Pomsky | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% goede fokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Pomsky

Aanhankelijk - Eigenwijs - Ondeugend - Luidruchtig

Pomsky Groot Normaal
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Gemiddeld

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-15 jaar

Kenmerken

Lawaaimakers - Kan goed in kleiner huis - Mee naar het werk

Op zoek naar een Pomsky pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Pomsky

De Pomsky heeft een leuk karakter. Het ras is een beetje een komiek en lijkt vaak te weten dat zijn schattige acties aandacht zal geven. Ze passen zich makkelijk aan en hebben weinig behoefte aan beweging. Dit zorgt ervoor dat ze redelijk geschikt zijn voor het leven in een appartement. Ze hebben de neiging om te gaan huilen en jammeren. Dit maakt het zeer luidruchtige honden die op je zenuwen kunnen gaan werken. De Pomsky heeft de neiging om zich vast te klampen aan één favoriet familielid. Het is een actief ras dat tenminste één lange wandeling per dag nodig heeft. De Pomsky heeft de neiging om zich vast te klampen aan één favoriet familielid. Toch kunnen ze het goed vinden met de rest van het huishouden en vragen ze bij iedereen aandacht. Een goede socialisatie op jonge leeftijd is belangrijk om nervositeit wanneer vreemden over de vloer zijn te voorkomen.

Aandachtspunten

  • De Pomsky heeft een dikke vacht en kan goed tegen koud weer.
  • De Pomsky heeft weinig ruimte nodig en zullen met een kleine woning genoegen nemen.
  • De Pomsky is erg luidruchtig en kan erg op je zenuwen werken. Het is belangrijk om dit zo veel mogelijk af te leren.
  • Een goede socialisatie is belangrijk zodat ze niet zenuwachtig worden.
  • De Pomsky kan goed dingen aanleren maar kunnen erg koppig zijn.

De beste eigenaar voor de Pomsky

De beste eigenaar voor de Pomsky is iemand die veel aandacht wil geven aan de hond. Omdat de Pomsky zich goed kan aanpassen maakt het niet uit of je in een groter of kleiner huis woont. De Pomsky kan erg luidruchtig zijn dus is het belangrijk dat je niet snel gefrustreerd raakt van de geluiden die ze kunnen maken. De Pomsky is erg koppig maar wil wel dingen leren, mits je hem beloont met eten. Een goede socialisatie is erg belangrijk zodat de Pomsky niet schuw en nerveus wordt wanneer onbekende op bezoek zijn.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Pomsky

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Bij deze aandoening schiet de knieschijf naar de binnenzijde of buitenzijde van de knie. Hierdoor kan de hond de knie niet goed strekken en gaat hij kreupel lopen. De patella luxatie komt in verschillende gradaties van luxatie voor. De aandoening wordt vooral bij kleinere hondenrassen gezien en heeft een erfelijk component. Het is daarom bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouderdieren vooraf worden getest.

Dystocia staat voor 'moeilijke geboorte'. Dit kan zowel door de grootte van de pup als door afwijkingen bij moeder komen. Als dit gebeurt, moet er ingegrepen worden door fokker of soms zelfs de dierenarts.

Een aandoening die bij kleinere hondenrassen op middelbare leeftijd kan voorkomen. Door slijtage van de stevige kraakbeenringen raakt de luchtpijp afgeplat en krijgt de hond een droge en harde hoest. In de loop van de tijd zal de ernst van de hoest, met name bij inspanning, toenemen en uiteindelijk raakt de hond steeds benauwder. De aandoening kan worden vastgesteld door röntgenfoto's te maken van de borstkas.

Honden kunnen last hebben van verschillende oogproblemen zoals een ontsteking van het bindvlies of hoornvlies, cherry-eye, entropion en glaucoom. Het ECVO-oogonderzoek is een onderzoek naar meerdere erfelijke oogaandoeningen. De test kan niks uitsluiten, maar de uitslag 'vrij' betekent dat de hond op dat moment geen afwijkingen heeft aan de ogen.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De vacht van de Pomsky is zacht en pluizig. De dikke vacht houdt de Pomsky erg comfortabel bij koude temperaturen. Ze kunnen veel haar verliezen en de vacht moet dagelijks worden geborsteld en gecontroleerd op klitten. De vachtkleuren variëren. Ze zijn er in het grijs, wit, bruin, rood-bruin, puur wit en meer. Het gebit van de Pomsky is erg gevoelig en heeft een dagelijkse poetsbeurt nodig.

De Pomsky met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Pomsky kan erg op zijn hoede zijn voor kleine kinderen. Ze kunnen van zich af gaan bijten wanneer ze zich ongemakkelijk of bedreigd voelen. Wanneer ze goed gesocialiseerd zijn kunnen ze goed omgaan met andere honden en zouden ze beter om kunnen met kinderen.

Op zoek naar een Pomsky pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

dagelijks

Beweging

Gemiddeld

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 12-15 jaar

Kenmerken

Lawaaimakers - Kan goed in kleiner huis - Mee naar het werk

Op zoek naar een Pomsky pup?
Bekijk fokkers

Honden die lijken op Pomsky