Amerikaanse Waterspaniël | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% goede fokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Amerikaanse Waterspaniël

Intelligent - Energiek - Gehoorzaam - Beschermend

Amerikaanse waterspaniel
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 13 - 15 jaar

Kenmerken

Heeft een consequente maar vriendelijke opvoeding - Waaks - Kan agressief zijn naar andere honden - Goede socialisatie is essentieel

Op zoek naar een Amerikaanse Waterspaniël pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Amerikaanse Waterspaniël

De Amerikaanse Waterspaniël is een energieke hond en wil het allerliefst een deel uitmaken van zijn familie. Door zijn beschermende karakter kan hij ook goed dienen als waakhond. Wees er wel op voorbereid dat het een blaffer is en dat het dus noodzakelijk kan zijn hem zijn stem te leren matigen. Buiten dat hij geschikt is als waakhond, heeft de Amerikaanse Waterspaniël ook een reputatie als jachthond. Verder heeft deze hond een koppig en onafhankelijk karakter. Hij doet dingen graag op zijn eigen manier. Het is een intelligente hond en is zeker bereid te behagen bij de juist eigenaar. Het vroeg beginnen met socialiseren is bij deze hond noodzakelijk.

Aandachtspunten

  • Ondanks zijn koppige en onafhankelijke karakter, is de Amerikaanse Waterspaniël op de juiste manier trainbaar.
  • Het is een grote hond die veel dagelijkse beweging vereist. Dit is dus geen geschikte hond voor het leven in een appartement of huis zonder tuin.
  • De Amerikaanse Waterspaniël kan agressief gedrag vertonen tegenover andere honden.

De beste eigenaar voor de Amerikaanse Waterspaniël

De Amerikaanse Waterspaniël heeft een koppig, maar intelligent karakter. Met een consequente, maar vriendelijke opvoeding kan je wel bereiken in de training. Beloningen als voedsel, prijzen en een spelletje helpen bij deze hond het beste. Verder vereist de Amerikaanse Waterspaniël erg veel beweging. De beste eigenaar voor deze hond is dus iemand met veel tijd en zin om lekker met de hond aan de slag te gaan en aan zijn behoeftes te voldoen.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Amerikaanse Waterspaniël

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Honden kunnen last hebben van verschillende oogproblemen zoals een ontsteking van het bindvlies of hoornvlies, cherry-eye, entropion en glaucoom. Het ECVO-oogonderzoek is een onderzoek naar meerdere erfelijke oogaandoeningen. De test kan niks uitsluiten, maar de uitslag 'vrij' betekent dat de hond op dat moment geen afwijkingen heeft aan de ogen.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Amerikaanse Waterspaniël vereist door zijn krullen regelmatige vachtverzorging. Het is belangrijk dat de vacht gemiddeld twee tot drie keer per week wordt gekamd en geborsteld. Dit moet worden gedaan om matten en klitten te voorkomen en te verwijderen. Het behouden van een nette uitstraling wordt gedaan door de vacht af en toe te knippen. Een bad heeft de Amerikaanse Waterspaniël vrijwel nooit nodig.

De Amerikaanse Waterspaniël verhaard gemiddeld. In het lenteseizoen verhaart hij het meest en vereist dan ook een extra borstelbeurt. Deze hond komt voor in de vachtkleuren bruin, chocoladebruin en leverkleur.

De Amerikaanse Waterspaniël met kinderen en andere huisdieren

De Amerikaanse Waterspaniël is dol op kinderen en een echte speelkameraad. Hij houdt er ook van om getraind te worden. Dit gaat grappig genoeg ook makkelijker bij deze hond! Deze hond kan echter agressief gedrag vertonen tegen andere honden. Hierom is vroege socialisatie bij deze hond van belang. Wel kunnen ze weer goed overweg met andere huisdieren.

Op zoek naar een Amerikaanse Waterspaniël pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 13 - 15 jaar

Kenmerken

Heeft een consequente maar vriendelijke opvoeding - Waaks - Kan agressief zijn naar andere honden - Goede socialisatie is essentieel

Op zoek naar een Amerikaanse Waterspaniël pup?
Bekijk fokkers

Honden die lijken op Amerikaanse Waterspaniël