Cao de Agua Portugues | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% geen broodfokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Cao de Agua Portugues

Intelligent - Gehoorzaam - Moedig - Actief

Cao de agua portugues
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10 - 14 jaar

Kenmerken

Heeft een consequente maar vriendelijke opvoeding nodig - Waaks - Goede socialisatie is essentieel

Op zoek naar een Cao de Agua Portugues pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Cao de Agua Portugues

De Cao de Agua Portugues is stabiel, actief en moedig. Hij is gefokt als jachthond om vissers te helpen bij het vissen. Daarnaast is het ook een uitstekende waakhond. Hij is erg alert. Hoewel het een gehoorzame hond is, kan hij wel koppig zijn wanneer hij niet genoeg wordt uitgedaagd.

Het is de perfecte hond voor actieve families. Hij houdt van kinderen en is loyaal naar zijn familie. Agressiviteit is bij deze hond niet aan de orde, maar wel verveling. Wanneer je niet aan zijn behoeftes voldoet kan deze hond vervelend gedrag vertonen.

Aandachtspunten

  • De Cao de Agua Portugues is echt de clown in huis en er valt altijd wel wat te lachen met hem.

De beste eigenaar voor de Cao de Agua Portugues

De Cao de Agua Portugues is een trouwe hond die graag voor zijn baas werkt. Hierdoor is het opvoeden van de hond niet moeilijk. Een consequente maar vriendelijke opvoeding is bij deze hond zeer belangrijk. Ook belangrijk is de variatie in de trainingen zodat de hond zich niet gaat vervelen. Ze hebben een sterk geheugen waardoor ze meerder commando's goed zullen oppikken.

Verder vereist de Cao de Agua Portugues veel dagelijkse beweging. Maak lange wandelingen met hem en laat hem los lekker spelen met andere honden. Wanneer dit genoeg gebeurt, heb je binnenshuis een rustige hond. Kortom, de beste eigenaar voor de Cao de Agua Portugues is iemand met genoeg tijd en die stevig in zijn of haar schoenen staat.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Cao de Agua Portugues

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Door gen mutatie van een bepaald enzym kan opslag van energie in het lichaam niet juist plaatsvinden en raken de zenuwcellen aangetast. Vaak treden er neurologische verschijnselen op en komt de hond uiteindelijk te overlijden. Er is geen behandeling mogelijk.

Dit is een aandoening aan het hart waarbij de hartspier uitrekt. Het hart krijgt hierdoor uiteindelijk steeds meer moeite met het rondpompen van het bloed. In een vroeg stadium kan de achteruitgang van de hartspier nog worden vertraagd met medicatie.

Een erfelijke auto-immuunziekte waarbij de bijnieren worden aangetast. Het lichaam maakt hierdoor weinig bijnierschorshormonen aan. Hierdoor raken de bloedsuikerspiegel, bloeddruk en het afweersysteem van de hond uit balans. De honden worden slomer, hebben minder eetlust en raken verzwakt. Als de diagnose is vastgesteld, zal de hond levenslang medicatie nodig hebben.

De Improper Coat is geen ziekte, maar een afwijking van de rasstandaard van Labradoodles. Labradoodles dienen een krullende of golvende, niet-verharende vacht te hebben. Als het IC-gen aanwezig is, heeft de doodle wel haarverlies en is zijn vacht vaak afwijkend van de standaard. Om pups met een IC zoveel mogelijk te voorkomen, kan er een DNA-test worden gedaan om zo dragerschap van het IC-gen uit te sluiten.

PRA is een aandoening waarbij het netvlies verslechtert. De hond krijgt eerst moeite met zicht in schemering en kan uiteindelijk helemaal blind worden. Voor sommige rassen is er een DNA-test beschikbaar die kan uitsluiten of de hond drager of lijder is van de aandoening.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De vacht van de Cao de Agua Portugues vereist enige vachtverzorging. Zo is het belanngrijk om dagelijks de vacht te borstelen om klitten en vuil te verwijderen. Ook is het nodig om de vacht maandelijks een keer te wassen. Zorg er wel voor dat de vacht daarna goed wordt gedroogd met de haardroger. Een voordeel aan deze hond is dat hij nauwelijks tot niet verhaart.

De Cao de Agua Portugues komt voor in de kleuren zwart, wit, zwart-wit, bruin en bruin-wit.

De Cao de Agua Portugues met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Cao de Agua Portugues kan goed overweg met kinderen. Hij is erg geduldig en is een goede metgezel. Ook de omgang met andere honden en huisdieren is voor deze hond geen enkel probleem. Hij is erg sociaal en houdt wel van een beetje gezelligheid.

Op zoek naar een Cao de Agua Portugues pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10 - 14 jaar

Kenmerken

Heeft een consequente maar vriendelijke opvoeding nodig - Waaks - Goede socialisatie is essentieel

Op zoek naar een Cao de Agua Portugues pup?
Bekijk fokkers

Honden die lijken op Cao de Agua Portugues