Noorse Lundehond | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?

Noorse Lundehund

Aanhankelijk - Waaks - Loyaal - Beschermend

Lundehond Groot Normaal
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10-12 jaar

Kenmerken

Lastig zindelijk te maken - Vereist een consequente maar vriendelijke opvoeding - Waaks

Op zoek naar een Noorse Lundehund pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Noorse Lundehund

De Noorse Lundehund is een energieke hond die genoeg beweging nodig heeft. Ze zijn erg behendig en kunnen zichzelf overal tussendoor wringen en erg hoog springen. De Lundehund is erg loyaal en beschermend naar de familie en het baasje toe. Ook zijn ze erg alert en zullen ze blaffen naar mensen die ze niet kennen. Het is een erg vrolijk en nieuwsgierig ras. Ze zijn erg primitief dat moeilijk zindelijk te maken is. Ze zijn dol op blaffen en graven. Het is belangrijk dat de Lundehund goed gesocialiseerd wordt zodat ze niet verlegen worden en om gevoeligheid voor lawaai te voorkomen.

Aandachtspunten

  • De Noorse Lundehund is een erg behendig ras dat erg actief is. Ze moeten genoeg dagelijkse beweging krijgen.
  • De Lundehund houdt van graven en blaffen.
  • De Lundehund is lastiger zindelijk te krijgen in vergelijking met andere hondenrassen.
  • Een vroege socialisatie is belangrijk om te voorkomen dat ze angstig en verlegen worden of erg gevoelig voor lawaai.
  • Het is belangrijk als baasje dat je ervaring hebt met honden.

De beste eigenaar voor de Noorse Lundehund

De beste eigenaar voor de Noorse Lundehund is iemand die actief is. Je moet bereid zijn om genoeg tijd in de hond te steken. De Lundehund is een ras dat niet bedoeld is voor iedereen. Het is erg belangrijk dat je ervaring hebt met honden. Het is een erg intelligent en leergierig ras waardoor hij makkelijk te trainen is. Hij heeft daarentegen wel moeite met zindelijk worden. De Noorse Lundehund houdt van blaffen. Je moet als baasje hier tegen kunnen. Ook graven ze veel dus moet je gaten in de tuin niet erg vinden. Kortom, een consequente maar vriendelijke opvoeding zorgt bij deze hond voor de beste resultaten.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Noorse Lundehund

Bij deze aandoening schiet de knieschijf naar de binnenzijde of buitenzijde van de knie. Hierdoor kan de hond de knie niet goed strekken en gaat hij kreupel lopen. De patella luxatie komt in verschillende gradaties van luxatie voor. De aandoening wordt vooral bij kleinere hondenrassen gezien en heeft een erfelijk component. Het is daarom bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouderdieren vooraf worden getest.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De vacht van de Noorse Lundehund is dicht en ruw. Het is een dubbele vacht die ervoor zorgt dat de Lundehund goed beschermd is tegen het koude weer. De kleuren waar de vacht in voorkomt is roodbruin, zwart, grijs en wit. Vaak is het een combinatie van deze kleuren. De Noorse Lundehunden verharen veel. Ze moeten wekelijks geborsteld worden.

De Noorse Lundehund met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Noorse Lundehund is erg goed met kinderen. Op oudere leeftijd kunnen ze privacy en rust meer op prijs gaan stellen. De Lundehund is ook erg vriendelijk naar andere honden. Ze kunnen erg goed samen met andere huisdieren. Wel blijft de Lundehund een jachthond die vroeger op vogels jaagde.

Op zoek naar een Noorse Lundehund pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Veel

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10-12 jaar

Kenmerken

Lastig zindelijk te maken - Vereist een consequente maar vriendelijke opvoeding - Waaks

Op zoek naar een Noorse Lundehund pup?
Bekijk fokkers

Honden die lijken op Noorse Lundehund