Bullmastiff | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% geen broodfokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Bullmastiff

Gevoelig - Waaks - Loyaal - Stabiel

Bullmastiff rasdetail
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 8-10 jaar

Kenmerken

Laat geestelijk volwassen - Eigenwijs - Onstuimig - Gevoelig voor stemming

Op zoek naar een Bullmastiff pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Bullmastiff

De Bullmastiff is een beschermende, aanhankelijke gezinshond. Tijdens het eerste levensjaar kan een Bullmastiff soms wat onstuimig zijn. Na ditjaar is de gemiddelde Bullmastiff een rustige hond in huis die zich gemakkelijk aanpast aan de gezinssituatie. Ze worden laat geestelijk volwassen, waardoor ze op jonge leeftijd nog wel eens terughoudend kunnen reageren op nieuwe situaties. Reuen kunnen buitenshuis (vooral op latere leeftijd) nogal strijdvaardig zijn naar seksegenoten. Een Bullmastiff stelt zijn gezin op nummer 1 en met name kinderen draagt hij een warm hart toe. Gemiddeld wordt de Bullmastiff tussen de 60 en de 69 cm groot. Het gewicht ligt gemiddeld tussen de 45 en 59 kg.

Bullmastiffs hebben een zeer evenwichtig karakter. Ze zijn niet snel onder de indruk en reageren over het algemeen rustig en stabiel op allerlei indrukken. Ze zijn moedig en lichamelijk erg hard voor zichzelf. In contrast hiermee zijn ze gevoelig voor de stemmingen in huis en tonen ze zich in het eigen gezin zachtaardig. Buitenhuis kunnen ze behoorlijk actief zijn. In huis zijn ze echter rustig en zelfs lui. Over het algemeen blaffen ze weinig maar zullen wel waarschuwen in geval van onraad. De Bullmastiff zal zijn gezin en de bezittingen zeer overtuigend beschermen tegen kwaadwillende. Ze zijn erg aanhankelijk wat ze minder geschikt maken om in een kennel te houden. Veelal zullen ze dit ervaren als straf, de Bullmastiff hoort in huis, te midden van het gezin, te leven.

Aandachtspunten

  • De Bullmastiff kan een te korte snuit hebben om goed te kunnen ademen.
  • Luiheid welke soms tot overgewicht kunnen leiden.
  • De Bullmastiff kan wat eigenwijs zijn en vereist dus consequente opvoeding.
  • Door zijn lompheid kan hij soms kinderen of zelfs volwassenen omver lopen.
  • Het duurt relatief lang voordat de Bullmastiff geestelijk volwassen is, voldoende uitdaging zowel fysiek als mentaal zijn daardoor een vereiste.
  • Soms wantrouwend naar andere honden.

De beste eigenaar voor de Bullmastiff

De meest geschikte eigenaar voor de Bullmastiff is iemand die stevig in de schoenen staat en een consequente, maar zeker geen harde opvoeding kan geven. Hij waardeert de beloning van zijn baas. Het is noodzakelijk ongewenst gedrag van jongs af aan af te leren. Iets wat leuk is bij een acht weken oude pup is na een aantal jaar niet meer gewenst. De Bullmastiff heeft veel beweging nodig. De beste eigenaar is daarom ook iemand die de tijd heeft en neemt om er lekker met de hond op uit te gaan.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Bullmastiff vereist wekelijkse vachtverzorging. Deze hond heeft een korte vacht en verhaart daarom weinig. Af en toe de hond borstelen is voor de Bullmastiff voldoende. De vachtkleur van de Bullmastiff kan variëren van reebruin, roodbruin tot gestroomd.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Bullmastiff

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Elleboogdysplasie omvat meerdere problemen in het ellebooggewricht die allemaal resulteren in schade en vervolgens artrose in het ellebooggewricht. Dit geeft pijn bij beweging en in een later stadium zal de hond kreupel gaan lopen. Elleboogdysplasie kan erfelijk zijn, daarom is het bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouders vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op de aanwezigheid van elleboogdysplasie.

Dystocia staat voor 'moeilijke geboorte'. Dit kan zowel door de grootte van de pup als door afwijkingen bij moeder komen. Als dit gebeurt, moet er ingegrepen worden door fokker of soms zelfs de dierenarts.

De Bullmastiff met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

In een groot huis en met de juiste opvoeding kan de Bullmastiff een goede gezinshond zijn. Echter, zijn grootte en waakinstinct maakt hem ongeschikt voor de meeste families met kleine kinderen. Hij kan te beschermend zijn en daardoor een risico vormen wanneer hij het spel van kinderen verkeerd interpreteert. Als jonge hond (tot een jaar of 3) is hij een rouwdouwer en zal hij waarschijnlijk kleine kinderen omver lopen. Met de eigen kat is de Bullmastiff vaak vriendelijk, maar alleen als hij er mee op is gegroeid.

Op zoek naar een Bullmastiff pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 8-10 jaar

Kenmerken

Laat geestelijk volwassen - Eigenwijs - Onstuimig - Gevoelig voor stemming

Op zoek naar een Bullmastiff pup?
Bekijk fokkers