Duitse Staande Stekelhaar | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% geen broodfokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Duitse Staande Stekelhaar

Levendig - Energiek - Intelligent - Zelfstandig

Duitse staande stekelhaar
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12 - 14 jaar

Kenmerken

Behoeft werk - Extra borstelbeurt in de rui - Heeft een consequente maar vriendelijke opvoeding nodig

Op zoek naar een Duitse Staande Stekelhaar pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Duitse Staande Stekelhaar

De Duitse Staande Stekelhaar is een intelligente, maar zelfstandige en levendige jachthond. Toch heeft hij een rustig karakter. Het is een goede gezinshond wanneer er wordt voldaan aan zijn dagelijkse behoeftes. Hij barst van de energie en is een echte werkhond. De beste band krijg je met deze hond door dus ook met hem te gaan werken. Hij is erg gehoorzaam en volgzaam.

Aandachtspunten

  • De Duitse Staande Stekelhaar is niet geschikt voor het leven in een klein huis of appartement.

De beste eigenaar voor de Duitse Staande Stekelhaar

De Duitse Staande Stekelhaar vereist een consequente maar vriendelijke opvoeding. Een harde hand zal bij deze hond geen gewenste resultaten opleveren. Door zijn zelfstandige karakter is het belangrijk dat de eigenaar van deze hond sterk in zijn of haar schoenen staat. Hij heeft echt een leider nodig. Verder vereist deze hond ook veel dagelijkse beweging en gaat hij graag aan het werk. De beste eigenaar voor de Duitse Staande Stekelhaar is dus iemand die aan deze behoeftes kan voldoen.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Duitse Staande Stekelhaar

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Duitse Staande Stekelhaar heeft een ruwe vacht en ondanks dat vereist deze hond regelmatige vachtverzorging. Het is aan te raden de vacht enkele keren per week te borstelen. Deze hond komt twee keer per jaar in de ruiperiode. Dit is de periode waarin hij zijn vacht verliest. Het is aan te raden de vacht gedurende die periode dagelijks te borstelen.

De Duitse Staande Stekelhaar komt voor in de kleuren bruin-wit en roan.

De Duitse Staande Stekelhaar met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Duitse Staande Stekelhaar is een vriendelijke hond en is daarom ook erg goed in de omgang met kinderen. Deze hond kan wel erg onstuimig zijn. Het is daarom belangrijk goed op te letten bij jonge of kleine kinderen. De Duitse Staande kan ze namelijk wel eens per ongeluk omstoten.

Op zoek naar een Duitse Staande Stekelhaar pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12 - 14 jaar

Kenmerken

Behoeft werk - Extra borstelbeurt in de rui - Heeft een consequente maar vriendelijke opvoeding nodig

Op zoek naar een Duitse Staande Stekelhaar pup?
Bekijk fokkers