Mechelse Herder | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% goede fokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Mechelse Herder

Werkwillend - Intelligent - Alert - Moedig

Mechel rasdetail
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Levensverwachting 12-14 jaar

Kenmerken

Waakse gevoelige hond die heel graag wil werken voor en met zijn eigenaar en staat altijd “aan”

Op zoek naar een Mechelse Herder pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Mechelse Herder

De Mechelse Herder is een geweldige sporthond. In de eerste plaats omdat hij onvermoeibaar en erg wendbaar is. Maar ook omdat hij wil leren en wil gehoorzamen. Deze hond staat steeds klaar, is trouw en wil niets liever dan samenwerken met zijn eigenaar. Daarnaast hecht de Mechelse Herdershond zich ook heel erg aan de eigenaar en zal deze ten alle tijden beschermen.

Aandachtspunten

  • De Mechelse herder heeft een eigenaar nodig die veel tijd voor hem heeft en bereid is om met hem aan de slag te gaan. Drie keer per dag een actieve wandeling is iets waar de Mechelse herder zeker behoefte aan heeft.
  • Deze honden hebben erg veel energie en leren snel. Daarom hebben ze niet alleen fysieke beweging nodig, maar moeten ze ook mentaal uitgedaagd worden.
  • Mechelse herders zijn gevoelig en zijn graag bij hun familie. Ze kunnen problemen hebben met alleen zijn, dus het is belangrijk dat dit op de juiste manier aangeleerd wordt.
  • De Mechelse herder heeft een baas nodig die rustig en consequent blijft bij het opvoeden. Doordat ze erg gevoelig zijn, zullen ze de emoties van de baas snel oppikken.
  • De Mechelse herder is een goede waakhond, maar kan daardoor soms terughoudend zijn tegen vreemden. Een goede socialisatie is dan ook zeker noodzakelijk.
  • De Mechelse herder heeft een goed ontwikkeld jachtinstinct. Soms vertonen deze honden dit gedrag richting kleine dieren of kinderen; zorg ervoor dat dit snel afgeleerd wordt.

De beste eigenaar voor de Mechelse Herder

Door het temperament van de Mechelse Herder vereisen ze een eigenaar die bereid is veel met ze aan de slag te gaan en een consequente opvoeding kan bieden. Het zijn gevoelige honden die soms wat nerveus kunnen zijn en behoefte hebben aan een echte leider. Het is van belang om de hond van jongs af aan bloot te stellen aan verschillende mensen, dieren en instellingen zodat hij goed gesocialiseerd is. Door de intelligentie van de hond is de Herder een snelle leerling en zal trucjes snel oppakken. Wel is het van essentieel belang om de Herder op een positieve manier met veel beloningen te trainen. Doe je dit niet, dan zal de training averechts werken.

De Mechelse Herder beschikt over enorm veel energie, die de hond iedere dag kwijt moet. Kortom, de beste eigenaar voor de Mechelse Herder is iemand met veel tijd, die al zijn aandacht in de hond wil steken.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Mechelse Herder

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Overkoepelende term voor meerdere soorten nierproblemen die in en vroeg of later stadium kunnen optreden. Als de nieren verslechteren zal de hond meer gaan drinken en plassen, uiteindelijk stapelen er ook afvalstoffen op in het bloed en zal de hond zich steeds zieker gaan voelen. Om de nieren te ondersteunen kan er een speciaal nierdieet worden voorgeschreven.

Door een fout in het afweersysteem gaan antistoffen samenklonteren en deze lopen vast in de bloedvaatjes van de gewrichten. Dit leidt tot ontsteking van de gewrichten, meestal zijn er meerdere gewrichten aangedaan. De honden worden snel ziek en hebben pijn met lopen. Er moet vaak langdurig medicatie worden gegeven om het afweersysteem weer te normaliseren.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Mechelse Herder vereist weinig vachtverzorging door zijn zelfreinigende vacht. Het is wel aan te raden de hond wekelijks te kammen en dit regelmatig te doen tijdens de ruiperiode. Daarbij sluit aan dat de Herder gemiddeld verhaard.

De Mechelse Herder komt voor in de vachtkleur zwart-gevlamd vaalros.

De Mechelse Herder met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen. Kinderen waarmee de Mechelse herder is opgegroeid zal hij over het algemeen goed tolereren, maar hij heeft wel een sterk jachtinstinct. Indien de hond jachtgedrag vertoont richting de kinderen, moet dit direct afgeleerd worden. Ook bij andere huisdieren kan het jachtinstinct soms opspelen, dus de hond moet daar erg goed mee gesocialiseerd worden. Oudere kinderen die rustig met de hond omgaan zijn voor dit ras geen probleem

Op zoek naar een Mechelse Herder pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Levensverwachting 12-14 jaar

Kenmerken

Waakse gevoelige hond die heel graag wil werken voor en met zijn eigenaar en staat altijd “aan”

Op zoek naar een Mechelse Herder pup?
Bekijk fokkers