Irish Glen of Imaal Terriër | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?

Irish Glen of Imaal Terrier

Dapper - Actief - Loyaal - Levendig

Glen vierkant
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Gemiddeld

Gezondheid

Levensverwachting: 12-15 jaar

Kenmerken

Gevoelig voor stemmingen - Houdt van Graven - Zachtaardig

Op zoek naar een Irish Glen of Imaal Terrier pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Irish Glen of Imaal Terrier

De Glen is een dappere en pittige hond. Het is een grote hond in een klein lichaam. Hij is intelligent en gehoorzaam. Maar kan dominant zijn naar soortgenoten. De Glen houdt van spelen en wandelen maar is geen joggingmaatje. Het is een moedige, zachtaardige, sterke en volgzame hond. Maar heeft wel een consequente opvoeding nodig.

In huis kan hij rustig zijn, maar buiten is het een levendige hond. De Glen blaft minder dan normale Terriërs, maar ze blaffen wel als ze denken dat er iets vreemds aan de hand is. Hij zal zijn gezin beschermen als dat nodig is. Het is een loyale hond, die geniet van het gezelschap van mensen, zowel van volwassen en kinderen.

Aandachtspunten

  • De Glen heeft dagelijkse beweging nodig, 30 minuten wandelen of hondensporten zijn goede manieren om energie te verbranden.
  • De Glen graaft graag, als je je tuin wilt beschermen is het slim om hem te leren waar hij wel en niet mag graven.
  • De Glen kan soms onaardig zijn tegen andere honden. Geef hem veel tijd met andere honden om te leren hoe hij met ze om moet gaan.
  • Door zijn prooi-instinct kan de glen gaan jagen op kleine pluizige huisdieren zoals katten, konijnen en hamsters. Pas hier dus mee op.

De beste eigenaar voor de Irish Glen of Imaal Terrier

De Glen heeft een rustige en consequente opvoeding nodig vanwege zijn dominante en eigenzinnige karakter. Hij is gevoelig voor stemmingen en erg gericht op zijn baasje.

Zijn baasje moet geduld en gevoel voor humor hebben, een Glen zal beide op de proef stellen namelijk. De Glen is intelligent en vatbaar voor trainingen. Wel is het belangrijk om vanaf jongs af aan al te beginnen met trainen. De Training moet interessant worden gehouden, anders gaat hij zich vervelen. De Glen reageert slecht op een hardhandige training, een zachte hand en positieve bekrachtiging is belangrijk.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Irish Glen of Imaal Terrier

Bij deze aandoening schiet de knieschijf naar de binnenzijde of buitenzijde van de knie. Hierdoor kan de hond de knie niet goed strekken en gaat hij kreupel lopen. De patella luxatie komt in verschillende gradaties van luxatie voor. De aandoening wordt vooral bij kleinere hondenrassen gezien en heeft een erfelijk component. Het is daarom bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouderdieren vooraf worden getest.

PRA is een aandoening waarbij het netvlies verslechtert. De hond krijgt eerst moeite met zicht in schemering en kan uiteindelijk helemaal blind worden. Voor sommige rassen is er een DNA-test beschikbaar die kan uitsluiten of de hond drager of lijder is van de aandoening.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Glen is vrij makkelijk te verzorgen, hij heeft een ruwe vacht. Hij moet wekelijks gekamd worden om klitten te voorkomen. Hij komt voor in 2 kleuren: wheaten (tarwe kleurig van licht koffiemelk tot roodkleurig) en blauw gestroomd (lichtgrijs tot donkergrijs). De Glen verhaart licht. Als je de Glen 3 of 4 keer per jaar met de hand laat plukken, voorkom je deels haaruitval in huis.

De Irish Glen of Imaal Terrier met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Glen is over het algemeen heel lief voor kinderen. Leer wel je kinderen goed hoe zij met een Glen moeten omgaan. Het is een geweldig familie huisdier. Hij is vriendelijk en speels met kinderen, maar hij kan soms te ruw spelen voor kleine kinderen.

Hij kan leren om goed met andere honden om te gaan, als hij genoeg tijd krijgt om zijn sociale vaardigheden te oefenen. De Glen is gefokt om op kleine prooien te jagen, dus hij wordt niet aanbevolen met kleine harige huisdieren die vrij loslopen in huis, hij zal deze dieren namelijk opjagen.

Wil je echt onafhankelijk informatie over dit ras kijk dan naar de rasgids via:

Op zoek naar een Irish Glen of Imaal Terrier pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Gemiddeld

Gezondheid

Levensverwachting: 12-15 jaar

Kenmerken

Gevoelig voor stemmingen - Houdt van Graven - Zachtaardig

Op zoek naar een Irish Glen of Imaal Terrier pup?
Bekijk fokkers