Eurasier | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?

Eurasier

Slim - Loyaal - Vriendelijk - Kalm

Eurasier vierkant
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Gemiddeld

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-14 jaar

Kenmerken

Aanhankelijk - Waaks - Loyaal naar eigenaar

Op zoek naar een Eurasier pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Eurasiër

De Eurasiër is een rustige maar waakzame hond. Het is een familiegerichte hond en een goeie beschermer. Hij is niet agressief tegen andere en blaft ook weinig. De Eurasiër houdt zich graag vast aan zijn roedelmentaliteit. Hij is dan ook niet graag alleen en is graag onderdeel van het gezin. De Eurasiër is heel trouw en goed met kinderen. Hij heeft een zachte persoonlijkheid. Hij is intelligent, gehoorzaam, kalm en vriendelijk.

Aandachtspunten

  • De Eurasiër is een rashond die afstamt van Spitz-type honden, die van Oorsprong komt uit Duitsland.
  • Eurasiers hebben een dikke dubbele vacht die makkelijk te verzorgen is. 1-2 keer per week borstelen is voldoende.
  • Eurasiers zijn familiegerichte honden. Het zijn goeie waakhonden, maar ze gedragen zich over het algemeen niet agressief tegenover vreemden.

De beste eigenaar voor de Eurasiër

De Eurasiër is over het algemeen niet moeilijk op te voeden. Als baasje moet je wel duidelijk en consequent zijn. Maar een harde aanpak werkt niet. Afwisselende trainingen is belangrijk en beloon de Eurasiër bij gewenst gedrag. De Eurasiër heeft redelijk wat lichaamsbeweging nodig, dus zorg ervoor dat je voldoende met hem op pad gaat. Je haalt het beste in hem naar boven als je hem op een vriendelijke manier, met veel begrip en geduld opvoedt.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Eurasier

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Bij deze aandoening schiet de knieschijf naar de binnenzijde of buitenzijde van de knie. Hierdoor kan de hond de knie niet goed strekken en gaat hij kreupel lopen. De patella luxatie komt in verschillende gradaties van luxatie voor. De aandoening wordt vooral bij kleinere hondenrassen gezien en heeft een erfelijk component. Het is daarom bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouderdieren vooraf worden getest.

Honden kunnen last hebben van verschillende oogproblemen zoals een ontsteking van het bindvlies of hoornvlies, cherry-eye, entropion en glaucoom. Het ECVO-oogonderzoek is een onderzoek naar meerdere erfelijke oogaandoeningen. De test kan niks uitsluiten, maar de uitslag 'vrij' betekent dat de hond op dat moment geen afwijkingen heeft aan de ogen.

Een erfelijke aandoening waarbij het ooglid zich naar naar binnen vouwt. Hierdoor komen de haartjes tegen de oogbol aan en dat kan daar irritatie en schade geven. Er is meestal een operatie nodig om het ooglid weer in juiste positie te brengen.

Bij hypothyreoïdie maakt de schildklier minder schildklierhormoon thyroxine aan. Dit hormoon is belangrijk voor de stofwisseling. Bij een tekort zal de hond slomer worden, warme ligplekken zoeken, een hangende gezichtsuitdrukking en andere vacht krijgen. De hond zal dan levenslang schildklierhormoon moeten krijgen.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Eurasiër heeft een dikke vacht, maar is gemakkelijk te verzorgen. 1 of 2 keer borstelen per week is voldoende. De vacht van een Eurasiër komt voor in de kleuren zwart, black en tan, fawn, rood en wolf sable. Hij verliest het hele jaar door zijn haren. Een of twee keer per jaar verhaart hij heviger, dat duurt dan ongeveer 3 weken. In deze periode kun je de hond het beste dagelijks borstelen.

De Eurasiër met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Eurasiër is goed met kinderen van alle leeftijden. Hij is niet agressief, maar kan soms wel gereserveerd zijn naar vreemden. Hij kan ook goed overweg met andere honden en huisdieren. Geef hem de tijd om ze te leren kennen. Maar met de juiste socialisatie en tijd zullen ze uiteindelijk goed zijn met alle dieren.

Op zoek naar een Eurasier pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Gemiddeld

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-14 jaar

Kenmerken

Aanhankelijk - Waaks - Loyaal naar eigenaar

Op zoek naar een Eurasier pup?
Bekijk fokkers