Presa Canario | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?

Presa Canario

Waaks - Moedig - Loyaal - Beschermend

Presa de Canario pup
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Gemiddeld

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 9-11 jaar

Kenmerken

Zeer waaks - ervaren eigenaar nodig

Op zoek naar een Presa Canario pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Presa Canario

De Presa Canario is een aanhankelijke gezinshond, hij is zeer beschermend en zal door zijn alertheid te allen tijde klaar staan om zijn gezin of erf te verdedigen. Hij is wantrouwend naar vreemden, maar accepteert onbekende wel als de eigenaar deze accepteert.

De Presa Canario een vrij rustige hond maar met zijn typisch luide en diepe blaf komt zijn levendige temperament naar voren wanneer hij onbekenden ziet. De Presa Canario is geschikt als huishond wanneer hij een consequente en duidelijke opvoeding krijgt.

Aandachtspunten

  • De Presa Canario is zeer waaks en kan dus intimiderend overkomen wanneer er onbekenden het terrein willen betreden.
  • Pas wanneer de baas het toelaat zal hij onbekenden op het terrein toelaten.
  • De Presa Canario kan goed met (oudere) kinderen, mits hij goed is gesocialiseerd. Let op! Hij kan het opnemen voor een kind uit zijn gezin tegenover andere kinderen wanneer in zijn ogen het kind bedreigd wordt. Goede supervisie wanneer kinderen komen spelen is een vereiste.
  • De Presa Canario vraagt om een ervaren eigenaar met een sterke wil, die een hond met uitdagingen kan waarderen en goede kennis heeft over training en socialisatie.

De beste eigenaar voor de Presa Canario

De Presa Canario is een imposante hond die een sterke en ervaren eigenaar nodig heeft. Wanneer je bereid bent om veel tijd te steken in de opvoeding en socialisatie kan het een goede hond voor jou zijn. De Presa Canario is een intelligente hond die graag voor zijn baas werkt. Wanneer de hond op een consequente en duidelijke manier wordt opgevoed, gaat hij voor je door het vuur. Door het dominante karakter van de hond, kan een verkeerde opvoeding leiden tot problemen.

Deze hond heeft door zijn zware lichaam niet veel beweging nodig. De beste eigenaar voor de Presa Canario is dus iemand die stevig in zijn schoenen staat en al veel ervaring heeft met het opvoeden van honden.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Presa Canario

Heupdysplasie is een gevolg van een verkeerde vorming van het heupgericht. De heupkom en heupkop sluiten niet meer goed op elkaar aan en dit geeft pijn bij beweging van het heupgewricht. Heupdysplasie is een erfelijke aandoening en komt bij veel hondenrassen voor. Daarom is het belangrijk dat de ouderdieren vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op aanwezigheid van heupdysplasie.

Elleboogdysplasie omvat meerdere problemen in het ellebooggewricht die allemaal resulteren in schade en vervolgens artrose in het ellebooggewricht. Dit geeft pijn bij beweging en in een later stadium zal de hond kreupel gaan lopen. Elleboogdysplasie kan erfelijk zijn, daarom is het bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouders vooraf middels röntgenfoto's worden gecontroleerd op de aanwezigheid van elleboogdysplasie.

Een acute aandoening waarbij de maag om zijn as draait en daardoor de toe- en afvoer worden belemmerd. De bloedvaten raken bekneld en de maag kan enorm groot worden doordat hij zich met gas vult. De hond moet met spoed worden behandeld. Voornamelijk grotere hondenrassen met een diepe borstkas lopen een risico op een maagdilatatie-volvulus/maagtorsie. Het is belangrijk dat deze dieren geen grote maaltijd eten vlak voor- of na inspanning.

Dit is een aandoening aan het hart waarbij de hartspier uitrekt. Het hart krijgt hierdoor uiteindelijk steeds meer moeite met het rondpompen van het bloed. In een vroeg stadium kan de achteruitgang van de hartspier nog worden vertraagd met medicatie.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De Presa Canario vereist wekelijks vachtverzorging door middel van het borstelen van de vacht. Wanneer dit regelmatig gebeurt, is het voldoende. Wel is het aan te raden dit vaker te doen wanneer de hond in de ruiperiode zit. Over het algemeen verhaart de Presa Canario gemiddeld. Deze hond komt voor in de vachtkleuren zwart, brindle, lichtbruin, zilver-beige, red fawn en red brindle.

De Presa Canario met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Presa Canario is geen hond voor een gezin met hele jonge kinderen. Het is een grote hond die kleine kinderen kan bezeren. Een gezin met oudere kinderen die weten hoe ze met de hond om moeten gaan past beter, mits jouw Presa Canario goed is gesocialiseerd.

Op zoek naar een Presa Canario pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

wekelijks

Beweging

Gemiddeld

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 9-11 jaar

Kenmerken

Zeer waaks - ervaren eigenaar nodig

Op zoek naar een Presa Canario pup?
Bekijk fokkers