Grote Münsterlander | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% geen broodfokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Grote Münsterlander

Aanhankelijk - Levendig - Intelligent - Dapper

Grote munsterlander
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-14 jaar

Kenmerken

Ik ben groot - Ik wil graag werken - Actieveling - Goed met kinderen

Op zoek naar een Grote Münsterlander pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Grote Münsterlander

De Grote Münsterlander is een jachthond die allround inzetbaar is. Hij is buiten zeer actief, maar in huis een rustige huishond die graag in de buurt is van zijn familie. Het is een erg intelligent ras en ze zijn makkelijk te trainen. Het zijn echte jachthonden en vinden het leuk om hun neus achterna te gaan als de kans zich voordoet. Zorg ervoor dat je meteen begint met trainen om te voorkomen dat je steeds op zoek moet gaan naar je hond. De Grote Münsterlander leent zich voor vele hondensporten en wil graag mentaal en fysiek worden uitgedaagd. Deze levendige hond zit vol passie en is over het algemeen dapper. Hij heeft daarom een consequente leider nodig.

Aandachtspunten

  • De Grote Münsterlander wil graag fysiek en mentaal uitgedaagd worden.
  • De pups zijn onvermoeibaar en kunnen soms ondeugend zijn. Een consequente opvoeding is belangrijk.
  • De Grote Münsterlander heeft jachtinstinct en kan hierdoor gaan jagen op kleine dieren (en ook kleine honden).
  • Ze kunnen erg goed omgaan met kinderen en zijn mede daardoor geschikte huishonden.

De beste eigenaar voor de Grote Münsterlander

De beste eigenaar voor de Grote Münsterlander is iemand die al ervaring heeft met honden. Dit ras heeft een consequente eigenaar nodig. De Grote Münsterlander is namelijk geen doetje en vinden het niet erg om zelf aan de slag te gaan. Jij als eigenaar moet je hond weten te overtuigen om met jou samen te werken. zonder daarbij hardhandig te zijn.

Vanwege het jachtinstinct is het raadzaam om een jachtcursus te volgen met je Grote Münsterlander. Zorg ervoor dat hij genoeg mentale en fysieke stimulatie heeft. Hij past goed bij een eigenaar of gezin met veel energie en in weer en wind op pad willen gaan met zijn hond. Met een goede opvoeding is de Grote Münsterlander een perfecte familiehond die veel liefde en vrolijkheid meebrengt.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Grote Münsterlander

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Honden kunnen last hebben van verschillende oogproblemen zoals een ontsteking van het bindvlies of hoornvlies, cherry-eye, entropion en glaucoom. Het ECVO-oogonderzoek is een onderzoek naar meerdere erfelijke oogaandoeningen. De test kan niks uitsluiten, maar de uitslag 'vrij' betekent dat de hond op dat moment geen afwijkingen heeft aan de ogen.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De vacht van de Grote Münsterlander is makkelijk te verzorgen en wekelijks een keer borstelen is voldoende. De kleur van de vacht is zwart-wit of zwart-schimmel. De kop is altijd zwart en heeft soms een witte bled. Het haar van Grote Münsterlander is middellang en op sommige plekken wat langer, zoals aan de oren, aan de staart en achterzijde van de benen.

De Grote Münsterlander met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer uw kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Grote Münsterlander kan super goed omgaan met kinderen. Ze zijn beschermend en zullen voorzichtig zijn met kleine kinderen. Ook kan de Grote Münsterlander goed omgaan met andere huisdieren. Deze hond heeft wel een jachtinstinct, waardoor ze achter kleine huisdieren aan kunnen gaan. Een goede socialisatie op jonge leeftijd is altijd belangrijk om goed om te gaan met kinderen en andere huisdieren.

Op zoek naar een Grote Münsterlander pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-14 jaar

Kenmerken

Ik ben groot - Ik wil graag werken - Actieveling - Goed met kinderen

Op zoek naar een Grote Münsterlander pup?
Bekijk fokkers