Flatcoated Retriever

Loyaal - Vriendelijk - Energiek - Aanhankelijk

Aandachtspunten

  • De Flatcoated Retriever is een energieke hond die ongeveer 90 minuten beweging per dag nodig heeft. Hij is een uitstekende jogginggenoot als hij eenmaal fysiek volwassen is.
  • Flatcoated Retrievers worden langzamer volwassen dan sommige andere rassen en je zal merken dat je enkele jaren in het bezit bent van en vrij grote pup. Deze eindeloze puppy fase kan zowel een vreugde als een frustratie zijn. Als je een hond wilt die stiller en minder puppyachtig is, moet je op zoek naar een ander ras.
  • Flatcoated Retrievers genieten van menselijk contact en worden destructief als ze te lang alleen worden gelaten. Routines brengen in zijn dagen kan helpen zijn stressniveau te verminderen.
  • Flatcoated Retrievers worden niet aanbevolen voor het leven in een appartement.
  • Training in noodzakelijk bij dit ras, omdat Flatcoats vrolijke springers zijn en graag kauwen op allerlei dingen.
  • Gebruik positieve technieken zoals prijzen, spelen en voedselbeloningen. Blijf bij het trainen leuk, interessant en vriendelijk. Bij harde verbale of fysieke behandeling kunnen Flatcoats koppig worden of helemaal niet meer reageren.
  • Hoewel hij zeer aanhankelijk is, is de Flatcoated Retriever niet de beste keuze voor gezinnen met jonge kinderen of kwetsbare senioren. Ze zijn zich niet bewust van hun kracht en kunnen mensen per ongeluk pijn doen met hun uitbundige springen en ruigheid.
  • Flatcoated Retrievers blaffen ter alarm, maar zijn op geen enkele manier een bewaker of waakhond. Ze zullen indringers eerder hartelijk begroeten.
  • Flatcoated Retrievers hebben een verhoogde kans op het hebben van kanker.

Persoonlijkheid

De Flatcoat wordt ook wel de Peter Pan van de honden genoemd vanwege zijn altijd jeugdige kijk op het leven. Hij is slim, vriendelijk, flexibel en opgewekt, maar hij kan ook ondeugend en uitbundig zijn. Er moet aan zijn trainingsbehoefte worden voldaan om het zoete, kalme temperament te behouden waar hij bekend om staat.

Dit is een langzaam volwassen wordend ras, wat betekent dat hij na zijn fysieke volwassenheid jarenlang puppy-gedrag zal blijven vertonen. Hij zal je altijd aan het lachen maken, zelfs als hij gewoon ongehoorzaam is. De Flatcoat is gevoelig en reageert niet goed op zware trainingsmethoden. Dit werkt averechts: hij wordt koppig of zal simpelweg weigeren te doen wat je vraagt, totdat je zijn gekwetste gevoelens kalmeert.

Gezondheid

Veel voorkomende erfelijke aandoeningen bij dit ras:

Heupdysplasie (ontwikkelingsstoornis heup)
Elleboogdysplasie (ontwikkelingsstoornis elleboog)
Patella luxatie (losse knieschijf)
Hystiocytair sarcoom (kwaadaardige tumor, vaak op latere leeftijd)
Kanker
Maagdilatatie-volvulus (maag draait zich om)

Kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. Flatcoats zijn goede vrienden voor actieve oudere kinderen. Ze spelen urenlang, of het nu gaat om rennen, zwemmen of achter een bal aan jagen. Ze kunnen echter overweldigend zijn voor peuters, als ze hen per ongeluk omstoten met een klap van die altijd kwispelende staart.

Flatcoats genieten van het gezelschap van andere honden en kunnen leren omgaan met katten, vooral als ze met hen zijn opgegroeid. Ze zijn misschien een beetje te dol op gezelschapsvogels, waardoor dat niet goed samengaat.

Wil je echt onafhankelijk informatie over dit ras kijk dan naar de rasgids via:

comb
Vachtverzorging

wekelijks

ball
Beweging

veel

comb
Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-14 jaar

ball
Kenmerken

Kan gulzig zijn - Aanleg voor overgewicht - Niet graag alleen

Relevante artikelen

Hulp nodig bij je zoektocht?

Ik ben Suus van Bazoeki. Waar kan ik je mee helpen?

31613074722