Bracco Italiano | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?

Bracco Italiano

Aanhankelijk - Eigenwijs - Loyaal - Trainbaar

Bracco italiano
Vachtverzorging

Af en toe

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12 - 13 jaar

Kenmerken

Heeft een consequente maar vriendelijke opvoeding nodig - Goede socialisatie is essentieel - Behoeft werk

Op zoek naar een Bracco Italiano pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Bracco Italiano

De Bracco Italiano is een intelligente, liefdevolle en trouwe hond naar zijn familie. Hij kan worden ingezet als werk- en als gezinshond, maar komt wel het beste tot hun recht op het platteland of in een huis met een tuin waarin de hond zijn energie kwijt kan. Deze hond houdt zijn baas graag tevreden, maar is ook een gevoelige hond.

De Bracco Italiano is over het algemeen vriendelijk tegen iedereen, ook tegen vreemden. Hij zal dus niet goed presteren wanneer hij wordt ingezet als waakhond.

Aandachtspunten

  • De Bracco Italiano is geen geschikte hond voor beginnende hondeneigenaren.
  • Een vroege socialisatie is bij deze hond van belang, voornamelijk als er van hem verwacht wordt dat hij met kleine huisdieren in huis woont.

De beste eigenaar voor de Bracco Italiano

Er moet tijdens het trainen van de Bracco Italiano rekening worden gehouden met zijn gevoelige karakter. De training moet daarom op een zachte maar consequente manier gebeuren. Het hard straffen bij deze hond heeft een averechtse werking. Je kan het beste ongewenst gedrag negeren en goed gedrag extra belonen. Een consequente en rechtvaardige leider nodig om de hond zelfverzekerd te houden.

De Bracco Italiano vereist veel dagelijkse beweging. De hond houdt van jagen, maar dit is uiteraard niet verplicht. Het is dan aan te raden veel dagelijkse activiteiten met de hond te ondernemen.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Bracco Italiano heeft een korte en glanzende vacht wat weinig vachtverzorging vereist. Af en toe een borstel over de vacht heen halen tijdens de ruiperiode is meer dan voldoende voor deze hond. Verder verhaart deze hond weinig tot niet. Qua de vacht van de Bracco Italiano heb je aan deze hond dus weinig werk.

De Bracco Italiano komt voor in de kleuren wit, wit en amber, wit en oranje en wit en kastanje.

De Bracco Italiano met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Bracco Italiano is enorm goed met kinderen. Hij heeft een volgzaam, zachtaardig en sociaal karakter. Kortom, een perfecte speelkameraad voor de kinderen. Ook met andere honden kan hij goed overweg. Andere huisdieren gaat ook goed maar een goede socialisatie van jongs af aan is hierbij van belang. Dit komt door het sterke jachtinstinct van de hond.

Op zoek naar een Bracco Italiano pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

Af en toe

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12 - 13 jaar

Kenmerken

Heeft een consequente maar vriendelijke opvoeding nodig - Goede socialisatie is essentieel - Behoeft werk

Op zoek naar een Bracco Italiano pup?
Bekijk fokkers