Ciobănesc Românesc Mioritic | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% geen broodfokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Ciobanesc Romanesc Mioritic

Aanhankelijk - Waaks - Loyaal - Dapper

Crm
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Gemiddeld

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-15 jaar

Kenmerken

Actievelingen - Bewakers - Grote honden - Goed met kinderen

Op zoek naar een Ciobanesc Romanesc Mioritic pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Ciobănesc Românesc Mioritic

De Ciobenesç Romanesç Mioritic is een Roemeense Herdershond die eruit ziet als een grote knuffelbeer. Maar laat je niet misleiden door zijn uiterlijk, deze hond heeft een fijn, maar ook uitdagend karakter. Ze zijn erg betrouwbaar en deze hond zal je nooit alleen laten. Het zijn dus erg loyale honden, maar ze zullen ook erg waaks zijn. Het zijn van origine goede en efficiënte vechters tegen gevaar voor de kudde. Het is een erg territoriaal ras, waardoor ze wantrouwend kunnen zijn naar vreemden. Desondanks is Mioritic een vriendelijk ras dat erg aanhankelijk kan zijn naar zijn eigen mensen. Ze zijn erg lief en worden ongetwijfeld een geliefd lid van de familie. De Mioritic heeft redelijk wat energie die ze dagelijks kwijt moeten raken. Ze nemen niet genoegen met een klein rondje om de kerk. Het is dus belangrijk dat je wat grotere wandelingen maakt en/of over een grote tuin beschikt.

Aandachtspunten

  • De Ciobenesç Romanesç Mioritic is een goede waakhond. Ze zijn erg territoriaal en zijn wantrouwend naar vreemden. Dit ras is erg loyaal naar het baasje toe en zal je niet snel alleen laten.
  • De Mioritic kan heel goed omgaan met kinderen. Ze zijn bij goede socialisatie en opvoeding voorzichtig met spelen. Ook zijn ze beschermend over kinderen.
  • Het is als baasje belangrijk dat je ervaring hebt met honden. Zonder ervaring is de Mioritic niet het passende ras voor jou.
  • Het is een actief ras dat genoeg beweging nodig heeft. Ze moeten dagelijks uitgelaten worden. Een klein rondje is niet genoeg voor ze.

De beste eigenaar voor de Ciobănesc Românesc Mioritic

De beste eigenaar voor de Ciobenesç Romanesç Mioritic is iemand die ervaring heeft met honden. Je moet als baasje goed weten hoe je dit ras op moet voeden. De Ciobenesç Romanesç Mioritic kan namelijk erg koppig zijn. Het is belangrijk dat je vanaf jongs af aan dit ras goed socialiseert. Omdat de Mioritic actief is moet je als eigenaar tijd en moeite willen steken in lange wandelingen en het niet erg vinden om .

Voorkomende erfelijke aandoeningen Ciobanesc Romanesc Mioritic

Elleboogdysplasie omvat meerdere problemen in het ellebooggewricht die allemaal resulteren in schade en vervolgens artrose in het ellebooggewricht. Dit geeft pijn bij beweging en in een later stadium zal de hond kreupel gaan lopen. Elleboogdysplasie kan erfelijk zijn, daarom is het bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouders vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op de aanwezigheid van elleboogdysplasie.

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De vacht van de Ciobenesç Romanesç Mioritic ziet er slordig uit. De vacht is dik en onderhoudsarm. Ze hoeven in principe niet in bad. Na het opdrogen zal zand en modder uit de vacht vallen. Controleer de vacht regelmatig op takjes en klitten en verwijder deze indien nodig. Het advies is om de Mioritic wekelijks te borstelen om daarmee overtollig haar te verwijderen. Hierdoor blijven de huid en vacht van de hond gezond en mooi. De vacht komt voor in de kleuren grijs en wit of een combinatie van deze kleuren.

De Ciobănesc Românesc Mioritic met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer uw kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.
De Ciobenesç Romanesç Mioritic kan erg goed omgaan met kinderen. Ze vinden het leuk om met ze te spelen en zijn erg voorzichtig. Ze bewaken kinderen alsof het hun puppy's zijn.
De Mioritic ziet andere huisdieren als de kudde die ze moeten beschermen. Ze kunnen goed omgaan met andere dieren. Het is wel belangrijk dat ze van pup af aan al goed gesocialiseerd worden.

Op zoek naar een Ciobanesc Romanesc Mioritic pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Gemiddeld

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-15 jaar

Kenmerken

Actievelingen - Bewakers - Grote honden - Goed met kinderen

Op zoek naar een Ciobanesc Romanesc Mioritic pup?
Bekijk fokkers