Wanneer kun je het beste een puppy nemen: zomer of winter? | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% goede fokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Wanneer kun je het beste een puppy nemen: zomer of winter?

Het plannen van de komst van een puppy kan soms lastig zijn, omdat je misschien op een nestje wacht van een specifieke fokker of op zoek bent naar een minder voorkomend ras. Mocht je wel de vrijheid hebben om te kunnen bepalen in welk seizoen je een pup wilt verwelkomen, dan kun je deze tips in je achterhoofd houden. Het aanschaffen van een pup in de zomer kan veel voordelen hebben ten opzichte van een pup in de winter.

Socialisatie

In de zomer leeft iedereen het liefste zoveel mogelijk buiten. Dit heeft als voordeel dat jouw pup ook sneller met veel verschillende mensen en honden in aanraking komt. Daarnaast ben je zelf waarschijnlijk meer op pad en leert je pup ook automatisch veel meer nieuwe situaties kennen. Denk aan uitstapjes naar het strand, dieren in de wei, barbecueën bij de buren, een rondje varen in een boot, samen naar een terras, spelende en skatende kinderen, kleine festivals etc. Naast dat het goed is voor de socialisatie van je pup, is het ook erg leuk om samen dingen te ondernemen.

Mooier weer en langere dagen

In het begin zal je voor de zindelijkheidstraining van je pup heel vaak buiten staan om te leren waar hij zijn behoeftes moet doen. Het voordeel van een zomerpup is dat de kans groter is dat je met mooier weer buiten staat. In de winter sta je dit vaak in de kou en regen te doen. Daarnaast zijn de dagen in de zomer langer, waardoor het opstaan voor een eerste plasje van jouw pup in de vroege ochtend vaak minder moeilijk is. Je zult ook profijt hebben van de langere dagen en het mooie zomerweer wanneer je met jouw pup naar de puppycursus gaat. Het volgen van de puppycursus in de gure wind en regen is een stuk minder leuk namelijk.

Een zomervakantie vol plezier

Het voordeel van een pup aanschaffen in de zomervakantie is dat je automatisch heel veel plezier in huis haalt. Een jonge pup kun je de eerste weken niet alleen thuis laten, waardoor een langere vrije periode (in de zomer) een perfect moment is om een pup aan te schaffen. Je kunt je vrije dagen besteden aan de opvoeding en socialisatie van je pup. Ook voor schoolgaande kinderen is het erg leuk als ze in het begin veel thuis kunnen zijn om te knuffelen en spelen met hun nieuwe gezinslid. Ze zullen vast en zeker een onvergetelijke vakantie hebben! Je kunt ook samen met je pup plezier maken, er zijn genoeg uitstapjes waar je jouw pup mee naar toe mag en kunt nemen.

Op vakantie met je puppy

Naast korte uitstapjes kun je jouw puppy ook meenemen op zijn of haar eerste vakantie. Wanneer je in eigen land op vakantie gaat, kan jullie pup onbezorgd met jullie mee (mits de geboekte accommodatie hondvriendelijk is). Houd wel rekening met eventuele puppy vaccinaties die je pup nog moet krijgen. Je kunt een afspraak maken voor deze vaccinaties bij een dierenarts in de buurt van jouw vakantieadres. Zorg dat je dit op tijd regelt, omdat niet alle dierenartspraktijken nieuwe patiënten aannemen. Ook een vakantie naar het buitenland is geen probleem als je pup oud genoeg is. Vanaf 12 weken leeftijd kan je pup de verplichte rabiës vaccinatie krijgen. Drie weken na het zetten van deze vaccinatie is deze geldig om te mogen reizen naar het buitenland. Voor sommige landen heeft je hond extra bescherming nodig tegen wormen, teken en zandvliegen. Informeer bij jouw dierenarts welke aanvullende bescherming jouw pup nodig heeft. Jullie auto- of campertrip zal dit jaar onvergetelijk worden!

Bazoeki newspaper dog
Regelmatig nieuwe puppies in je mail?

We houden je graag op de hoogte van nestjes en meer!

Nog meer interessante artikelen

Wil je graag een hond maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees hier handige artikelen, tips en nog veel meer

Suus van Bazoeki
Hulp nodig bij je zoektocht?

Ik ben Suus van Bazoeki. Waar kan ik je mee helpen?

Mail naar
info@bazoeki.com
Bel ons
+020 737 05 26