Beagle

Energiek - Liefdevol - Ondeugend - Actief

Aandachtspunten

  • Beagles kunnen moeilijk zindelijk worden. Sommige mensen zeggen dat het tot een jaar kan duren voordat Beagles volledig zindelijk zijn. Daarbij is goede benchtraining aan te raden.
  • Beagles kunnen zich vervelen als ze te lang alleen worden gelaten. Ze beginnen dan manieren te vinden om zichzelf te vermaken. Dit uit zich uiten in vervelend gedrag zoals huilen en dingen vernielen.
  • Buren en eigenaren kunnen gek worden van het vele geluid dat een Beagle kan produceren. Zorg ervoor dat je bereid bent om met jouw hond samen te werken om overmatig geblaf en gehuil onder controle te krijgen.
  • Omdat het speurhonden zijn, zullen Beagles afdwalen als ze een verleidelijke geur in de lucht opvangen. Hun neuzen beheersen hun hersenen als ze iets interessants ruiken.
  • Hoewel ze liefdevol en zachtaardig zijn, kunnen Beagles een onafhankelijke, koppige karakter hebben. Gehoorzaamheidstraining wordt sterk aanbevolen.
  • Weet je nog hoe de beroemde tekenfilm waar Beagle Snoopy zich zorgen maakte over zijn voerbak? Beagles zijn enthousiaste eters en zullen te veel eten als ze de kans krijgen. Houd de hoeveelheid voedsel die je geeft in de gaten en zorg ervoor dat alle kasten en vuilnisbakken gesloten zijn.
  • Beagles zijn geen goede waakhonden, omdat ze meestal vriendelijk zijn naar iedereen die ze ontmoeten.

Persoonlijkheid

Beagles zijn zachtaardig, lief en grappig. Ze zullen je aan het lachen maken, maar kunnen ook doorslaan in ondeugend gedrag. Beagle-eigenaren moeten veel tijd besteden aan het proberen om hun hond te slim af te zijn en ze moeten vaak hun toevlucht nemen tot voedselbeloningen om de Beagle te laten gehoorzamen.

Zoals elke hond heeft de Beagle vroege socialisatie nodig door blootstelling aan veel verschillende mensen, bezienswaardigheden, geluiden en ervaringen wanneer ze jong zijn. Socialisatie helpt ervoor te zorgen dat jouw Beagle-pup opgroeit tot een lieve, gehoorzame hond.

Gezondheid

Veel voorkomende erfelijke aandoeningen bij dit ras:

Hernia nucleus pulposus (aantasting & verschuiving tussenwerfelschijf)
Beagle Pain Syndroom (nekpijn en koorts bij jonge honden)
Heupdysplasie (ontwikkelingsstoornis heup)
Kersenogen
Glaucoom (teveel druk in het oog)
PRA (degeneratie van de licht ontvangende oogcellen)
Epilepsie
Hypothyreoïdie (schildklier aandoening)
Chondrodysplasie (dwerggroei)
Chinees Beagle-syndroom (CBS)
Patella luxatie (losse knieschijf)
Distichiasis (vergroeïng haar op ooglid gericht op het hoornvlies)

Kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. Beagles hebben een band met iedereen in het gezin, vooral kinderen. Ze kunnen echter onstuimig zijn tijdens het spelen, dus ze moeten goed worden gesocialiseerd en begeleid met zeer jonge kinderen. Bovendien hebben Beagles de neiging om "happig" te zijn, en grijpen ze dingen, inclusief de hand van jou of je kind. Ze doen dit op een speelse manier en kunnen worden getraind om dit niet te doen.

Beagles zijn echte roedelhonden die genieten van gezelschap en er niet van houden om alleen te worden gelaten. Een andere hond of zelfs een kat kan helpen om in hun gezelschapsbehoeften te voorzien.

Wil je echt onafhankelijk informatie over dit ras kijk dan naar de rasgids via:

comb
Vachtverzorging

wekelijks

ball
Beweging

gemiddeld

comb
Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 14-15 jaar

ball
Kenmerken

Kan gulzig zijn, aanleg voor overgewicht - Soms luidruchtig - Niet graag alleen

Relevante artikelen

Hulp nodig bij je zoektocht?

Ik ben Suus van Bazoeki. Waar kan ik je mee helpen?

31613074722