Braque du Bourbonnais | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% goede fokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Braque du Bourbonnais

Aanhankelijk - Intelligent - Meewerkend - Rustig

Braque du bourbonnais
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 13 - 15 jaar

Kenmerken

Heeft een consequente maar vriendelijke opvoeding nodig - Goede socialisatie is essentieel - Jachtinstinct ook naar andere dieren

Op zoek naar een Braque du Bourbonnais pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Braque du Bourbonnais

De Braque du Bourbonnais is een gevoelige hond. Hij is erg aanhankelijk en volgt zijn baas overal waar hij heen gaat. Hij kan zich goed aanpassen. Het is dus een perfecte metgezel voor zijn familie. Hij vormt snel en graag een hechte band met iedereen in de familie, maar dit heeft ook een keerzijde. De hond lijdt snel aan afhankelijkheid en aan verlatingsangst. Het is dus handig en nuttig om van jongs af aan de hond leren alleen te zijn.

Tegenover vreemden kan de hond zich gereserveerd of verlegen gedragen. Om deze reden is hij dus niet geschikt als waakhond.

Aandachtspunten

  • De Braque du Bourbonnais heeft snel last van verlatingsangst.
  • De Braque du Bourbonnais is van ouds een jachthond op diverse types wild op verschillende terreinen. Dit is dus handig om mee te nemen in de opvoeding van de hond.

De beste eigenaar voor de Braque du Bourbonnais

De Braque du Bourbonnais is een echte werkhond en het is belangrijk dat de training hierop wordt aangepast. Hij is enorm intelligent wat de training makkelijk laat verlopen. Nieuwe commando's pakt hij snel op. Wel is het belangrijk dat de training op een consequente maar vriendelijke en positieve manier wordt uitgevoerd. Verder is deze hond erg actief en vereist hij daarom enorm veel dagelijkse beweging. Zorg ervoor dat de hond deze beweging krijgt om vervelend gedrag te voorkomen. Ook is het hierom belangrijk om de hond van jongs af aan goed te socialiseren.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Braque du Bourbonnais heeft een korte en dichte vacht wat weinig vachtverzorging nodig heeft. Wekelijks de vacht borstelen is voor deze hond voldoende. Wanneer dit regelmatig gebeurt blijft de vacht gezond, glanzend en zacht. De Braque du Bourbonnais verhaart het hele jaar door gemiddeld. Deze hond komt voor in de kleuren bruin ticked en fawn ticked.

De Braque du Bourbonnais met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Braque du Bourbonnais is een echte kindervriend, maar hij kan onstuimig zijn bij jonge kinderen wanneer hij nog jong en ongetraind is. Het is dus belangrijk altijd een oogje in het zeil te houden. Ook met soortgenoten kan de Braque du Bourbonnais goed overweg. Goede socialisatie van jongs af aan is hierbij erg belangrijk om agressiviteit te voorkomen. Verder kan de hond ook goed overweg met andere huisdieren, maar met katten en andere kleine dieren moet je wel goed oppassen door het jachtinstinct van de hond.

Op zoek naar een Braque du Bourbonnais pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 13 - 15 jaar

Kenmerken

Heeft een consequente maar vriendelijke opvoeding nodig - Goede socialisatie is essentieel - Jachtinstinct ook naar andere dieren

Op zoek naar een Braque du Bourbonnais pup?
Bekijk fokkers