Basset Artésien Normand | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% goede fokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Basset Artésien Normand

Aanhankelijk - Intelligent - Sociaal - Energiek

Basset artisien normand
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 13 - 15 jaar

Kenmerken

Heeft een consequente maar vriendelijke opvoeding nodig - Sterk jachtinstinct - Goede socialisatie is essentieel

Op zoek naar een Basset Artésien Normand pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Basset Artésien Normand

De Basset Artésien Normand is een echte gezinshond en een echte allemansvriend. Hij is erg sociaal en vriendelijk. Dit maakt hem ook geen goede waakhond. Hij begroet iedereen die hij tegenkomt. Het is binnenshuis een rustige hond, maar buiten leeft hij helemaal op. Hij houdt van lange wandelingen met de baas. Deze hond is een goede jachthond en is daarbij ook intelligent en energiek. Dit is iets waar je mee moet opletten als je besluit de hond los te laten lopen.

Aandachtspunten

  • De Basset Artésien Normand past het beste in een huis met een tuin waar hij lekker zijn gang kan gaan.
  • De Basset Artésien Normand is een goede jachthond. Om deze reden moet je goed opletten bij het los laten lopen van deze hond. Laat hem niet los op plekken waar hij anderen kwaad kan doen.

De beste eigenaar voor de Basset Artésien Normand

De Basset Artésien Normand is een gehoorzame hond en houdt ervan om nieuwe dingen te leren op spelenderwijs. Wel vereist hij een consequente opvoeding dat enkel resultaat levert wanneer het op een vriendelijke manier gebeurd. Deze vorm van opvoeding zorgt ook voor de beste band tussen hond en baas. Hij is eigenaardig wat veel geduld vergt van de baas. Verder vereist de Basset Artésien Normand veel dagelijkse beweging, dus het is van belang om regelmatig lange wandelingen met de hond te maken. Ook past deze hond het beste in een huis met een tuin. Let er wel goed op dat de tuin beschikt over een goede omheining. Hij heeft een enorm goede speurneus en is snel weg wanneer hij iets op het spoor is. De beste eigenaar is dus iemand die genoeg tijd en zin heeft om aan de behoeften van deze hond te voldoen.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Basset Artésien Normand

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Bij deze aandoening worden de tussenwervelschijven langzaam afgebroken. De rugwervels worden instabiel en de zenuwen van het ruggenmerg kunnen daardoor beschadigen en dit geeft veel pijn bij de hond.

Een erfelijke aandoening waarbij het ooglid zich naar naar binnen vouwt. Hierdoor komen de haartjes tegen de oogbol aan en dat kan daar irritatie en schade geven. Er is meestal een operatie nodig om het ooglid weer in juiste positie te brengen.

Bij ectropion krult het onderste ooglid van de hond naar buiten. Met deze aandoening kan de hond last hebben van tranende ogen en de ogen zijn gevoeliger voor ontsteking. Meestal is er een chirurgische ingreep nodig om het ooglid te herpositioneren.

Een oorontsteking ontstaat vaak bij honden met hangende oren en/of veel haar in de gehoorgang en bij honden die veel zwemmen. Vaak is er een onderliggende oorzaak voor de oorontsteking, zoals een allergie, mijten, een schimmelinfectie of een vreemd voorwerp. De ontsteking geeft meestal jeuk en pijn aan het oor en een gerichte behandeling is noodzakelijk.

Sommige hondenrassen hebben als kenmerk overtollige huidplooien. Tussen deze plooien kan vocht en wrijving komen met infectie als gevolg. Het is belangrijk om de plooien schoon en droog te houden en in ernstige gevallen zullen ze operatief moeten worden verwijderd.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Basset Artésien Normand beschikt over een gladde en korte vacht. Om deze vacht te onderhouden is het enkel noodzakelijk om wekelijks de vacht te borstelen. Hij verhaart gemiddeld en tweemaal per jaar verhaart deze hond flink in zijn ruiperiode. Het is aan te raden in deze periodes de hond wat vaker te borstelen. De Basset Artésien Normand komt over het algemeen voor in een combinatie van de witte, zwarte en/of bruine kleur.

De Basset Artésien Normand met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Basset Artésien Normand is dol op kinderen. Hij is zachtaardig en speelt dan ook graag met ze. Ook met andere honden kan de Basset zeer goed overweg en samenwerken mits hij van jongs af aan goed gesocialiseerd is. Het is dus belangrijk hem op een jonge leeftijd al veel in contact te brengen met andere honden. Andere huisdieren is ook geen enkel probleem. Hij woont graag met andere dieren, zoals katten.

Op zoek naar een Basset Artésien Normand pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 13 - 15 jaar

Kenmerken

Heeft een consequente maar vriendelijke opvoeding nodig - Sterk jachtinstinct - Goede socialisatie is essentieel

Op zoek naar een Basset Artésien Normand pup?
Bekijk fokkers