Retromops | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% geen broodfokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

Retromops

Aanhankelijk - Sociaal - Ondeugend - Flexibel

Retromops
Vachtverzorging

Af en toe

Beweging

Weinig

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10-13 jaar

Kenmerken

Kleine honden - Kan goed in kleiner huis - Mee naar het werk - Goed met kinderen

Op zoek naar een Retromops pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Retromops

De Retromops is een echte gezelschapshond die zich makkelijk aanpast. Het zijn open en vriendelijke hondje. Ze staan ook wel bekend als clowntjes en brengen jou graag een lach op je gezicht. De Retromops kan echter wel veel aandacht opeisen binnen de familie, maar geeft in ruil daarvoor veel liefde terug. Ook met kinderen en andere huisdieren zullen ze dikke maatjes worden. Het kunnen goede waakhonden zijn maar zullen niet snel blaffen. Ondanks het kleine en schattige uiterlijk zijn Retromopsen actieve hondjes en gaan ze graag mee op avontuur met hun eigenaar.

Aandachtspunten

  • De Retromops heeft een langere snuit dan de reguliere Mopshond. Let goed op dat de fokker zijn ouderdieren hier zorgvuldig op heeft geselecteerd, zodat de Retromops pups inderdaad een langere snuit hebben. Hierdoor kent de Retromops veel minder gezondheidsproblemen dan de reguliere Mopshond.
  • De Retromops is een kruising, het uiterlijk en de karaktereigenschappen van de Retromops kunnen daarom onderling variëren.
  • In verband met hun grote, ronde ogen zijn Retromopsen gevoeliger voor oogbeschadigingen.
  • De Retromops is gek op eten en komt helaas snel in gewicht aan. Het is daarom van belang dat er goed op het eten gelet wordt om obesitas te voorkomen.
  • Retromopsen kunnen niet goed zonder hun baasjes. Ze volgen je het liefst overal en laten je geen moment met rust.

De beste eigenaar voor de Retromops

De beste eigenaar voor de Retromops is iemand die een echt maatje zoekt. Je moet het niet erg vinden om altijd een hond aan je zijde te hebben. Het zijn speelse hondjes en willen graag veel spelen. Retromopsen zijn atletisch en vinden het ook leuk om verschillende hondensporten te beoefenen. Het opvoeden en trainen van de retromops is niet lastig. Net zoals de meeste rassen heeft Retromops een consequente, maar vriendelijke opvoeding nodig. Het is ook belangrijk dat de Retromops goed gesocialiseerd worden om beter om te kunnen gaan met onbekende mensen en andere huisdieren.

Voorkomende erfelijke aandoeningen Retromops

Bij deze aandoening schiet de knieschijf naar de binnenzijde of buitenzijde van de knie. Hierdoor kan de hond de knie niet goed strekken en gaat hij kreupel lopen. De patella luxatie komt in verschillende gradaties van luxatie voor. De aandoening wordt vooral bij kleinere hondenrassen gezien en heeft een erfelijk component. Het is daarom bij sommige hondenrassen belangrijk dat de ouderdieren vooraf worden getest.

Honden kunnen last hebben van verschillende oogproblemen zoals een ontsteking van het bindvlies of hoornvlies, cherry-eye, entropion en glaucoom. Het ECVO-oogonderzoek is een onderzoek naar meerdere erfelijke oogaandoeningen. De test kan niks uitsluiten, maar de uitslag 'vrij' betekent dat de hond op dat moment geen afwijkingen heeft aan de ogen.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De vacht en vachtkleur van de Retromops is afhankelijk van het ras dat is gebruikt voor de kruising. De vacht van de Retromops is vaak kort, glad en dik. De vachtkleur is meestal reekleurig (zoals de reguliere Mopshond) of zwart, maar kan in principe voorkomen in alle kleuren. Ze verharen minimaal en borstelen is ook bijna niet nodig, behalve tijdens de ruiperiode, dan is het wenselijk om ze iets vaker te borstelen om de losse haren te verwijderen.

De Retromops met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Retromops houdt van kinderen, en andersom is dit vaak ook het geval. Dit ras speelt gezellig mee en zou. Het is een heel liefdevolle vriend voor het gezin. Ook met andere huisdieren kan de Retromops goed overweg.

Op zoek naar een Retromops pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

Af en toe

Beweging

Weinig

Gezondheid

Gemiddelde levensverwachting: 10-13 jaar

Kenmerken

Kleine honden - Kan goed in kleiner huis - Mee naar het werk - Goed met kinderen

Op zoek naar een Retromops pup?
Bekijk fokkers

Honden die lijken op Retromops