Japanse Terriër | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?

Japanse Terriër

Aanhankelijk - Actief - Vrolijk - Waaks

Japanse terrier
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 9 - 12 jaar

Kenmerken

Waaks - Goede socialisatie is essentieel - Aanhankelijk - Jachtinstinct ook naar andere dieren

Op zoek naar een Japanse Terriër pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Japanse Terriër

De Japanse Terriër is een echte gezelschapshond. Opgesomd is hij vrolijk, levendig, lief en snel. Hij wordt ook wel het Japanse schoothondje genoemd. Hij wil het liefst de hele dag, bij iedereen die hij vertrouwt, op schoot zitten. Op zoek naar een knuffelbeer? Dan ben je bij de Japanse Terriër op het juiste adres. Verder heeft deze hond, ondanks zijn kleine formaat, een waaks en alert karakter. Hij kan daarom ook zeker worden ingezet als waakhond.

Door zijn aanleg als jachthond is het prooidrift nog steeds aanwezig. Dit maakt een goede socialisatie bij deze hond enorm essentieel.

Aandachtspunten

  • De Japanse Terriër heeft een groot aanpassingsvermogen en is daarom ook tevreden in iedere levensstijl mits er aan zijn dagelijkse behoeften wordt voldaan.
  • De Japanse Terriër kan door zijn korte en dunne vacht last hebben van de kou in de winter. Het is daarom handig om de hond een jasje aan te trekken.

De beste eigenaar voor de Japanse Terriër

De Japanse Terriër houdt van constante liefde en aandacht. Ook de opvoeding zal het beste verlopen wanneer dit op een liefdevolle manier wordt gedaan. Hij houdt er wel van om tijdens de training zowel fysiek als mentaal uitgedaagd te worden. Verder vereist de Japanse Terriër een veel dagelijkse lichaamsbeweging. Wanneer er dagelijks aan zijn behoeften wordt voldaan, kan de Japanse Terriër zich goed aanpassen aan het stadsleven.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Japanse Terriër heeft een korte vacht van maar ongeveer 2 cm lang. Ook heeft hij een gladde en dunne vacht. Dit kan ervoor zorgen dat de hond het koud krijgt in de winter. Het is dan ook aan te raden de Japanse Terriër een jasje aan te trekken. Om de vacht in goede conditie te houden is een wekelijkse borstelbeurt voldoende om de losse haren en vuil te verwijderen. Verder verhaart de hond weinig en komt hij voor in de kleuren driekleurig en zwart-wit.

De Japanse Terriër met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Japanse Terriër is geweldig in de omgang met kinderen. Je moet wel oppassen met kleine kinderen. Zij kunnen de hond soms onbedoeld pijn doen en dit wil je uiteraard voorkomen. Mits de hond goed is gesocialiseerd zullen ook andere honden en huisdieren geen probleem zijn voor de Japanse Terriër. Wel is het belangrijk uit te kijken met kleinere dieren in verband met het prooidrift van de hond.

Op zoek naar een Japanse Terriër pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 9 - 12 jaar

Kenmerken

Waaks - Goede socialisatie is essentieel - Aanhankelijk - Jachtinstinct ook naar andere dieren

Op zoek naar een Japanse Terriër pup?
Bekijk fokkers

Honden die lijken op Japanse Terriër