Boefdoodle | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% geen broodfokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Boefdoodle

Vriendelijk - Sociaal - Intelligent - Loyaal

Boefdoodle
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10-12 jaar

Kenmerken

Minder verharende honden - Kruising hond - Kan jachtinstinct hebben

Op zoek naar een Boefdoodle pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Boefdoodle

De Boefdoodle heeft een vriendelijk en trouw karakter. Het is een mix van twee energieke hondenrassen dus je kan er zeker van zijn dat jouw Boefdoodle altijd in is voor actie. Ze zijn erg loyaal naar hun eigenaar en houden ook zeker van veel knuffels en aandacht. Socialiseer ze van jongs af aan goed met andere mensen, zodat ze niet eenkennig worden. Boefdoodles houden er niet van om voor een langere tijd alleen te worden gelaten. Train ze daarom van jongs af aan om alleen thuis te zijn. Daarnaast kunnen sommige Boefdoodle's, vanwege hun jachtinstinct, het leuk vinden om achter kleinere dieren aan te rennen. De Boefdoodle is een zeer geschikte familiehond de zijn gezin altijd trouw zal zijn.

Aandachtspunten

  • Boefdoodles kunnen qua uiterlijk verschillen door de ouders. De ene hond zal meer op de Bouvier lijken en de andere meer op de Poedel.
  • De Boefoodle is een perfecte familiehond. Ze kunnen erg goed overweg met kinderen en zijn ook erg sociaal tegenover vreemden.
  • De Boefdoodle is een actieve hond die het leuk vindt om op avontuur te gaan. Het is daarom geen geschikte hond voor mensen met weinig tijd.
  • De Boefdoodle is het gelukkigst in een huis met een tuin waar hij lekker zijn energie kwijt kan.

De beste eigenaar voor de Boefdoodle

De Boefdoodle beschikt over veel energie en vereist ook fysieke en mentale uitdaging. Wanneer dit niet gebeurt, kan het zijn dat de hond zich gaat vervelen en hierdoor vervelend gedrag gaat vertonen. Hij gedijt dus het beste bij een eigenaar die graag op pad gaat met zijn hond. De Boefdoodle is zeer geschikt voor verschillende hondensporten. Door de intelligentie van deze kruising hond, pikken ze trucjes en commando's snel op. Toch kunnen sommige Boefdoodle's een beetje koppig zijn. Zorg ervoor dat de training op een leuke, positieve maar duidelijke manier wordt gegeven. Het hard straffen werkt bij deze hond averechts.

Kortom, de beste eigenaar voor de Boefdoodle is iemand die veel tijd heeft en lekker met de hond aan de gang gaat door middel van wandelingen en trainingen.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Boefdoodle

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Een acute aandoening waarbij de maag om zijn as draait en daardoor de toe- en afvoer worden belemmerd. De bloedvaten raken bekneld en de maag kan enorm groot worden doordat hij zich met gas vult. De hond moet met spoed worden behandeld. Voornamelijk grotere hondenrassen met een diepe borstkas lopen een risico op een maagdilatatie-volvulus/maagtorsie. Het is belangrijk dat deze dieren geen grote maaltijd eten vlak voor- of na inspanning.

Honden kunnen last hebben van verschillende oogproblemen zoals een ontsteking van het bindvlies of hoornvlies, cherry-eye, entropion en glaucoom. Het ECVO-oogonderzoek is een onderzoek naar meerdere erfelijke oogaandoeningen. De test kan niks uitsluiten, maar de uitslag 'vrij' betekent dat de hond op dat moment geen afwijkingen heeft aan de ogen.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De vacht van de Boefdoodle kan onderling iets variëren. Over het algemeen heeft de Boefdoodle een dikke, lange, golvende tot krullende vacht die niet verhaart. Zowel de Bouvier als de Poedel voorouders verliezen namelijk nauwelijks tot geen haar. Wees je ervan bewust dat de hypoallergene hond niet bestaat.

De Boefdoodle vereist dagelijkse vachtverzorging door middel van het doorkammen van de vacht. Hierdoor worden klitten in de vacht voorkomen en eventueel vuil wordt direct verwijderd. Door de dikke krullende vacht is het aan te raden regelmatig een afspraak te maken bij een professionele trimsalon.

De vachtkleuren waarin de Boefdoodle kan voorkomen zijn: wit, zwart, grijs, bruin, blauw, crème, rood of abrikoos. Ook een combinatie van deze kleuren is mogelijk.

De Boefdoodle met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. De Boefdoodle is een perfecte familiehond. Hij houdt van kinderen en kan met zowel kleine als grote kinderen goed overweg. Zorg er wel voor dat je Boefdoodle van jongs af aan wordt gesocialiseerd met kinderen, maar ook met mensen buiten het gezin. Anders kunnen ze wat terughoudend blijven naar vreemden.

Ook kan de Boefdoodle goed overweg met andere honden en huisdieren, mits ze van pup af aan opgroeien met andere huisdieren. Door het jachtinstinct van sommige Boefdoodle's kunnen ze het leuk vinden om achter kleine dieren aan te rennen.

Op zoek naar een Boefdoodle pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10-12 jaar

Kenmerken

Minder verharende honden - Kruising hond - Kan jachtinstinct hebben

Op zoek naar een Boefdoodle pup?
Bekijk fokkers