Australian Cattle Dog | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% goede fokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Australian Cattle Dog

Aanhankelijk - Energiek - Loyaal - Waaks

Aus Cattle Dog Groot Normaal
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-15 jaar

Kenmerken

Bewaker - Ik wil graag werken - actieveling - Goed met kinderen

Op zoek naar een Australian Cattle Dog pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Australian Cattle Dog

De Australian Cattle Dog is een intelligent ras. Ze eisen veel aandacht en hebben veel energie. Het is belangrijk dat dit ras genoeg mentale en fysieke uitdagingen krijgt. Wanneer dit niet gebeurt kunnen ze zich snel gaan vervelen en destructief gedrag gaan vertonen. De Australian Cattle Dog is erg toegewijd aan zijn/haar familie en wil graag werken. Ze hebben een erge prooidrift en kunnen achter kleine huisdieren aangaan. Dit ras is over het algemeen erg vriendelijk en beschermend. Hij is erg op zijn hoede voor vreemden.

Aandachtspunten

  • De Australian Cattle Dog is erg actief en heeft genoeg aandacht nodig om niet destructief te worden.
  • Ze houden ervan om mentaal en fysiek uitgedaagd te worden.
  • De Australian Cattle Dog is een herdershond en heeft de neiging om te gaan hoeden en jagen op kleinere huisdieren en kinderen.
  • Een goede socialisatie vanaf jonge leeftijd is belangrijk voor de Australian Cattle Dog.

De beste eigenaar voor de Australian Cattle Dog

De beste eigenaar voor de Australian Cattle Dog is iemand die niet graag stil zit. Deze hond heeft veel aandacht nodig. Ze hebben veel energie die ze kwijt moeten raken om niet destructief te worden. Het is belangrijk dat je dit ras genoeg uit blijft dagen. Het is geen hond voor mensen zonder ervaring. Het is belangrijk dat je de Australian Cattle Dog al op jonge leeftijd goed socialiseert zodat ze niet schuw worden naar vreemden en goed om kunnen gaan met kinderen en andere huisdieren.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Australian Cattle Dog

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Elleboogdysplasie omvat meerdere problemen in het ellebooggewricht die allemaal resulteren in schade en vervolgens artrose in het ellebooggewricht. Dit geeft pijn bij beweging en in een later stadium zal de hond kreupel gaan lopen. Elleboogdysplasie kan erfelijk zijn, daarom is het bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouders vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op de aanwezigheid van elleboogdysplasie.

PRA is een aandoening waarbij het netvlies verslechtert. De hond krijgt eerst moeite met zicht in schemering en kan uiteindelijk helemaal blind worden. Voor sommige rassen is er een DNA-test beschikbaar die kan uitsluiten of de hond drager of lijder is van de aandoening.

Bij deze oogaandoening kan de ooglens (gedeeltelijk) loslaten en zich in het oog verplaatsen. Het vocht kan niet uit het oog worden afgevoerd, waardoor er een verhoogde druk ontstaat in de oogbol (glaucoom). Het oog moet met spoed worden behandeld om het te kunnen behouden. Bij sommige rassen wordt de aandoening 'Primaire Lensluxatie' genoemd en is er een DNA-test beschikbaar om de ouderdieren te testen.

Aangeboren doofheid aan een of beide oren doordat de gehoorbotjes in het middenoor zijn aangetast. Deze aanboren vorm van doofheid wordt vooral in dieren gezien met veel wit in de vacht en blauwe ogen. Middels een BAER-test kan de hond op doofheid worden gecontroleerd.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De vacht van de Australian Cattle Dog is kort en stijl. De vacht komt voor in de kleuren: blauw, zwart, wit en rood. Deze kleuren kunnen ook met elkaar mixen of bepaalde accenten hebben. Ze hebben niet veel vachtverzorging nodig. Het is wel handig om hem een wekelijkse borstelbeurt te geven om de vacht schoon en gezond te houden.

De Australian Cattle Dog met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer uw kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Australian Cattle Dog kan een echte kindervriend zijn mits ze goed gesocialiseerd zijn. Dit geldt ook voor het leven met andere huisdieren. Ze kunnen namelijk kinderen en kleinere huisdieren zien als prooi of gaan hoeden.

Op zoek naar een Australian Cattle Dog pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-15 jaar

Kenmerken

Bewaker - Ik wil graag werken - actieveling - Goed met kinderen

Op zoek naar een Australian Cattle Dog pup?
Bekijk fokkers