Biewer Terriër | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% goede fokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Biewer Terriër

Intelligent - Loyaal - Vriendelijk - Energiek

Biewerterrier
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Gemiddeld

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 14-16 jaar

Kenmerken

Niet graag alleen - Vroege socialisatie is extra belangrijk bij dit ras

Op zoek naar een Biewer Terriër pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Biewer Terriër

De Biewer Terriër is energiek, speels en over het algemeen dol op mensen en andere dieren. Hij is dan ook graag bij zijn baasje in de buurt. Is het niet om te spelen, dan slaapt hij graag op je schoot en wordt hij ondertussen het liefste lekker gekroeld. Ondanks zijn kleine formaat zit deze hond vol energie en gaat hij graag naar buiten om uit te razen.

Aandachtspunten

  • De Biewer Terriër wordt gezien als hypoallergene hond. Zijn vacht verhaart niet tot nauwelijks, maar de 100% hypoallergene hond bestaat niet!
  • Vanwege hun kleine formaat en fragiele structuur, met name als pup, wordt de Biewer Terriër over het algemeen niet aangeraden voor gezinnen met peuters of kleine kinderen.
  • Biewer Terriërs denken soms zelf dat ze grote honden zijn en zijn niet bang voor andere grote honden. Houd je Biewer Terriër goed in de gaten en voorkom dat hij het 'gevecht' aangaat met grote honden.
  • Sommige Biewer Terriërs kunnen een gevoelig maag-darmstelsel hebben, waardoor ze speciale voeding moeten krijgen.
  • De Biewer Terriër heeft aanleg voor tandsteen en gebitsproblemen, leer daarom van jongs af aan al om de tanden te poetsen bij je Biewer.

De beste eigenaar voor de Biewer Terriër

De Biewer Terriër is een intelligent hondje, maar kan ook erg eigenwijs zijn. Stel daarom meteen grenzen en jouw Biewer Terriër zal een geweldige metgezel zijn. De Biewer Terriër heeft een consequente, maar vriendelijke opvoeding nodig. Zorg ervoor dat je trainingen niet verslappen, want de Biewer zal anders snel de leiding gaan nemen.

Bij de Biewer Terriër is het extra belangrijk om met een vroege socialisatie te beginnen door ze bloot te stellen aan veel verschillende mensen, bezienswaardigheden, geluiden en ervaringen. Sommige Biewers kunnen anders iets terughoudend blijven naar vreemde mensen. Ook verlatingsangst kan soms voorkomen bij de Biewer Terriër. Leer daarom van jongs af aan dat je hond af en toe alleen thuis moet zijn.

Daarnaast vereist deze hond ook veel beweging. De beste eigenaar voor de Biewer Terriër is dus iemand met veel tijd en geduld die lekker met de hond aan de slag gaat. En je moet het niet erg vinden om je hondje altijd in de buurt te hebben.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Biewer Terriër

Bij deze aandoening schiet de knieschijf naar de binnenzijde of buitenzijde van de knie. Hierdoor kan de hond de knie niet goed strekken en gaat hij kreupel lopen. De patella luxatie komt in verschillende gradaties van luxatie voor. De aandoening wordt vooral bij kleinere hondenrassen gezien en heeft een erfelijk component. Het is daarom bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouderdieren vooraf worden getest.

Honden kunnen last hebben van verschillende oogproblemen zoals een ontsteking van het bindvlies of hoornvlies, cherry-eye, entropion en glaucoom. Het ECVO-oogonderzoek is een onderzoek naar meerdere erfelijke oogaandoeningen. De test kan niks uitsluiten, maar de uitslag 'vrij' betekent dat de hond op dat moment geen afwijkingen heeft aan de ogen.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De vacht van de Biewer Terriër is glad, glanzend en zijdeachtig. Hij verhaart niet tot nauwelijks, maar vereist wel dagelijkse vachtverzorging. Dit moet worden gedaan door de vacht goed door te kammen. Zo worden klitten voorkomen en blijft de vacht gezond. Het is ook aan te raden regelmatig een bezoekje te plannen bij een professionele trimsalon.

De Biewer Terriër is karakteristiek gekleurd, de poten zijn wit en het lichaam is zwart-wit (met soms iets bruin)

De Biewer Terriër met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer uw kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. Vanwege hun kleine formaat en fragiele bouw is de Biewer Terriër niet geschikt voor gezinnen met hele jonge kinderen. Sommige fokkers verkopen daarom geen pups aan mensen van wie de kinderen jonger zijn dan 5 of 6 jaar. Kinderen kunnen de hond per ongeluk laten vallen of te stevig vasthouden. Voor gezinnen met kinderen die weten hoe ze moeten omgaan met de hond zal de Biewer Terriër een uitstekende vriend zijn.

Biewer Terriërs kunnen goed overweg met andere huisdieren, waaronder katten, mits ze op jonge leeftijd met hen zijn gesocialiseerd. Ook met andere honden kunnen ze goed overweg, bescherm ze echter wel tegen lompe grote honden. Die kunnen je Biewer makkelijk (per ongeluk) omver lopen.

Op zoek naar een Biewer Terriër pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Gemiddeld

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 14-16 jaar

Kenmerken

Niet graag alleen - Vroege socialisatie is extra belangrijk bij dit ras

Op zoek naar een Biewer Terriër pup?
Bekijk fokkers