Noorse Elandhond | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% goede fokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Noorse Elandhond

Dapper - Energiek - Vriendelijk - Actief

Noorse Elandhond vierkant
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-15 jaar

Kenmerken

Blaft veel - Veel beweging nodig - Onafhankelijke denker

Op zoek naar een Noorse Elandhond pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Noorse Elandhond

De Noorse Elandhond is een aanhankelijke en vriendelijke hond. Hij is gehecht en loyaal aan zijn gezin, hij is het liefst de hele tijd bij je en hij is dol op aandacht en interactie. De Noorse Elandhond is ook goed met kinderen. Het is een goede waakhond, hij is een echte beschermer maar hij is van nature niet agressief. De Noorse Elandhond is nieuwsgierig en speels en hij heeft veel energie. De Noorse Elandhond is een onafhankelijke denker, hierdoor is hij soms moeilijker te trainen. Ook heeft hij vroege socialisatie nodig, zodat hij opgroeit tot veelzijdige hond.

Aandachtspunten

  • De Noorse Elandhond kan dominant zijn en moeilijk te trainen, ondanks dat kan de training wel plezierig en effectief zijn. Zolang je aanpak maar consequent en streng is.
  • Hij heeft 2 keer per dag minstens 30 minuten beweging nodig.
  • De Noorse Elandhond doet het prima in appartementen en kleinere huizen als hij goed wordt uitgelaten, maar de ideale omgeving is een grote, omheinde tuin.
  • Hij kan een blaffer zijn, hier moet je dus rekening mee houden. Bij sommige Noorse Elandhonden kan je het goed trainen dat ze niet blaffen.

De beste eigenaar voor de Noorse Elandhond

De Noorse Elandhond is door zijn onafhankelijkheid soms moeilijk te trainen, dus als eigenaar moet je streng en consequent zijn, dan kunnen ze het wel. Het is een geweldige familiehond. Als hij zich eenmaal aan je heeft gebonden, dan zijn jullie een onafscheidelijk paar. De Noorse Elandhond is speels, maar vindt speelgoed niet heel interessant, hij zal wel achter een bal aangaan maar hij zal hem niet terug komen brengen. Als eigenaar moet je consequent zijn, maar een harde aanpak werkt niet. Bij de training moet je hem motiveren met traktaties. Als je van nature niet een overwichtig persoon bent, dan zal de Noorse Elandhond over je heen lopen.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Noorse Elandhond

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Overkoepelende term voor meerdere soorten nierproblemen die in en vroeg of later stadium kunnen optreden. Als de nieren verslechteren zal de hond meer gaan drinken en plassen, uiteindelijk stapelen er ook afvalstoffen op in het bloed en zal de hond zich steeds zieker gaan voelen. Om de nieren te ondersteunen kan er een speciaal nierdieet worden voorgeschreven.

Honden kunnen last hebben van verschillende oogproblemen zoals een ontsteking van het bindvlies of hoornvlies, cherry-eye, entropion en glaucoom. Het ECVO-oogonderzoek is een onderzoek naar meerdere erfelijke oogaandoeningen. De test kan niks uitsluiten, maar de uitslag 'vrij' betekent dat de hond op dat moment geen afwijkingen heeft aan de ogen.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Noorse Elandhond heeft een dubbele vacht. Zijn vacht is vrij makkelijk te onderhouden, wekelijks borstelen is voldoende, misschien wat vaker als hij verhaart. Het grootste deel van het jaar verhaart hij niet veel, maar 2 of 3 keer per jaar verhaart hij als een gek. De vacht van de Noorse Elandhond is middengrijs met zwart getipte dek haren, geaccentueerd door veel licht zilver haar.

De Noorse Elandhond met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Noorse Elandhond gaat goed om met kinderen, ze spelen graag met ze en beschermen ze ook. Naar andere honden zijn ze vaak ook vriendelijk. Ook is de Noorse Elandhond goed met andere huisdieren, maar vergeet zijn prooidrift niet. Een tijdige socialisatie met andere mensen en huisdieren is belangrijk bij de Noorse Elandhond.

Wil je echt onafhankelijk informatie over dit ras kijk dan naar de rasgids via:

Op zoek naar een Noorse Elandhond pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-15 jaar

Kenmerken

Blaft veel - Veel beweging nodig - Onafhankelijke denker

Op zoek naar een Noorse Elandhond pup?
Bekijk fokkers

Honden die lijken op Noorse Elandhond