Wat voor baasje kan ik zijn voor mijn hond? | Bazoeki
Welke hond zoek je?

Wat voor baasje kan ik zijn voor mijn hond?

Niet iedere hond is hetzelfde. Dat is maar goed ook, want ook niet alle mensen zijn hetzelfde. Het is jouw doel om de hond de begeleiding en uitdaging te geven waar hij of zij behoefte aan heeft. Daarmee komen zijn karakter en eigenschappen het beste tot zijn recht. Andersom ben jij misschien op zoek naar een vriend, een nieuw gezinslid, een trainingsmaatje, een collega of een goede bewaker. Het is belangrijk dat jouw wens en de wensen en behoeftes die de hond heeft goed met elkaar matchen. Bekijk hieronder welke type baas jij bent.

Baasje Type 1
Je bent rustig en zachtaardig en zoekt in een hond vooral lief gezelschap. Je bent bereid om de hond met al jouw liefde te overladen. Je vindt het niet erg wanneer de hond lekker bij jou op de bank komt liggen, maar je wilt ook geen hond die wild tegen je opspringt. Je ideale hond is een makkelijke hond die buiten gezellig achter je aanloopt. Je bent niet veeleisend als het aankomt op gehoorzaamheid en je bent in staat om de hond met humor te benaderen wanneer hij ongein heeft uitgehaald. Lees eens wat meer over de Boomer, Maltipoo, Whippet of de Havanezer.

Baasje Type 2
Je bent actief en zelfverzekerd. Eén van de belangrijkste redenen dat je graag een hond wil is om lekker met de hond te wandelen. Je bent in staat om de hond een stevige training te geven, maar je wilt ook echt graag een kameraadje waar je veel liefde aan kunt geven. Jij of je gezin kunnen gedurende de dag voldoende tijd met de hond doorbrengen. Je bent voorbereid op een ondeugende pup met veel energie. Lees eens wat meer over de Labradoodle, Engelse Cocker Spaniël, Labrador Retriever of de Boulab.

Baasje Type 3
Je bent een rustige en zachtaardige eigenaar die een trouw maatje zoekt. Toch ben je consistent en niet bang om de leiding te nemen, zonder daarbij heel hard te zijn. Je bent bereid om veel aandacht te schenken aan de beweging en training van de hond. Je beleeft er plezier aan om de hond mentaal uit te dagen (flyball en zoekspelletjes) en lekker met hem op pad te gaan. Lees eens wat meer over de Berner Sennenhond, Duitse Herdershond, Welsh Corgi Pembroke, Barbet of Zwitserse Witte Herder.

Baasje Type 4
Je bent fysiek sterk en hebt ervaring om honden goed op te voeden en te socialiseren. Je bent als mens zelfverzekerd en je bent in staat om echte leiding te geven aan de hond. Je bent een eigenaar die zoekt naar goed en liefdevol gezelschap, maar je wilt vooral met de hond werken. Je bent bereid om veel tijd te steken in training, mentale uitdaging, beweging en aandacht. Bovendien ben je niet bang om met slecht weer er toch met de hond op uit te gaan. Lees eens wat meer over de Bouvier des Flandres, Rhodesian Ridgeback, Border Collie, Weimaraner of de Husky.

Baasje Type 5
Je bent een zeer ervaren eigenaar met een sterke wil, die een hond met uitdagingen kan waarderen. Je bent al eerder hondenbezitter geweest en hebt veel ervaring met het trainen van gehoorzaamheid bij honden. Je bent bereid om extreem veel tijd en energie te steken in de training en socialisatie. Jij bent in staat om een leider te zijn van de hond en hem gehoorzaam naast jou te laten leven. Gedurende het leven van de hond heb je voldoende tijd beschikbaar om te spenderen aan zowel de fysieke- als mentale uitdaging van je hond. Lees eens wat meer over de Rottweiler, Cane Corso, American Akita, Bullmastiff of Dobermann.

Bazoeki newspaper dog
Regelmatig nieuwe puppies in je mail?

We houden je graag op de hoogte van nestjes en meer!

Nog meer interessante artikelen

Wil je graag een hond maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees hier handige artikelen, tips en nog veel meer

Suus van Bazoeki
Hulp nodig bij je zoektocht?

Ik ben Suus van Bazoeki. Waar kan ik je mee helpen?

Mail naar
info@bazoeki.com
Bel ons
+020 737 05 26