki werkt alleen met fokkers die voldoen aan de Bazoeki Standaard. Wij screenen elke fokker op hun verantwoordelijkheid. Dit betekent dat wij bij iedere fokker langs gaan op locatie om met hen in gesprek te gaan en te kijken bij de honden. Zo kunnen wij kijken en beslissen of zij aan onze Bazoeki Standaard voldoen. 
We werken met zowel:
1. Bedrijfsmatige fokkers (méér dan 20 pups per jaar)
2. Niet-bedrijfsmatige fokkers (minimaal 1 nestje per jaar)
3. Gelegenheidsfokkers (minder dan 1 nestje per jaar)

 

Kan elke fokker zich aanmelden op Bazoeki?

Wij zijn altijd op zoek naar goede fokkers! Het is dan ook mogelijk om je als fokker te kunnen aanmelden op de Bazoeki website.


Hoe checken jullie fokkers?

Nadat een fokker zich heeft aangemeld op de Bazoeki website, maken wij een afspraak. Wij komen dan langs op locatie om in gesprek te gaan met de fokker en te kijken bij de honden. Daarnaast vragen we nieuwe baasjes om feedback te geven op het proces en de gezondheid van de hond.

 

Wat als een Bazoeki fokker toch niet goed blijkt te zijn?

Wanneer wij voldoende aanleiding zien dat een fokker zich niet aan de Bazoeki Standaard houdt dan hebben wij het recht om deze van het platform te verwijderen. Wanneer wij ook het idee krijgen dat de fokker de wet overtreedt dan spelen wij dit door aan de
Nederlandse Voedsel en Warenautoriteiten (NVWA).

Match

Wat is de rol van Bazoeki in het proces?

Wij willen ervoor zorgen dat het proces voor zowel fokkers als baasjes goed verloopt. We zorgen er daarom voor dat beide partijen een goede indruk van elkaar kunnen krijgen. Een fokker heeft daarom een eigen 'mini-website' binnen Bazoeki om zo transparant mogelijk te zijn over het fokprogramma en de honden. Nieuwe Baasjes vragen we een profiel aan te maken met daarin informatie of de gezinssituatie, ervaring met honden en motivatie. 

 

Wat als er toch een mismatch is?

Wanneer je kritiek hebt op de fokker dan horen we dit heel graag. Daarnaast willen wij alleen maar geslaagde matches, dus je krijgt de fee van ons altijd teruggestort.

Privacy

Waarvoor gebruikt Bazoeki mijn gegevens?

Bazoeki gebruikt jouw gegevens om je in contact te brengen met de fokker waar jij op één van zijn/haar pups hebt gereageerd. Zodra een fokker ook graag met jou een afspraak wilt maken, geven wij de gegevens van beide partijen vrij.
Bazoeki gebruikt jouw contactgegevens om je op de hoogte te stellen wanneer je een acceptatie hebt van een fokker. Alleen als het nodig is, zullen wij contact met je opnemen. Je stemt in met het gebruik van je gegevens wanneer je een puppy aanvraag indient. Gedetailleerde informatie vind je verder in ons privacybeleid.


Hoe beschermt Bazoeki mijn gegevens?

De bescherming van jouw persoonlijke gegevens is onze hoogste prioriteit. In overeenstemming met de EU-richtlijn gegevensbescherming (GDPR) worden jouw gegevens altijd in gencrypte vorm verzonden en verwerkt. Bovendien zijn onze websites en databases door technische en organisatorische maatregelen beschermd tegen toegang door derden. Je hebt bovendien te allen tijde het recht om alle door jouw opgeslagen gegevens in te zien en te laten verwijderen.

 

Moet ik mijn bank- of creditcard gegevens achterlaten?

Nee, dat hoeft niet. Wij vragen alleen een fee per geslaagde match, hiervoor krijg je een betaalverzoek.

Was dit antwoord nuttig?

Was dit antwoord nuttig?

Een andere vraag?

Neem contact op met ons van maandag tot en met vrijdag 08:00 - 18:00 

een-groen-bolletje

(In)box met alleen maar honden?

Ontvang schattige pups, handige tips en veel meer!

(In)box met alleen maar honden?

Ontvang schattige pups, handige tips en veel meer!