Irish Soft Coated Wheaten Terriër | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% geen broodfokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Irish Soft Coated Wheaten Terriër

Opgewekt - Aanhankelijk - Intelligent - Trouw

Irisih soft coaten wheaten terrier
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Gemiddeld

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-15 jaar

Kenmerken

Niet graag alleen - Neemt veel vuil mee naar binnen - Veel vachtverzorging

Op zoek naar een Irish Soft Coated Wheaten Terriër pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Irish Soft Coated Wheaten Terrier

De Irish Soft Coated Wheatend Terrier heeft een liefhebbend karakter. Hij is goed gehumeurd, energiek en betrouwbaar. Hiermee kan hij iedereen van hem laten houden. De Soft Coated Wheaten Terrier is de zachtaardigste van alle Terriers, maar ze kunnen soms wel een waarschuwende blaf geven als er iemand binnenkomt. Echte wakers zijn het echter niet. De Wheaten is enorm trouw aan zijn eigenaren en is het liefste de hele dag bij mensen in de buurt. Dit maakt hem geen geschikte hond om veel alleen thuis te laten. Zorg dat je ook al op tijd begint met het leren alleen zijn om te voorkomen dat hij verlatingsangst ontwikkelt. Het is een enorm intelligente hond, maar kan ook een beetje eigenwijs zijn. De Wheaten is een hond die zich goed kan aanpassen en bij vele huishoudens tevreden zal zijn. Hij kan goed overweg met kinderen en andere huisdieren.

Aandachtspunten

  • De Wheaten is een hond die zich in vele soorten huishoudens thuis zal voelen.
  • De vacht van de Wheaten kan veel vuil van buiten mee naar binnen brengen. Je moet dus niet vies zijn van een blaadje of wat zand in huis.
  • De Wheaten wil graag mensen om zich hebben en is daarom niet geschikt om hem lang alleen thuis te laten.
  • De Wheaten is een Terriër en kan dus af en toe blaffen, maar de honden van dit ras zijn geen echte wakers.
  • De Wheaten is erg intelligent, maar kan eigenwijs zijn. Zorg voor een consequente training met veel positieve beloningen.

De beste eigenaar voor de Irish Soft Coated Wheaten Terrier

De Irish Soft Coated Wheaten Terrier is een zeer intelligente hond die je veel kan leren. Hij kan soms zijn Terrier eigenschap omhoog halen en daardoor een beetje eigenwijs zijn. Het is bij dit ras erg belangrijk dat je consequent bent, ja is ja en nee is nee. Daarmee kan je het snelst resultaat zien in je opvoeding en trainingen. De Wheaten gaat gebaat bij veel positieve beloningen en straffen zal juist averechts werken.

De Wheaten Terrier heeft een volgzaam karakter en wil daarom graag overal bij zijn en gaat graag mee op avontuur. Ze beschikken over een gemiddeld energieniveau en kunnen stevige wandelingen waarbij ze lekker los kunnen rennen goed waarderen.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Irish Soft Coated Wheaten Terriër

Overkoepelende term voor meerdere soorten nierproblemen die in en vroeg of later stadium kunnen optreden. Als de nieren verslechteren zal de hond meer gaan drinken en plassen, uiteindelijk stapelen er ook afvalstoffen op in het bloed en zal de hond zich steeds zieker gaan voelen. Om de nieren te ondersteunen kan er een speciaal nierdieet worden voorgeschreven.

Elleboogdysplasie omvat meerdere problemen in het ellebooggewricht die allemaal resulteren in schade en vervolgens artrose in het ellebooggewricht. Dit geeft pijn bij beweging en in een later stadium zal de hond kreupel gaan lopen. Elleboogdysplasie kan erfelijk zijn, daarom is het bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouders vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op de aanwezigheid van elleboogdysplasie.

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Bij deze aandoening schiet de knieschijf naar de binnenzijde of buitenzijde van de knie. Hierdoor kan de hond de knie niet goed strekken en gaat hij kreupel lopen. De patella luxatie komt in verschillende gradaties van luxatie voor. De aandoening wordt vooral bij kleinere hondenrassen gezien en heeft een erfelijk component. Het is daarom bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouderdieren vooraf worden getest.

Een aangeboren afwijking waarbij het oog erg achtergebleven is in groei. Dit gaat meestal gepaard met blindheid aan het oog.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De vacht van de Irish Soft Coated Wheaten Terrier is enkelvoudig, zijdeachtig zacht, golvend en lang. Hij komt voor in de kleuren tarwe-geel tot aan goudrood.

De vacht van de Wheaten verhaart weinig, maar heeft veel onderhoud nodig. Controleer hem dagelijks op klitten en borstel de vacht 2 tot 3 keer per week helemaal uit. Ook moet hij eens in de tijd naar de trimmer. Volgens de officiële richtlijnen mag de vacht maximaal 12,7 cm lang worden.

De Irish Soft Coated Wheaten Terrier met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Irish Soft Coated Wheaten Terrier is een echte allemansvriend. Hij kan goed overweg met kinderen van jong tot oud. Net als bij ieder ras is het belangrijk dat je de Wheaten wel van pup af aan leert omgaan met kleine kinderen.

Ook met andere huisdieren zal de Irish Soft Coated Wheaten Terrier goed kunnen samenleven. Met kleine huisdieren kan hij soms een achtervolgspelletje willen spelen. Daarom is het belangrijk dat je al op jonge leeftijd leert dat deze dieren geen prooi zijn.

Wil je echt onafhankelijk informatie over dit ras kijk dan naar de rasgids via:

Op zoek naar een Irish Soft Coated Wheaten Terriër pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Gemiddeld

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-15 jaar

Kenmerken

Niet graag alleen - Neemt veel vuil mee naar binnen - Veel vachtverzorging

Op zoek naar een Irish Soft Coated Wheaten Terriër pup?
Bekijk fokkers

Honden die lijken op Irish Soft Coated Wheaten Terriër