Australian Labradoodle

Gevoelig - Intelligent - Speels - Loyaal

Aandachtspunten

  • Veel mensen denk dat de Australian Labradoodle een hypoallergene hond is. Daar is echter geen wetenschappelijk bewijs voor gevonden. Lees hier meer.
  • Meestal verliest de Australian Labradoodle wel minder haren, maar dat kan voor iedere individuele hond anders zijn. De vacht van een Australian Labradoodle heeft één of twee borstelbeurten per week nodig plus regelmatige verzorging, inclusief oorreiniging en nagelknippen.
  • De Australian Labradoodle is gefokt om de perfecte hulphond te creëren.
  • Australian Labradoodles zijn speels en houden erg van kinderen, maar ze kunnen overdreven uitbundig zijn en kunnen jongere kinderen onbedoeld omduwen.
  • De Australian Labradoodle kan een hond zijn met veel energie. Ze hebben ongeveer 30 tot 60 minuten lichaamsbeweging per dag nodig.
  • Australian Labradoodles zijn intelligent en moeten mentaal en fysiek worden uitgedaagd. Als dat onvoldoende gebeurt, kunnen ze destructief en moeilijk gedrag vertonen.
  • Appartementen zijn niet de ideale setting voor deze energieke hond.
  • De Australian Labradoodle is een geschikte hond voor beginnende hondenbaasjes.

Persoonlijkheid

De Australian Labradoodle is een intelligente hond die de ideale gezinshond kan zijn als hij goed wordt opgevoed. Ze zijn vriendelijk en accepteren en behandelen iedereen als hun beste vriend. Ze zijn toegewijd aan hun gezin en genieten van het leven als een energieke metgezel.

Ze kunnen zachtaardig zijn, maar ze kunnen ook vrolijk zijn en hun geluk tonen door uitbundig te springen en te spelen. Ze zijn vaak gemakkelijk in de omgang. Zoals bij elk ras moet je veel tijd en energie steken in opvoeding en socialisatie om de hond zijn potentieel volledig te laten ontwikkelen.

Gezondheid

Veel voorkomende erfelijke aandoeningen bij deze kruising:

Heupdysplasie (ontwikkelingsstoornis heup)
Elleboogdysplasie (ontwikkelingsstoornis elleboog)
Retinadysplasie (abnormale ontwikkeling netvlies)
Hypoadrenocorticisme [ziekte van Addison] (te weinig bijnierschorshormoon)
Oorontsteking
Epilepsie
Allergie
Diabetes Mellitus
PRA (degeneratie van de licht ontvangende oogcellen)
Hypothyreoïdie (schildklier aandoening)

Kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. De Australian Labradoodle doet het goed met kinderen en kan een aanhankelijke en zachte metgezel zijn voor elk kind. Ze kunnen ook uitbundig zijn waardoor ze per ongeluk kleine kinderen omduwen.

Australian Labradoodles kunnen meestal goed overweg met andere honden en huisdieren. Zoals de meeste honden hebben ze training en socialisatie nodig voor optimaal succes in de omgang met andere dieren.

Wil je echt onafhankelijk informatie over dit ras kijk dan naar de rasgids via:

comb
Vachtverzorging

wekelijks

ball
Beweging

veel

comb
Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 13-15 jaar

ball
Kenmerken

Eigenschappen kunnen wisselend zijn door de kruising

Relevante artikelen

Hulp nodig bij je zoektocht?

Ik ben Suus van Bazoeki. Waar kan ik je mee helpen?

31613074722