5 vragen die je jezelf moet stellen om tot een goede match te komen | Bazoeki
Welke hond zoek je?
100% goede fokkers
Beoordeeld met een 4.7 ⭐
750+ aanbieders

5 vragen die je jezelf moet stellen om tot een goede match te komen

Honden komen in zoveel verschillende vormen en maten voor, dat het voor veel toekomstige baasjes lastig is om te bepalen wat het beste bij hen past. Er zijn tenslotte honderden rassen of combinaties van rassen waar je uit kunt kiezen. Het is niet alleen belangrijk voor jou, maar nog belangrijker voor de hond, dat hij past bij jouw persoonlijkheid, omstandigheden en levensstijl. Voordat je op zoek gaat naar jouw perfecte match is het misschien goed om jezelf eerst de volgende 5 vragen te stellen.

1. Hoeveel beweging kan ik de hond gaan geven (wees eerlijk!!)?
Ben je al tevreden met een klein wandelingetje door het park of ga je, ongeacht het weer dagelijks een lange wandeling maken? Misschien kun je doordeweeks alleen een kort ommetje lopen en heb je alleen in het weekend tijd voor langere wandelingen, maar ben je hier consequent in? Ook met regen? Verschillende rassen of combinaties van rassen hebben allemaal andere behoeftes. Ben je een baasje dat van wandelen houdt? Dan heb je meestal de meeste keus. Ben je een echte huismus? Dan doe je er verstandig aan om eerst te kijken naar de minder actieve rassen. Een hond moet lekker kunnen bewegen en wanneer hij onvoldoende beweging krijgt, zal hij ongezond en ongelukkig worden. Hij gaat zijn energie dan waarschijnlijk in ongewenst gedrag stoppen.

2. Schuilt er een hondentrimster of kapster in jou?
Houd je van borstelen en kammen en de hond lekker verzorgen? Dan is een hond met lang haar geen probleem. Hou je hier absoluut niet van? Doe jezelf en de hond een plezier en ga voor een hond met een kortere vacht. De vacht van langharige rassen heeft heel veel verzorging nodig. Gebeurt dit niet dan raakt de vacht vol met klitten en kunnen er onder andere huidinfecties ontstaan.

3. Heb je kleine kinderen (onder de 12 jaar)? Wil je kinderen of komen deze regelmatig over de vloer?
Wanneer er in de omgeving van de hond vaak kinderen zijn doe je er verstandig aan om een rustig, gevoelig en betrouwbaar ras te kiezen. Zijn jouw eigen kinderen lastig of ben je van plan ze alleen te laten te laten met de hond? Neem dan geen hond! Want hoe goed het karakter van de hond ook is, je kunt ze nooit onbewaakt achterlaten.

4. Heb ik ervaring met honden en heb ik een sterke persoonlijkheid?

Sommige hondenrassen zijn alleen geschikt voor een bepaald type baas. Zelfbewuste honden of werkhonden kunnen alleen bij mensen die net zo’n sterk karakter hebben als de hond, die voldoende tijd hebben voor training en echt de rol van roedelleider kunnen opnemen. Dominante rassen kunnen fantastische huisdieren zijn, wanneer ze in de juiste handen zijn, maar kunnen ook veranderen in agressieve honden wanneer jij als eigenaar niet in staat bent om de juiste opvoeding te geven. Weet jij nog niet precies wat bij jou past? Kijk dan wat voor (toekomstige) hondeneigenaar jij dan wel bent? Lees hier ons artikel over type baasjes.

5. Hoe erg ben je gesteld op een schoon huis?
Word je al akelig bij het idee dat de hond water, zand en haren mee naar binnen neemt? Denk dan goed na over welk type vacht je kiest. Wees je ervan bewust dat sommige kortharige rassen nog meer kunnen verharen dan sommige langharige rassen, maar dat langhaar wel automatisch veel vuil mee naar binnen kan nemen.

Wees je ervan bewust dat bepaalde kenmerken van een ras of kruising vaak alleen goed naar voren komen wanneer de hond van jou de begeleiding krijgt die hij of zij nodig heeft. Het is aan jou als baas om het potentieel van je hond tot zijn recht te laten komen.

Bazoeki newspaper dog
Regelmatig nieuwe puppies in je mail?

We houden je graag op de hoogte van nestjes en meer!

Nog meer interessante artikelen

Wil je graag een hond maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees hier handige artikelen, tips en nog veel meer

Suus van Bazoeki
Hulp nodig bij je zoektocht?

Ik ben Suus van Bazoeki. Waar kan ik je mee helpen?

Mail naar
info@bazoeki.com
Bel ons
+020 737 05 26