Alaska Malamute | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% geen broodfokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Alaska Malamute

Vriendelijk - Nieuwsgierig - Slim - Vocaal

Malamute rasdetail
Vachtverzorging

Af en toe

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-15 jaar

Kenmerken

Erg sterk jachtinstinct - Vriendelijk - Veel fysieke en mentale uitdaging nodig

Op zoek naar een Alaska Malamute pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Alaska Malamute

De Alaska Malamute is een intelligent ras. Ze zijn erg onafhankelijk en enorm krachtig. Oorspronkelijk werden ze gebruikt om zware sleeën te trekken en zeehonden en ijsberen te jagen. De Malamute is erg speels en heeft een super extravert karakter. Ze zijn vriendelijk naar iedereen, zelfs naar vreemden en gasten die ze niet kennen. Dit maakt de Malamute geen goede waakhond. Ze zijn buitengewoon loyaal aan hun familie en vrienden. Het zijn geen grote blaffers maar huilen wel.

Aandachtspunten

  • De Alaska Malamute is geen ras voor baasjes zonder ervaring. Met hun intelligente en koppige karakter kan voor uitdagingen zorgen.
  • De Alaska Malamute zijn krachtige en onafhankelijke honden die goed moeten worden opgeleid. Ze kunnen destructief worden wanneer ze niet genoeg worden uitgedaagd. Ze staan bekend als beruchte gravers.
  • De Malamute heeft een hoge prooidrift die ervoor kan zorgen dat ze op kleinere dieren gaan jagen. Het is belangrijk dat de Malamute goed gesocialiseerd wordt.
  • De Malamute blaft niet maar kan wel veel huilen. Dit valt voor een groot deel af te leren op jonge leeftijd.

De beste eigenaar voor de Alaska Malamute

De beste eigenaar voor de Alaska Malamute is iemand die sterk in zijn schoenen staat. Ze zijn erg actief en speels en hebben genoeg aandacht nodig. Ze houden ervan om een taak te krijgen. Onvoldoende lichaamsbeweging kan ervoor zorgen dat ze zich gaan vervelen en kunnen ze destructief worden. De Malamute leeft het liefst in een huis met een tuin waar ze hun energie kwijt kunnen. Het zijn te grote en te energieke honden voor het leven in een appartement. De Alaska Malamute is een intelligent ras dat makkelijk leert. Ze houden ervan om uitgedaagd te worden.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Alaska Malamute

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Stoornis in de groei en rijping van het kraakbeen van de lange botten. Dit remt de groei van de botten met als resultaat korte, dikke botten. Voor sommige rassen is dit een uiterlijk kenmerk. De aandoening gaat vaak gepaard met het radius curvus syndroom. In sommige gevallen kan een specialistische chirurgische ingreep de aandoening verlichten.

Bij hypothyreoïdie maakt de schildklier minder schildklierhormoon thyroxine aan. Dit hormoon is belangrijk voor de stofwisseling. Bij een tekort zal de hond slomer worden, warme ligplekken zoeken, een hangende gezichtsuitdrukking en andere vacht krijgen. De hond zal dan levenslang schildklierhormoon moeten krijgen.

Haargroei vanuit de vrij ooglidrand. Bij verkeerde stand van het haartje kan deze zich op de oogbol richten en daar irritatie geven. De haren zijn niet altijd met het blote oog te zien, maar de slijmpropjes rondom de haren zijn vaak wel zichtbaar. Het haarzakje moet definitief worden verwijderd.

Bij cataract komt er vertroebeling in de ooglens, zichtbaar als een grijs/blauwe verkleuring in het oog. Het zicht van de hond neemt daardoor af. De aandoening kan bij veel rassen voorkomen en voor sommige rassen is er een DNA test beschikbaar. Veel ouderdieren worden vooraf gecontroleerd op cataract door een specialistisch oogonderzoek.

Een acute aandoening waarbij de maag om zijn as draait en daardoor de toe- en afvoer worden belemmerd. De bloedvaten raken bekneld en de maag kan enorm groot worden doordat hij zich met gas vult. De hond moet met spoed worden behandeld. Voornamelijk grotere hondenrassen met een diepe borstkas lopen een risico op een maagdilatatie-volvulus/maagtorsie. Het is belangrijk dat deze dieren geen grote maaltijd eten vlak voor- of na inspanning.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Alaska Malamute heeft een dubbele en dichte vacht. De bovenvacht dient als beschermlaag. De ondervacht is vettig en wollig om nattigheid en kou af te weren. De vachtlengte verschilt over het hele lichaam van de Malamute. De kleur van de vacht kan verschillen. De Malamute komt voor in de kleuren: grijs, zwart, sable, rood en wit. Al deze kleuren worden afgewisseld met witte accenten. De Malamute verhaart twee keer per jaar hevig. De rest van het jaar verharen ze gemiddeld. Een wekelijkse borstelbeurt is belangrijk om dode haren te verwijderen.

De Alaska Malamute met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Alaska Malamute zijn geduldig met kinderen en houden van de aandacht die ze krijgen. De Malamute kan kleine kinderen overmeesteren en door uitbundigheid ze omver gooien. Bij een vroege socialisatie en training kan de Malamute goed overweg met andere honden. Ze kunnen kleinere dieren gaan achtervolgen, tenzij ze met hun opgegroeid zijn.

Op zoek naar een Alaska Malamute pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

Af en toe

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-15 jaar

Kenmerken

Erg sterk jachtinstinct - Vriendelijk - Veel fysieke en mentale uitdaging nodig

Op zoek naar een Alaska Malamute pup?
Bekijk fokkers

Honden die lijken op Alaska Malamute