Wat voor baasje kan ik zijn voor mijn hond? | Bazoeki

Wat voor baasje kan ik zijn voor mijn hond?

Niet iedere hond is hetzelfde. Dat is maar goed ook, want ook niet alle mensen zijn hetzelfde. Het is jouw doel om de hond de begeleiding te geven waar hij of zij behoefte aan heeft. Zo kan zijn potentieel het beste tot zijn recht komen. Andersom ben jij misschien op zoek naar een vriend, een nieuw gezinslid, een training kameraad, een collega of een goede bewaker. Het is belangrijk dat jouw wens en de wensen en behoeftes die de hond heeft goed met elkaar matchen. Bekijk hieronder welke type baas jij bent.

Baasje Type 1

Je bent rustig en zachtaardige en zoekt in een hond vooral gewoon lief gezelschap. Je bent bereid om de hond met al jouw liefde te overladen. Je vindt het niet erg wanneer de hond lekker bij jou op de bank komt liggen, maar je wilt ook geen hond die wild tegen je opspringt. Je ideale hond is een makkelijke hond die buiten gezellig achter je aanloopt. Je bent niet veeleisend als het aankomt op gehoorzaamheid en je bent in staat om de hond met humor te benaderen wanneer hij ongein heeft uitgehaald.

Baasje Type 2

Je bent actief en zelfverzekerd. Eén van de belangrijkste redenen dat je graag een hond wil is om er lekker met de hond te lopen. Je bent in staat om de hond een stevige training te geven, maar je wilt ook echt graag een kameraadje waar je veel liefde aan kunt geven. Jij of je gezin kunnen gedurende de dag voldoende tijd met de hond doorbrengen. Je bent voorbereid op een ondeugende pup met veel energie.

Baasje Type 3

Je bent een rustige en zachtaardige eigenaar die een trouw maatje zoekt. Toch ben je consistent en niet bang is om de leiding te nemen, zonder daarbij heel hard te zijn. Je bent bereid om veel aandacht te steken in de beweging en training van de hond. Je beleeft er plezier aan om de hond mentaal uit te dagen (flybal en zoekspelletjes) en lekker met hem op pad te gaan.

Baasje Type 4

Je bent fysiek sterk en hebt ervaring om honden goed op te voeden en te socialiseren. Je bent als mens zelfverzekerd en je bent in staat om echt leiding te geven aan de hond. Je bent een eigenaar die zoekt naar goed en liefdevol gezelschap, maar je wilt vooral met de hond werken. Je bent bereid om veel tijd te steken in training, mentale uitdaging, beweging en aandacht. Bovendien ben je niet bang om met rotweer er toch met de hond op uit te gaan.

Baasje Type 5

Je bent een zeer ervaren eigenaar met een sterke wil, die een hond met uitdagingen kan waarderen. Je bent al eerder hondenbezitter geweest en hebt veel ervaring met het trainen van gehoorzaamheid bij honden. Je bent bereid om extreem veel aandacht te stoppen in training en socialisatie. Jij bent in staat om leider te zijn van de hond en hem gehoorzaam naast jou te laten leven. Gedurende het leven van de hond heb je erg veel tijd om aandacht schenken aan zowel fysieke als mentale uitdaging.

Regelmatig nieuwe puppies in je mail?

We houden je graag op de hoogte van nestjes en meer!

Nog meer interessante artikelen

Wil je graag een hond maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees hier handige artikelen, tips en nog veel meer

Hulp nodig bij je zoektocht?

Ik ben Suus van Bazoeki. Waar kan ik je mee helpen?

+31 6 1307 4722

+020 737 05 26