Pups te koop van goede fokkers | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% goede fokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Havapoo

Liefdevol - Aanhankelijk - Sociaal - Speels

Maltipoo pups
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting is 10-15 jaar

Kenmerken

Eigenschappen kunnen wisselend zijn door de kruising

Op zoek naar een Havapoo pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Havapoo

De Havapoo is een kruising tussen de Havanezer en de Dwergpoedel of Toypoedel. Zoals bij alle kruisingen, kan het karakter van een Havapoo enigszins variëren, afhankelijk van de genetische invloeden van beide ouderdieren van de verschillende rassen. Over het algemeen is het een intelligente, aanhankelijke, zachtaardige hond die ook heel speels kan zijn. Ze hechten zich vaak erg aan de eigenaren en houden van menselijk gezelschap. Het zijn daarom ook goede gezinshonden die over het algemeen goed kunnen omgaan met kinderen en andere honden. Hierbij is wel een goede socialisatie op jonge leeftijd van groot belang.

De Havapoo is een kleine hond en de gemiddelde grootte van deze hond ligt ongeveer tussen de 20 en 30 cm en het gewicht gemiddeld tussen de 3 en 10 kg. Dit is vooral afhankelijk van de grootte van de poedel waarmee de Havanezer gekruist is.

Aandachtspunten

  • De Havapoo is over het algemeen actief en energiek. Ze hebben dagelijkse lichaamsbeweging nodig, zoals wandelingen, speeltijd in de tuin en stimulerende activiteiten om zowel fysiek als mentaal gezond te blijven.
  • Havapoo’s kunnen de neiging hebben tot overmatig blaffen. Dit is dan ook iets dat in overweging moet worden genomen voor de aanschaf.
  • Havapoo’s zijn slim en zijn dan ook vaak goed te trainen. Ze reageren goed op positieve stimulatie en mentale uitdaging.
  • Over het algemeen hebben Havapoo’s een zachte, golvende tot licht krullende vacht die vaak weinig tot geen verharing vertoont. Wel hebben ze veel vachtverzorging nodig en zullen ze met regelmaat moeten worden getrimd. Houdt dus rekening met kosten bij de trimsalon.
  • De Havapoo doet het vaak goed in alle type woningen. Belangrijk hierbij is dat hij buiten dan wel voldoende beweging krijgt en voldoende wordt gestimuleerd.

De beste eigenaar voor de Havapoo

De ideale eigenaar voor een Havapoo is geduldig, toegewijd en liefdevol. De Havapoo heeft het liefst een eigenaar die tijd kan vrijmaken voor dagelijkse lichaamsbeweging, interactie en training. Havapoo’s hebben behoefte aan menselijk gezelschap en willen maar al te graag deel uitmaken van het dagelijkse leven. Een eigenaar die geniet van vachtverzorging en bereid is regelmatig te borstelen en trimmen draagt bij aan het welzijn van de Havapoo. Sociale training en positieve versterking zijn essentieel voor de ontwikkeling. Over het algemeen zal een eigenaar die liefde, aandacht en tijd kan bieden, een geweldige match zijn voor de levendige en liefdevolle persoonlijkheid van een Havapoo.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Havapoo

Dit is nog een relatief nieuw ras waar nog meer onderzoek naar moet worden gedaan. Niet alle genetische afwijkingen zijn daardoor bekend.

Bij deze aandoening schiet de knieschijf naar de binnenzijde of buitenzijde van de knie. Hierdoor kan de hond de knie niet goed strekken en gaat hij kreupel lopen. De patella luxatie komt in verschillende gradaties van luxatie voor. De aandoening wordt vooral bij kleinere hondenrassen gezien en heeft een erfelijk component. Het is daarom bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouderdieren vooraf worden getest.

PRA is een aandoening waarbij het netvlies verslechtert. De hond krijgt eerst moeite met zicht in schemering en kan uiteindelijk helemaal blind worden. Voor sommige rassen is er een DNA-test beschikbaar die kan uitsluiten of de hond drager of lijder is van de aandoening.

Bij cataract komt er vertroebeling in de ooglens, zichtbaar als een grijs/blauwe verkleuring in het oog. Het zicht van de hond neemt daardoor af. De aandoening kan bij veel rassen voorkomen en voor sommige rassen is er een DNA test beschikbaar. Veel ouderdieren worden vooraf gecontroleerd op cataract door een specialistisch oogonderzoek.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

Over het algemeen hebben Havapoo’s een zachte, golvende tot een dichtere krullende vacht. Vaak vertonen ze weinig tot geen verharing. Wel hebben ze veel vachtverzorging nodig. Dagelijks borstelen heeft hierbij de voorkeur, vooral bij de zachte langere vacht die meer lijkt op die van de Havenezer. Ook zullen ze met regelmaat moeten worden getrimd.

De Havapoo met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer uw kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. Over het algemeen kunnen ze goed met kinderen en andere honden omgaan. Het is een uitstekende gezinshond die veel waarde hecht aan menselijk gezelschap.

Op zoek naar een Havapoo pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting is 10-15 jaar

Kenmerken

Eigenschappen kunnen wisselend zijn door de kruising

Op zoek naar een Havapoo pup?
Bekijk fokkers

Honden die lijken op Havapoo