Srpski Gonic | Informatie | Bazoeki | Bazoeki
Welke hond zoek je?

Srpski Gonic

Vriendelijk - Aanhankelijk - Trouw - Actief

Sprski gonic
Vachtverzorging

Af en toe

Beweging

Veel

Gezondheid

Levensverwachting: 12-15 jaar

Kenmerken

Veel beweging nodig - Verhaart weinig - Koppig

Op zoek naar een Srpski Gonic pup?
Bekijk fokkers

Karakter van de Srpski Gonic

De Srpski Gonic is en echte jachthond, hij jaagt graag. Het is een hond die graag werkt, hij zal ook veel energie steken in de taken die hij moet doen. Het is een sociale hond en hij kan ook een goeie familiehond zijn. Ze zijn zachtaardig en aanhankelijk naar hun baasjes.

De Srpski Gonic zijn actieve honden, hij heeft een goed uithoudingsvermogen en hij beweegt het liefst de hele dag. Het ras heeft een goed karakter, hij is heel trouw en intelligent en levendig. De hond heeft een sterk jachtinstinct maar thuis is hij makkelijk in de omgang en is het een vriendelijke hond.

Aandachtspunten

  • De Srpski Gonic heeft een sterk jachtinstinct.
  • Hij heeft heel veel beweging nodig.

De beste eigenaar voor de Srpski Gonic

De Srpski Gonic is een intelligente hond die onafhankelijk denkt. Soms kan hij moeilijk te trainen zijn omdat het ras koppig kan zijn. Wees hierom consistent met de regels. De trainingen moeten zo divers, interessant en interactief mogelijk zijn.

De Srpski Gonic heeft een sterk jachtinstinct, hierom heeft hij een actieve eigenaar nodig die veel met hem gaat bewegen. Dit ras vormt graag een sterke band met zijn baasje, zodra deze band er is zal hij heel trouw zijn aan zijn baasje.

Vachtverzorging, vachtkleur en verharen

De vachtverzorging van de Srpski Gonic is minimaal, want hij heeft een korte vacht. Het ras komt vooral voor in de vachtkleur zwart met bruin en soms ook met wit. Hij heeft een korte vacht dus weinig verzorging nodig, in de rui periode wordt het wel aangeraden om goed te borstelen. De Srpski Gonic verhaart matig. De verharing is seizoensgebonden, in de lente en herfst verharen se soms iets meer.

De Srpski Gonic met kinderen en andere huisdieren

Geen enkele hond mag ooit zonder toezicht bij een kind worden achtergelaten. Leer je kind om nooit een hond te benaderen, terwijl hij slaapt of eet, of hem te pesten door het voer weg te halen.

De Srpski gonic is rustig en sociaal dus hij kan prima overweg met kinderen. Het is wel belangrijk om de hond te laten wennen aan kinderen, als ze deze niet gewend zijn. Een goede socialisatie is belangrijk. De Srpski gonic houdt van aandacht, dus ook die van kinderen. Zorg er wel voor dat een kind weet hoe hij met de hond om moet gaan.

Ze kunnen ook goed overweg met andere honden. Het is belangrijk dat als hij samenleeft met andere dieren, hem zo vroeg mogelijk wordt geleerd hoe hij met ze moet omgaan.

Wil je echt onafhankelijk informatie over dit ras kijk dan naar de rasgids via:

Op zoek naar een Srpski Gonic pup?
Bekijk fokkers
Vachtverzorging

Af en toe

Beweging

Veel

Gezondheid

Levensverwachting: 12-15 jaar

Kenmerken

Veel beweging nodig - Verhaart weinig - Koppig

Op zoek naar een Srpski Gonic pup?
Bekijk fokkers